Mahkemeye gelmeyecekmiş

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba hanımlar. Avukat hanımefendinin ağzından cımbızla laf alabildiğim için aslında ona sormam gereken bir soruyu size soracağım. Bu boşanma aşamasında olduğum kişi bana "mahkemeye gelmeyeceğim, beni ilgilendirmez" gibi şeyler söyledi. Kendisinin bir avukatı da yok. Eğer davalara gelmezse, benim iddialarıma cevap vermezse bu benim lehime olur değil mi? Süreç nasıl işler, dava uzar mı? Bu durumda istediğim nafakaya itiraz edemeyeceği için miktar istediğim gibi olabilir mi? Tazminat da talep etmiştim. Kendini savunmazsa tüm bunları kabul etmiş sayılır mı?

Böyle sürer mi .sorulacak dansilacak bir sürü şey oluyor avukatinizi değiştirin. Telde cvpvermiyorsa msj atin.size dönmesi lazım.acikca konusun sizi bilgilendirmesi gerekiyor iletisim konusunfa sorun yasadiginizi boyle devam edecekse vekaleti iptal edeceginizi soyleyin.verdiğiniz paradan şimdiye kadar olan hakkını alsin gerisini size versin başka bir avukat bulun

Bu arada bende bosandim. Önce çekişmeli açtım sonra anlasmaliya döndü .bu süreçlerin stresini bilirim.avukatinizin sizin yanınızda olması lazım.
Bu aşamaya gelene kadar aylar geçti, bir sürü para harcadım. Süreci başa sarmak, ya da yeni bir avukat arayışına girmek beni çok korkutuyor. Cevap vermese de iyi bir avukat olduğunu biliyorum. Belki de günde kaç kişi böyle soru sormak için aradığından yada mesaj attığından dolayı böyle bir karar almıştır diye kendimi teskin ediyorum. Zaten davayı ondan alırsam param da yanmış olacak. Bir avukattan paramı geri alacak gücüm ve kabiliyetim yok. En iyisi yola devam etmek.

Merhaba hanımlar. Avukat hanımefendinin ağzından cımbızla laf alabildiğim için aslında ona sormam gereken bir soruyu size soracağım. Bu boşanma aşamasında olduğum kişi bana "mahkemeye gelmeyeceğim, beni ilgilendirmez" gibi şeyler söyledi. Kendisinin bir avukatı da yok. Eğer davalara gelmezse, benim iddialarıma cevap vermezse bu benim lehime olur değil mi? Süreç nasıl işler, dava uzar mı? Bu durumda istediğim nafakaya itiraz edemeyeceği için miktar istediğim gibi olabilir mi? Tazminat da talep etmiştim. Kendini savunmazsa tüm bunları kabul etmiş sayılır mı?

Davaya gelmez ise duruşma ileri tarihe atılır, kendisine bildirim gönderilir, bu durum üç kez tekrarlannırsa polis nezaretinde getirilir mahkemeye, ancak gelmeyerek iddialarınızı kabul etmiş sayılmaz, nafaka ve tazminat davaları boşanmadan ayrıdır diye biliyorum, onlarda da süreç aynı hakim eşinizi dinlemeden karar vermez bu arada soracağınız soruları liste yapıp avukatınızla bir randevu ayarlayın, yüzyüze konuşun

Kendi gelmezse , avukatı da yoksa boşanma gerekçesini ilk davada ispatlarsaniz boşanmanın daha kolay olacağı kesin.

Davaya gelmez ise duruşma ileri tarihe atılır, kendisine bildirim gönderilir, bu durum üç kez tekrarlannırsa polis nezaretinde getirilir mahkemeye, ancak gelmeyerek iddialarınızı kabul etmiş sayılmaz, nafaka ve tazminat davaları boşanmadan ayrıdır diye biliyorum, onlarda da süreç aynı hakim eşinizi dinlemeden karar vermez bu arada soracağınız soruları liste yapıp avukatınızla bir randevu ayarlayın, yüzyüze konuşun
Boşanma davasında polis zoruyla getirilme yok diye biliyorum ama.. Bir de tazminatı da avukatım dosyaya eklemişti. Ayrıca dava mı açmam gerekiyor?

Kendi gelmezse , avukatı da yoksa boşanma gerekçesini ilk davada ispatlarsaniz boşanmanın daha kolay olacağı kesin.
Zaten gelse de lafla birçok iftira atabilir ama kanıtlayamaz. Gelmezse iftira da atamaz. Bu durumda daha kolay olur gibi hissediyorum.

Boşanma davasında polis zoruyla getirilme yok diye biliyorum ama.. Bir de tazminatı da avukatım dosyaya eklemişti. Ayrıca dava mı açmam gerekiyor?

Bakın avukatım var iyi diyorsunuz

Burada oradan buradan duydukları ile yorum yapanlarla kafanızı karıştırmayın

Karşı taraf cevap vermek dilekçe yazmak ya da gelmek zorunda değil

Cevap vermemek kabul etmek değil inkar etmek anlamına gelir ayni öyle olmadı demiş oldu

Siz iddianızı ispat edersiniz hakim maddi durumu araştırır karar verir

Tanığınız varsa güzelce anlatırsa daha kolay sonuçlanır ama karşı taraf gelmedi diye çekilmeli boşanma tek celsede asla bitmez

Bakın avukatım var iyi diyorsunuz

Burada oradan buradan duydukları ile yorum yapanlarla kafanızı karıştırmayın

Karşı taraf cevap vermek dilekçe yazmak ya da gelmek zorunda değil

Cevap vermemek kabul etmek değil inkar etmek anlamına gelir ayni öyle olmadı demiş oldu

Siz iddianızı ispat edersiniz hakim maddi durumu araştırır karar verir

Tanığınız varsa güzelce anlatırsa daha kolay sonuçlanır ama karşı taraf gelmedi diye çekilmeli boşanma tek celsede asla bitmez
Tek celsede bitmesi gibi bir beklentim yok ama gelmemesi avantaj olur benim için. En azından iftira atamaz. Çünkü bana birçok kez böyle imalarda bulundu "kimlerle konuşuyorsun, koca mı arıyorsun, sevgilinle mi mesajlaşıyorsun gibilerinden. Böyle şeyler duymak, kendimi temize çıkarmakla uğraşmak yerine gelmemesi çok daha iyi olur. Bakalım inşallah dediğini yapar da gelmez.

O dava dosyada varsa otomatik olarak açılıyor zaten, boşanmada polis zoruyla getirilme var, kardeşimin eşi üç celseye gelmedi, dördüncüye polisle getirdiler

Davalının duruşmaya gelmezse dava yokluğunda devam eder. Büyük ihtimalle davayı e devletten takip edip gerekli dilekçeleri yazar diye düşünüyorum. Ama tabiki sizin lehinize gelmemesi

Davalının duruşmaya gelmezse dava yokluğunda devam eder. Büyük ihtimalle davayı e devletten takip edip gerekli dilekçeleri yazar diye düşünüyorum. Ama tabiki sizin lehinize gelmemesi
Ha ayrıca avukatınıza sorun bütün aklınıza takılanı. Sonuçta para veriyorsunuz ve onun işi bu.

Cevap vermemesi iddiaları kabul etmediği anlamına geliyor. Yani düşündüğünüz gibi gelmedi, cevap vermedi otomatik olarak kabul etti demek değil. Siz iddialarınızı kanıtlamak durumundasınız, bunlar maddi delillerle de olur, tanıkla da.

Back
X