Mahkemede şahitlik.

yyaaggmmuurr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
340
314
34
Merhaba kızlar.
Geçen sene eski iş yerimdeki müdürle ilgili bir suç duyurusunda bulunulmuştu. Şahitler olayı anlatırken, "ondan önce yağmur vardı, yağmur varken şöyleydi, yağmur'dan da evrak aldık" tarzı cümleler kullandığı için emniyet beni de, dosyada ismim geçtiği için ifade vermem gerektiğini söyleyerek aradı, çağırdı, "alakam yoktur" tarzında bir ifade verip çıktım. Şimdi o dosya için dava açılmış. Tebligat eski adresime gittiğinden henüz bana ulaşmadı. Ulaşmadığından dava numarası vs de yok, o yüzden ayrıntıları bilmediğimden soruyorum.

Derdim şudur ki;
1)Tebligat ulaşmadı gerekçesiyle mahkemeye gitmesem olur mu?
2)Bu tebligat "yine dosyada adım geçtiği için şahit olarak çağırılıyorum" mu demek yoksa "taraflardan biri beni şahit olarak göstermiş" mi demek?

Teşekkür ederim şimdiden. :)

Merhaba kızlar.
Geçen sene eski iş yerimdeki müdürle ilgili bir suç duyurusunda bulunulmuştu. Şahitler olayı anlatırken, "ondan önce yağmur vardı, yağmur varken şöyleydi, yağmur'dan da evrak aldık" tarzı cümleler kullandığı için emniyet beni de, dosyada ismim geçtiği için ifade vermem gerektiğini söyleyerek aradı, çağırdı, "alakam yoktur" tarzında bir ifade verip çıktım. Şimdi o dosya için dava açılmış. Tebligat eski adresime gittiğinden henüz bana ulaşmadı. Ulaşmadığından dava numarası vs de yok, o yüzden ayrıntıları bilmediğimden soruyorum.

Derdim şudur ki;
2)Bu tebligat "yine dosyada adım geçtiği için şahit olarak çağırılıyorum" mu demek yoksa "taraflardan biri beni şahit olarak göstermiş" mi demek?

ister birileri göstersin ister dosyada olsun mahkemeye gitmek zorundasınız gitmez iseniz bir dahaki celsede polis zoruyla getirilirsiniz .

E devlet şifren varsa e-devletten öğrenebilirsin,şahit misin değil misin diye?

Tebligat bilinen adresine yollanır ulaşmazsa nüfus müdürlüğünde kayıtlı adresine gönderilir sen yoksan muhtara bırakılır resmi adresine gönderildiğinden geçerli kabul edilir. Zorla getirilmen istenebilir. Ceza dava dosyası mahkeme ve nosunu ve duruşma gün saatini ve tanık misin değil misin e devlet şifresiyle öğrenebilir veya adliyeye gidip tc kimlik no ile öğrenebilirsin. Tüm bunlar bi yana da ne biliyosan onu söyleme vicdani sorumluluğun ve cesaretin olmalı.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar.

Derdim şudur ki;

tebligat muhtara yapılmış olabilir. dava dosyasından tebliğ olup olmadığına bakabilirsin..

gitmezsen 2.duruşmada polis zoruyla gidersin

Gitmezsen polis zoru ile gidersin Gbt de adın çıkar, oy kullanırken aranıyor olarak çıkar. Her zaman önüne gelir.

Kızlar kaçayım edeyim demiyorum. :d Sadece gitmezsem olur mu dedim.
Gitmek oluşumu anladım da, beni kim buna mecbur kıldı, hangi taraf, onu bir bulursam.. :)

Dosya/dava numarası diyen arkadaşlar, özellikle belirttim, tebligat elime geçmediğinden bir bilgim yok. Bu arada resmi adresime de gitmemiş, ben 5 ay önce başka bir ilçeye taşınıp, taşındığım hafta adres değişikliğini bildirdim. Eski adresime gitmesi de baya garip.

E devlet hiç aklıma gelmemişti ama, onu deneyeceğim.

Adınız geçiyorsa konu hakkında bilginiz var sanırım. Neden şahit olmak istemiyorsunuz ki onu anlayamadım?

O nasıl bir mantık. :)
İş yeri işleyişi ile ilgili adım geçiyor, konuyla ne alakam var, ne ayıracak vaktim var, ne de taraflardan birini haklı bulduğum var.

Gitmek oluşumu anladım da, beni kim buna mecbur kıldı, hangi taraf, onu bir bulursam.. :)

Dosya/dava numarası diyen arkadaşlar, özellikle belirttim, tebligat elime geçmediğinden bir bilgim yok. Bu arada resmi adresime de gitmemiş, ben 5 ay önce başka bir ilçeye taşınıp, taşındığım hafta adres değişikliğini bildirdim. Eski adresime gitmesi de baya garip.

İş yeri işleyişi ile ilgili adım geçiyor, konuyla ne alakam var, ne ayıracak vaktim var, ne de taraflardan birini haklı bulduğum var.

devletin dairesini meşgul eden bir dava senin için önemsiz.

İşleyişle ilgili sorulan sorulari cevaplarsınız o zaman, gidip bilginiz doğrultusunda ne bildiginiz varsa onu söyleyeceksiniz, olacak bitecek. Uzak bi sehirdeysen gitmene de gerek yok, talimatla alınır ifaden.

Konu ne kötü bir şey mi?
Birinin hakkı varsa bir şeyde ve sen bildiiklerini sadece bildiklerini anlatırsan sorun yok bence. HAtta anlatman lazım sanki.
Ben olsam ben de bulaşmak istemem ama senden gelecek bilgi önemliyse hak altında kalma.

Merhaba kızlar.

Derdim şudur ki;

BEN HUKUKCUYUM SANA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM.
1- TEBLİGAT SANA ULAŞIR BİR ŞEKİLDE. YA SANA YA MUHTARA AMA BİRŞEKİLDE TEBLİĞ EDİLİR. VE MUTLAKA GİTMEN GEREK. KAÇARI YOK.

2-TEBLİĞ MAZBATASINI GÖRMEDEN,(TEBLİGATIN İÇİNDEKİ AYRINTI ORDA YAZIYORDUR) NE İÇİN GÖNDERİLDİĞİNİ BİLEMEYİZ. YORUM YAPAMAYIZ.

Diyorsun ki gitmesem olur mu bizde olmaz diyoruz. Neden kaçıyorsun demiyoruz. Ben gaspa uğradım Diyarbaır'da arkadaşımla. Mahkeme gününü unuttum eve polis gelmiş gelmezse zorla götürülür diye haklı olan, mağdur olan benim düşün yani. Benimde çok yoğun dönemimdi ama mecburen gittim. İlk mahkemede bir şey olmuyor 2. mahkemede gitmezsen zorla götürülüyorsun.

Konunun sizle alakalı olmadığını anladım adı üstünde zaten sadece şahidisiniz. Ben adalet yerini bulacaksa ve davalı kişi hakkındaki iddialar ile ilgili bilgim varsa gider şahit olurdum. Taraflardan birini haklı bulup bulmamak da sizin insiyatifinizde değil artık konu davalık olduysa. Siz bildiklerinizi anlatırsınız, hakim yasalara göre haklı haksız durumunu ortaya çıkartır zaten. Demek istediğim şahit olmaktan çekinmeye bir durum olmadığı. Yarın sizin de bir davanız olduğunda Allah korusun şahitlerin vakti olmadığı için gelmemelerini herhalde siz de istemezsiniz.

Adın şahit olarak yazıldıysa öyle ya da böyle gitmek durumundasınız diye biliyorum ayrıca. Kaçarı yoktur bu işin.

X