Mahkemeye gitsem mi?

freeware

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
1.077
215
123
Afyon
nişanlımdan ayrılmıştım. 2 ay önce. resmi nikahımız vardı. haftaya perşembe boşanma davası var. ben sen aç demiştim,o açtı.. avukat tutmadı,ben de tutmadım. birbirimizden maddi manevi bişey istemiycez diye konuşmuştuk o zaman. ilk duruşmada biter mi acaba?
bir de onu ve ailesini görmek,karşılaşmak istemiyorum. o sahneleri aklımda canlandırdıkça çok kötü oluyorum. acaba avukat tutsam da sadece avukat mı gitse davaya?
7-8 ocak tı heralde en son buluşmamız. o vakitten beridir hiç görmedim. ayrılırken de telefonda bitirdik. gör,nce kötü olcak gibi hissediyorum kendimi.. aklıma geldikçe strese giriyorum. ya mahkeme de ağlarsam falan diye korkuyorum. ben gitmesem sadece avukat gitse hakim beni görmek için davayı erteler falan diye de korkuyorum. ertelenmesin, ilk duruşmada bitsin istiyorum. bitmesse diye çok korkuyorum. mahkeme tarihi yaklaştıkça bu korkular sarıyor beynimi..
napsam acaba? boşnma konusunda tecrübesi olan arkadaşlar, mahkeme nasıl oluyo, hakim ne soruyo?

bana dua edin:43::43::43:

bence gıtme canım ,hem avukatın senın adına orda buluncak ,bu kadar stres yapma evlılık yapıp bosansaydın daha zor olcaktı

şimdi bi seneden önce boşanılmıyor artık nasıl alabildiniz mahkeme tarihini onu anlayamadım mahkeme tarihini yazdığınıza göre 1 seneyi geçmiş evliliğinizin üzerinden mahkeme işine gelince 1 seneyi geçen evliliklerde avukat girebiliyor senin gitmene gerek yok mahkemeye..

şimdi bi seneden önce boşanılmıyor artık nasıl alabildiniz mahkeme tarihini onu anlayamadım mahkeme tarihini yazdığınıza göre 1 seneyi geçmiş evliliğinizin üzerinden mahkeme işine gelince 1 seneyi geçen evliliklerde avukat girebiliyor senin gitmene gerek yok mahkemeye..
3 ay oldu evleneli:) yani nikah yapalı...24 aralıktı nikah tarihimiz. boşanma dilekçesinde şiddet var gibi yazdı. benim onu küçük düşürdüğümü falan.. bende bişey demedim. boşanıyım kurtulayım diye.. nasılsa 2 mizde bişey beklemiyoz birbirimizden.. 31 mart bile bana çoook uzak gelmişti. vakit çok çabuk geçiyor. avukatım yok henüz, tutarsam sadece o gitse.. işte korkuyorum, napacağımı şaşırdım. 1 seneyi geçseydi anlaşmalı boşanma daha kolaydı. inş. ilk duruşmada biter hayırlısıyla.. ne zormuş..

Son düzenleme:
Canm önce geçmiş olsun..ama mahkemeye gıtmen lazım hakim soruyor...mahkeme dileçenızdekı sebebleri sayıyor ve size dönüp soruyor öylemi diye ...

Canm önce geçmiş olsun..ama mahkemeye gıtmen lazım hakim soruyor...mahkeme dileçenızdekı sebebleri sayıyor ve size dönüp soruyor öylemi diye ...

dilekçeyi o verdi. benim de orda yazılanları tasdiklemem mi gerekiyor?

Evet ,hakim boşanma gerekçesini okuduktan sonra size ikinizede soruyor... malisef orda olmak zorundasın.

canım türk hukukuna göre boşanma davalarında avukat tutma zorunluluğu yoktur.kişi bizzat kendi davasını adli mercilerde takip edip sonuçlandırabilir.
boşanma davasında taraflar ilk duruşmada anlaşır iseler yani nafaka talebi yoksa ve davalı boşanmayı kabul ediyorsa hakim ilk duruşmada boşanma kararı verecektir.bu nedenle davanın uzamasını istemiyorsanız ilk duruşmaya gidin ve bu ızdırabı bitirin.
avukat tutmak isterseniz hakim sizi mutlaka yine dinleyecektir.

bir hukukçu olan eşimin bizzat ağzından yazdım.sevgilerle..:51:

canım türk hukukuna göre boşanma davalarında avukat tutma zorunluluğu yoktur.kişi bizzat kendi davasını adli mercilerde takip edip sonuçlandırabilir.
boşanma davasında taraflar ilk duruşmada anlaşır iseler yani nafaka talebi yoksa ve davalı boşanmayı kabul ediyorsa hakim ilk duruşmada boşanma kararı verecektir.bu nedenle davanın uzamasını istemiyorsanız ilk duruşmaya gidin ve bu ızdırabı bitirin.
avukat tutmak isterseniz hakim sizi mutlaka yine dinleyecektir.

bir hukukçu olan eşimin bizzat ağzından yazdım.sevgilerle..:51:

çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden ve eşinizden.
gidiyim o zaman, avukat tutmamada gerek yok sanırım, herhangi bi talebim yok, davayı da o açtı.
inş. dediğiniz gibi ilk duruşmada biter..

yaa ben anlayamadım nasıl alabildiniz mahkeme tarihini benim de benzer bi durum başıma geldi ama bi seneden önce dava açamadık Allah Allah ...sana iftira atsa bile açamazsınız siz anlaşmalı boşanma davası 1 seneyi doldurmanız lazım ama bi şekilde açılmış dava da o zaman siz gidin baksanıza yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söylemiş daha da başınızı ağrıtabilir bence avukat da tutun iftira attırmayın kendinize..

bak canım bir seneden önce davan görüşülüyorsa muhakkak eşin avukat tutmuştur yoksa anlaşmalı boşanamazsınız ona göre hazırlığını yap git mahkemeye yani avukat tut kesinlikle sana iftira atmalarına izin verme hem dişli bi avukat bul şirretleşecek bunlar aynıları başıma geldi tecrübe konuşuyor yanii :))

yaa ben anlayamadım nasıl alabildiniz mahkeme tarihini benim de benzer bi durum başıma geldi ama bi seneden önce dava açamadık Allah Allah ...sana iftira atsa bile açamazsınız siz anlaşmalı boşanma davası 1 seneyi doldurmanız lazım ama bi şekilde açılmış dava da o zaman siz gidin baksanıza yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söylemiş daha da başınızı ağrıtabilir bence avukat da tutun iftira attırmayın kendinize..

Medeni Kanunun 166/3(Anlaşmalı Boşanma) maddesine göre ancak 1 yıl evli kalmış olanlar boşanabilir.

Ama boşanma davası açabilirsiniz. Sadece 1 yıl dolmadan boşanamazsınız.
Kanun öyle diyor.

çekişmeli boşanmada ise
1 gün sonra bile çekişmeli boşanma davası açılır. Davayı açan taraf şahit ifadeleriyle karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsa boşanma olur. Şahit dinletilmesi şarttır. Nafaka, tazminat, velayet gibi konularda tam bir mutabakat varsa süreç hızlı yürür.

Son düzenleme:

anlaşmalı boşanma davası değil bizim ki.. anlaşmalı açmak için 1 sene dolması lazım. bizim ki tek taraflı, şiddetli geçimsizlik sorunuyla açılmış bir dava
iftira olayını da atmadan önce bana sordu. ben de ne yazarsan yaz yeter ki boşanalım dedim. yani bizimki gibi sebeplerden boşamam demiş hakim. biz de ağırlaştırdık sebepleri..
çünkü ben de uzamasını istemedim

Son düzenleme:
tamam anladım şimdi ama bi kez daha söylüyorum ilk msjında yazdığın gibi eşinin avukat tutmadığına inanma karşına avukat tutmuş olarak gelecek sen daha dişli bi avukatla çık karşılarına..

canım arkadaşalar anlaşmalı boşanma ile davacının boşanma davasını davalı tarafın kabul etmesi halinde sona eren boşanma davasını karıştırdıklarını gördüm.medeni kanununumuza göre bir yıllık bekleme süresi bizzat eşlerin hakime başvurası halinde aranır.davacının şiddetli geçimsizlik nedeniyle açtığı davayı davalı eşin kabul etmesi halinde bu bir yıllık süre aranmaz.

senin yapacağın iş duruşmaya gidip açılan davayı kabul ediyorum demekten ibarettir.

tamam anladım şimdi ama bi kez daha söylüyorum ilk msjında yazdığın gibi eşinin avukat tutmadığına inanma karşına avukat tutmuş olarak gelecek sen daha dişli bi avukatla çık karşılarına..

avukat tutcaktı ilk açarken. ben uğraşmak istemiyorum demişti. avukat uzun sürer falan demiş. 3 milyar istemiş. tabi 3 milyarı duyunca avukat fikrinden uzaklaştı hemen.. ama dayısının oğlu avukat. o gelirse istanbul dan bilemiyorum. dava açarken ona sormamıştı. hakimle konuşmuştu gidip.
hakim 1 ay evliliği boşamam böyle sebeplerden. şiddet vs olmadıkça demiş. buda şiddet hikayesi uydurdu bi tane.. ben de tamam demiştim. set takmışlardı söz de bana. onu ayrıldıktan 2 hafta sonra istedi. ben de mahkeme sorunsuz biterse vercem diye yemin ettim.

canım arkadaşalar anlaşmalı boşanma ile davacının boşanma davasını davalı tarafın kabul etmesi halinde sona eren boşanma davasını karıştırdıklarını gördüm.medeni kanununumuza göre bir yıllık bekleme süresi bizzat eşlerin hakime başvurası halinde aranır.davacının şiddetli geçimsizlik nedeniyle açtığı davayı davalı eşin kabul etmesi halinde bu bir yıllık süre aranmaz.

senin yapacağın iş duruşmaya gidip açılan davayı kabul ediyorum demekten ibarettir.

tşkler bilgilendirmen için. inşallah kabul ediyorum demek kadar kolay olur.

Benim kardeşim 9 aylık evliyken boşandı.Temmuzda bir sene olcak yani olmaz diye bişey yok oldu işte..

Back
X