• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarnadan korkmayın

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlarr bn 33 kilo vermş biri olarak sölüorumm ben geçn sene ramzanda sahurda makrna yedm hepp.yane düşünn ona rağmen kaç kilo verdm

cnm bn geçn sene haziran 17 den rmzan sonuna kadr 102 den 86 a düştm sonraa okulalr vardıı bn hiç spor yapmadm ve kilo verick gbi yemedm yane yaktğım akdrını aldım sağlıklı bi şeklde korudum anca 3 kilo verdm amaa kndi isteğimel öle yaptım.sonraaa hazirandan bugüne işte 83 ten 69 oldm cnm;)ama makrnadan hiç vazgeçmedm

Kilo aldırdığı düşünülen makarna aslında tam bir sağlık kaynağı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram; makarnanın, dengeli beslenmeyi hedefleyen tüketici grupları için vazgeçilmez gıda maddelerinden olduğunu vurguluyor. Bayram, mineraller ve vitaminler bakımından zengin olan makarnanın faydalarını şöyle sıralıyor: "Sahip olduğu besinsel lifleri sayesinde, bağırsak kanserini engeller. Pişirilmesi sırasında da ağırlığının 2-3 katı kadar suyu bünyesinde tuttuğu için hacmi artıyor ve böylece midede doygunluk hissi veriyor. Ayrıca bir porsiyon makarna yenildiği zaman vücut su da almış oluyor. Bugün İtalya'da makarna pişirmek için yaklaşık 10 bin çeşit reçete varken ne yazık ki Türkiye'de yeterince bilinmiyor ve değerlendirilmiyor.

Alıntıdır

Back
X