Makarnalar Makarnalar

En Başarılı Bulduğunuz Makarna Tarifi?

• Ankete Katılan
    213
  • Anket Kapalı .
Tatil hazırlıklarına başla Dilara.Eşine müjdeyi verdin mi?
Adra nasılsın ? ya daha belli değil ben ümitsizim de biraz çok iyi tarifler var atak yapabilirler , tatile hazırlık yapamam ay ,eşime sölemedim dalga geçer maskara olurum kazanamazsam

Evet tam uyku havası. Dolmanın yanına çorba yapabilirsin.Ya da sebze yemeği.

Tam gevşeme modundayım şimdi,kafamı koysam uyurum,çorba düşünüyorum bende,bir kalkabilsem gidip yapacsam da.

ben de dün dolma doldurmuştum biber.. gidince onu ısıtcam baya yapmışım adra nın dediği gbi çorba yapcam bende yanına

Çorba yapacağım zaten,aklımda o vardı da başka bişli olur dşye kararsız kalmıştım..

Adra nasılsın ? ya daha belli değil ben ümitsizim de biraz çok iyi tarifler var atak yapabilirler , tatile hazırlık yapamam ay ,eşime sölemedim dalga geçer maskara olurum kazanamazsam
İyiyim canım.Sen nasıl oldun? Gerçi hiç belli olmaz ama hep önde götürdüğün için sonuç değişmez gibime geliyor. Kazanınca söyleyeceksin yani. Niye maskara olasın o da yapsın o kadar.

İyiyim canım.Sen nasıl oldun? Gerçi hiç belli olmaz ama hep önde götürdüğün için sonuç değişmez gibime geliyor. Kazanınca söyleyeceksin yani. Niye maskara olasın o da yapsın o kadar.
çok şükür ben iyiyim havalar çok soğuk ya üşütmezsek iyi bilemiyorum ki ya ben de Adra inşallah öyle olur kazanırsam sölicem evet yoksa gidemezsem hani noldu senin tatil işi falan dicek ha biree biliyorum kocamı.. mesela durup durup makarna yapda yiyelim dicek karışcak bana

hanımanne sen zeytinyağlı dolmayı nasıl yapıyosun ? içine ne katıyosun ?

Dolmabiber yapacaksam,biber başına 1 yemek kaşığı pirinç katıyorum,ölçü olarak genelde tam geliyor.
Soğanı kavuruyorum,pirinci ilave edip biraz kavruluyor,baharatları katıyorum.nane,tuz k.biber,kırmızıbiber,filan.
2 tane domatesi rendeliyorum,içine koyuyorum,salçasını atıyorum.
Birazda limon sıkıyorum içine,hafif ekşilik versin diye,az bişide su koyup pirincin biraz yumuşaması için pişiriyorum.
Hatta biğber yada patlıcan yaparsan bıçakla az bişi bazı yerlerinden çizik at ki,alt kısımda kalan pirinçler yumuşasın pişwerken..

çok teşekkür ederim hanımanne ben genelde kıyma ile yapıyorum yaa parça et ile ..ama zeytinyağlı yapacağım zaman yaprak yapıyorum.. hiç denemedim dolmalık biberi falan zeytinyağlı yapmayı ondan sordum öğrendiğim iyi oldu.. yalnız salçaya şaşırdım hanımanne ,yada ben hiç bilmiyorum demekki

Yapraqkta zaten süper olur zeytinyağlı,salçayı zaten çok fazla atmıyorsun,sadece renk versin diye yani.
Domateste olunca rengini alıyor,birde kuş üzümü katarım,fıstık koyabilirsin mesela..

Sıkı giyin canım.

Kocan sana takılmayı seviyor demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…