En beğendiğiniz makarna tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    939
  • Anket Kapalı .
Mesela sana , ay o değil de anneme göstermiş "kızının marifetlerini bak " diye ,annem nasıl duygulanmis :cry:
Ay canım benim:KK60:
Benim annem kahvaltı sofrası yarışmasında gelmişti sunum yaparken ,evde tekim ,masanın halini görünce şaşırmıştı ,anlattım durumu da kendine geldi.:KK70:

Aaa daha önce de mmi katildin ,dur merak ettim bi gidip bakayım ben :KK200:
Kaç yaşında olursak olalım annelerin gözünde hep çocuğuz biz , çocuklar için de aynı hiç buyumediler benim gözümde :anne:
Ay canım benim:KK60:
Benim annem kahvaltı sofrası yarışmasında gelmişti sunum yaparken ,evde tekim ,masanın halini görünce şaşırmıştı ,anlattım durumu da kendine geldi.:KK70:

Burma baklava da varmis ,beğeni de yapmışım ama hiç hatirlamiyorum , kız bunamaya başladım galiba :KK53:
Vall çok güzel olmuş ikisi de , nasıl kazanamadin şaşıyorum pes yani :oops:
Aaa daha önce de mmi katildin ,dur merak ettim bi gidip bakayım ben :KK200:
Kaç yaşında olursak olalım annelerin gözünde hep çocuğuz biz , çocuklar için de aynı hiç buyumediler benim gözümde :anne:

Şu an Makyajkolik in 1.olmasında tarif kadar sunumun da etkisi var ama:KK66:
Gözüme hoş görünmeyen birşeyi ben yiyemezdim şahsen. Burda tadım yapamadığımız için sunum ön planda kalıyor ablacım. Senin sunumun en güzeli bana göre çok uğraşılmış.

Tarifim için Arda Türkmen'e saygılarımı sunuyorum. İdolüm benim :KK200::KK200::KK200:

Ben de şöyle bir kanıya vardım artık, emek vermek şart. Benim gibi üşengeçlerin elini hamura bulaması şart. :KK70: :halay:
Onun dışında görsel zenginlik de çok önemli. Tabağa sadece yaptığın yemeği koymayacaksın benim gibi. :p Bak millet ne hamaratlığı varsa sergiliyor, kızlar becerikli aşureler el açmaları... :kk77: Subliminal mesaj veriyorlar. :KK70: Çiçek, inciler veya güzel tabaklar şart.
Bir de benim kasıntı kriterlerim var, dolapta ne varsa hepsini sunum için kullanmamalısın, tabakta iki çeşit karbonhidrat olmamalı, iki çeşit et olmamalı ama birden fazla sebze olabilir. Ama oy verenler böyle yok tabakta sebze var mı, karbonhidrat çeşidi birden fazla mı bakmıyor. Onun dışında yemekle alakasız süslemeler de zorlama geliyor ama ona rağmen iştah açıcı duruyor.
Dediğim gibi ilk önce emek şart, tabak dolu dolu sunum şart, foto çekiminin aydınlık olması şart. Bir de genel damak tadına uygun olması şart. :d Bunlar yoksa birinci olmak zor. 2,3,4 olabilir. :KK53:
Bundan Sonra katılırsam kişisel zevklerimi bir kenara bırakacağım. :KK53: :deli:

Sunumda süslemeler çok önemli yer tutuyor, malzemelerin birbiriyle uyumlu olması, dediğin gibi iki çeşit karbonhidrat bulundurması bunlara pek fazla dikkat edilmiyor. Örneğin pasta yaparken de şeker hamurundan çiçek, gül vs. yapılıyor ama yenmiyor. Sadece süs amaçlı koyulan şeyler var. Göze hitap eden, mideye girmeye hak kazanıyor. Tariflere fark katan ayrıntılar bunlar diye düşünüyorum :KK66: :KK66: :KK66:

Son düzenleme:
Back
X