Mail??

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Aranızda mesafe olan ve sürekli aşağılayıcı konuşan ve hiç hoşlanmadığınız bir kişi tarafından " bu nedir kızımm yaaaaaaaaaaaaaaaa" diye bir e mail gelse buna nasıl cevap verirsiniz ya da hakaret olarak algılar mıydınız?? Bir de en nefret ettiğiniz kelimeler kızımlı oğlumlu Kelimeler olsa..
Konu içeriği sadece gönderilen bir maili okumadan böyle bir karşılık verilmesi. ( Resmi bir kurum)

Cevap vermem. Üslubunu düzeltip tekrar yazmasını beklerim eğer mail işle alakalı bir konu ise.

İşle ilgili ise üstlerimi ve üstlerini cc’ye ekleyip üslubumu bozmadan cevap verirdim. Şahsi ise tınlamazdım.

Peki hakaret olarak algılanabilecek bir durum mu

Yani nasıl bir tip olduğunu bilmediğim için tek cümle ile yargılayamam. Bana hakaretten çok laubali geldi. İlk defa olan birşey mi öncesi var mı bilmiyorum ama hep böyle laubali ise ben bunu yazılı ortamda nezaket ile dile getirirdim (üstlerime bilgi vermeden) baktım anlamıyor devam ediyor bu maillerin hepsini üstüme iletir ilgilenmesini isterdim. Kaldı ki yapmışlığım vardır.

üstlerimi de cc ye ekleyerek üslubunu düzeltip yeniden mail atmasını söylerim.

Cok teşekkür ederim, öncesinde aynısı dilde bile o kadar ağır şeyler söylüyor ki ama ilk kez yazılı bi şekilde böyle yazıyo,

Maile cevap vermem gerekiyorsa gayet ciddi bir üslupla yazardım, kız denmesinden hiç hoşlanmam, çok özür dilerim ağzı yaya yaya kııız, kızııımmm yaaaaa denmesinden ayrıca nefret ederim, ister samimi olalım ister resmi, bunun üstten bakma, kibir, ego veya saygı görmeyle alakası yok, adab-ı muaşeret kuralları gereği samimiyetle laubaliliği karıştırmamak lazım.

Kesinlikle abla sonuna kadar katılıyorum sana,

Kesinlikle abla sonuna kadar katılıyorum sana,
Görgü kurallarından uzaklaştık maalesef, oysa hitap görgü kuralları gereği çok önemlidir, çünkü kişi davranış ve konuşmalarıyla değerlendirilir.
Şahsen laubali biriyle sohbetim ya olmaz ya kısa keserim, bugün siz hitabı bile yanlış biliniyor, siz resmiyeti ifade eder ama insanlar siz demeyi saygı duymak manasında sanıyor, sana neden siz diyeyim saygı duymuyorum ki diyenleri gördüm :)

Yine görgü kuralları gereği samimiyeti karşınızdakinin size izin verdiği ölçüde kurarsınız, karşınızdakine göre şekillenir hitap da samimiyet de, mail atanın yaptığı samimiyet değil laubalilik, ki iş icabı yazışmalar yaptığımız kişilerle laubali olamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…