- 2 Ocak 2021
- 2.423
- 1.173
- 83
- 33
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Yani ben de biraz tedirginim ama sonucta annem beni ne kadar koruyabilir ki . Tesekkür ederim bu aradaMahkeme binasına girmese bile oraya kadar biriyle gitmeniz mantıklı gibi madem sıkıntılı insanlar. Bina içerisinde zaten sorun olcagini düşünmüyorum. Mahkemeler ne sekilde yürütülüyor hic bilgim yok. Allah kolaylik versin
Şimdi mahkemeye annemle gidebilir miyim ya da gitmem mantıklı mı? ilkokula cocuğunu bırakan anne gibi olmaz değil mi ?
Öyle yapıldı da kendisi bildirmek istemedi olay biraz uzun aslında. Dava o yüzden 2 yıldır sürüyorBence de biriyle gitmekte bir sakınca yok. Nihayetinde hiç birimiz her gün mahkemeye gitmiyoruz avukat değilsek :)
Ayrıca rehber öğretmen olarak önce idareciye, eğer işlem yapmıyorsa ilgili milli eğitime bildirmek zaten gerekiyor.
Tesekkür ederim :)Yo olmaz bence neden öyle olsun.
Doğruyu söyledik diye müdürümüze dava acıldı :) Vicdanım rahat o yüzden. Tesekkür ederim yorumunuz icinDuruşma salonuna giremez anneniz ama kapıda bekler. Ne olacak gelsin tabii ki.
Hakimin savcının önünde zaten kimsenin size bir şey demeye cesaret edebileceğini sanmıyorum. Adliyelerde de polisler var zaten olay çıkarsa müdahale etmek için.
Siz doğruyu söyleyin. Vicdanınız rahat olsun.
İlginç. Evet aynen öyle olur. Dalga geçerler sizinle.ilkokula cocuğunu bırakan anne gibi olmaz değil mi ?
Okulda 3 rehber öğretmendik biz. Ben bu istismara uğrayan öğrenciyle ilgilenmiyordum. Yani görev dağılımı yaptık. Benim arkadasın öğrencisiydi. Arkadasım böyle bir durum var, ne yapacağımı bilmiyorum dedi. Çocukla konustu tutanak altına aldı. Olay dısarda olmustu okulda değil. Ailesi bizim okulda cocukların kızını hala rahatsız ettiğini söylediler. Yani istismara uğramıs diye de gelmemislerdi. Ben de müdüre bildirmemiz gerektiğini söyledim 3 kisi icersinde bir ben sivrildim yani. Diğer arkadaslar sustu. Müdür azarladı baya beni dısarda olmus en azından veliyi ikna edelim okulumuzun adı duyulmasın dedi. Hatta kadın basınasın bunlar belalı basın belaya girer demesine ragmen istsimarı yapan cocuğun ailesine bile diklestim. Bu konusmalar olduktan sonraki gün benim görevlendirmem cıktı baska okula gittim. Müdürüm beni arayıp merak etmeyin polisleri cağırdım söylicez dedi beni susturmak icinmis. Ben de tamam dedim. Sonra arkadasım aradı meğerse tutanağı verme, biz polislere söyledik sonucta bizden cıktı demis arkadasıma.Veliyi de göndermisler karakola(bu arada velinin hic niyeti yok,istemiyorlar adı cıkar diye korkuyorlar falan). Karakola gitmisler cocuk pedagogu yok diye geri dönmüsler bir daha da gitmemisler. Bu arada ben ondan sonra ilgilenmedim olayla. Arkadasımın öğrencisi olduğu icin o iletisim halindeydi. Sonradan bana söyledi böyle böyle diye. Müdürle konusmaya cekiniyorum sen de gel dedi baana. Müdür tutanakları da almıs arkadasımdan. Sonra müdürden tutanakları vermezse yine de gideceğimi söyledim, korkudan verdi. Savcılığa öyle gittim yani. Müdürün bu tavrı yüzünden polisler de sorusturma gecirdi. Olay bundan ibaret yani.annenizle gidebilirsiniz
ana kapıdan şahidiz deyip girersiniz de salona almazlar zaten
lakin annenizin olması sizi orada nasıl hissettirir yani şahitlik edilecek durumda korkmuş bak yalan söyleyecek/söyledi de annesi ile gelmiş izlenimi olur mu
ayrıca rehber öğretmen iseniz suçu bildirmemekten size dava açmadılar mı
yani okul müdürünün ört bas ettiği olayın içeriğini bilmem ama halen karakol aşamasında olan ve öğrencinin annesinin şikayetini karakola bildirdiği olayda dahi sen de bildirmeliydin diye dava açılan öğretmen gördüm (o konuda devam eden irdeleme olduğu için beraat etmişti diyeyim de korkutucu olmasın yazdığım )
suclu biraz da arkadaslarım aslında. Müdürden cekiniyorlardı. Böyle duurmlarda basları belaya giren cok oluyor diye korkuyorlarannenizle gidebilirsiniz
ana kapıdan şahidiz deyip girersiniz de salona almazlar zaten
lakin annenizin olması sizi orada nasıl hissettirir yani şahitlik edilecek durumda korkmuş bak yalan söyleyecek/söyledi de annesi ile gelmiş izlenimi olur mu
ayrıca rehber öğretmen iseniz suçu bildirmemekten size dava açmadılar mı
yani okul müdürünün ört bas ettiği olayın içeriğini bilmem ama halen karakol aşamasında olan ve öğrencinin annesinin şikayetini karakola bildirdiği olayda dahi sen de bildirmeliydin diye dava açılan öğretmen gördüm (o konuda devam eden irdeleme olduğu için beraat etmişti diyeyim de korkutucu olmasın yazdığım )
Tesekkür ederim öyle yapayım mademhiç de öyle olmaz anneniz le gidin
kadının içine dert olur gelsin
Annenizi değilde böyle bir arkadaş erkek yada kuzen arkanızın sağlam olduğunu yalnız olmadığınızı anlasın tek başına gitmeyin madem iki tarafta belalı ne olur ne olmazMerhaba arkadaslar. Pandemiden dolayı davalar yüz yüze mi oluyor bilmiyorum ama 2 hafta sonra bir istismar davasında tanık olarak çağırıldım. Yani eski okulumdaki istismar olayını bildirdik. Eski müdürümüz kapatma yoluna gitti sürec biraz uzadığı icin de müdürümüze dava acılmıs sanırım.Yani iceriğini aradığımda söylemediler. En son eski okul müdürümüzle ilgili ifade verdim muhtemelen onun davasıdır. Eski calıstığım yer biraz belalı, asiret sisteminin olduğu bir kesimdi. Ayrıca eski okul müdürümün cevresi de öyle. Biraz da biz müdürü ele verdik gibi bir sey oldu. Konu biraz uzun üstten anlatıyorum o yüzden. Simdi mahkemeye gidecem de annem de basına bir sey gelir illa ben de gelecem diyor. Çocukların aileleri de belalıydı. Babama söylemedim bu durumu. Söylesem kafasına takar o da gelmek ister diye söyleyemedim. Neden savcılığa gittiğime kadar karıstı kendisi(rehber öğretmenim bu arada benim isimin bir parcası bu yine olsa yine yapardım). Şimdi mahkemeye annemle gidebilir miyim ya da gitmem mantıklı mı? ilkokula cocuğunu bırakan anne gibi olmaz değil mi ?Ben de basıma bir sey gelirse senin de gelir gelme dedim,mahkeme günümü söylemeden gideceğim herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?