- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
oy annem yaaanasılsın ?
Evet tam uyku havası.Uyumak var şimdi demi,daha yemeğim yok ne yapacam bilmiyorum.
Gerçi dünden dolma varda,yanınabişiler yapmam lazım..
Tatil hazırlıklarına başla Dilara.herkeseee merhabageçmişi okuya okya geliyorum
ben de dün dolma doldurmuştum biber.. gidince onu ısıtcam baya yapmışımİyiyim yemek yapacam daha,oturdum kaldım
Adra nasılsın ? ya daha belli değil ben ümitsizim de birazTatil hazırlıklarına başla Dilara.Eşine müjdeyi verdin mi?
Evet tam uyku havası.Dolmanın yanına çorba yapabilirsin.Ya da sebze yemeği.
ben de dün dolma doldurmuştum biber.. gidince onu ısıtcam baya yapmışımadra nın dediği gbi çorba yapcam bende yanına
İyiyim canım.Adra nasılsın ? ya daha belli değil ben ümitsizim de birazçok iyi tarifler var atak yapabilirler , tatile hazırlık yapamam ay , eşime sölemedim dalga geçer maskara olurum kazanamazsam
şimdiden afiyet olsun hanımannemTam gevşeme modundayım şimdi,kafamı koysam uyurum,çorba düşünüyorum bende,bir kalkabilsem gidip yapacsam da.
Çorba yapacağım zaten,aklımda o vardı da başka bişli olur dşye kararsız kalmıştım..
çok şükür ben iyiyimİyiyim canım.Sen nasıl oldun? Gerçi hiç belli olmaz ama hep önde götürdüğün için sonuç değişmez gibime geliyor. Kazanınca söyleyeceksin yani. Niye maskara olasın o da yapsın o kadar.
hanımanne sen zeytinyağlı dolmayı nasıl yapıyosun ? içine ne katıyosun ?Sağol hayatım
hanımanne sen zeytinyağlı dolmayı nasıl yapıyosun ? içine ne katıyosun ?
Dolmabiber yapacaksam,biber başına 1 yemek kaşığı pirinç katıyorum,ölçü olarak genelde tam geliyor.
Soğanı kavuruyorum,pirinci ilave edip biraz kavruluyor,baharatları katıyorum.nane,tuz k.biber,kırmızıbiber,filan.
2 tane domatesi rendeliyorum,içine koyuyorum,salçasını atıyorum.
Birazda limon sıkıyorum içine,hafif ekşilik versin diye,az bişide su koyup pirincin biraz yumuşaması için pişiriyorum.
Hatta biğber yada patlıcan yaparsan bıçakla az bişi bazı yerlerinden çizik at ki,alt kısımda kalan pirinçler yumuşasın pişwerken..
burdayız miki napıyon ?Huuuu kimse yo k muuu
çok teşekkür ederim hanımanne ben genelde kıyma ile yapıyorum yaa parça et ile ..ama zeytinyağlı yapacağım zaman yaprak yapıyorum.. hiç denemedim dolmalık biberi falan zeytinyağlı yapmayı ondan sordum öğrendiğim iyi oldu.. yalnız salçaya şaşırdım hanımanne ,yada ben hiç bilmiyorum demekki
Sıkı giyin canım.çok şükür ben iyiyimhavalar çok soğuk ya üşütmezsek iyi bilemiyorum ki ya ben de Adra inşallah öyle olur kazanırsam sölicem evet yoksa gidemezsem hani noldu senin tatil işi falan dicek ha biree biliyorum kocamı.. mesela durup durup makarna yapda yiyelim dicek karışcak bana
Sıkı giyin canım.
Kocan sana takılmayı seviyor demekki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?