makat gelişli bebekler.lütfen yardımmmm...

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
118
Ankara
arkadaşlar 38+3 günlük hamileyim.yapılan rutin kontrollerde bebeğim hep makat gelişliydi.fakat bugün internette gezerken bebeğin makat gelişinin nedenleri diye bir başlık gördüm ve çok çok üzüldüm.işte doğumdan sonra kalça çıkıklığı görülebilir,kalp anotomileri görülebilir vs.gibi hastalıklar diodu.doktorum bana bunlardan hiç bahsetmemişti,normal bir olay gibi yaklaştı hep.şuanda ağlıyorum.lütfen daha önce bebeğinin makat gelişli olmasından dolayı sezeryan olan arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.lütfrn yardımmm.senağlama

Arkadaşım 34+3 üm benim de bebik 1 aydır ters duruyor bana da dr. bu söylediğin ihtimallerden bahsetmedi.Ben de internetten okudum tüm bu ihtimalleri.Öncelikle söylediğin ihtimaller olsaydı mutlaka ultrason kontrolünde çıkardı diye düşünüyorum.Kladı ki bu risklerin allahın izniyle artık tedavisi var...Sen de küçük ihtimaller üzerine kendini üzme arkadaşım...Allahın izniyle bebeikini sağ salim kucağına alacaksın...

oncelikle uzulme stres yapma canim insallah doner bebegin doguma kadar
doktorunla acikca konus tum korkularini anlat eger normal dogum yaprsan bebege ve sana bi zarari olup olmadigini sor
senin bunlari bilmek en buyuk hakkin
bu doktorlari bazen hic anlamiyorum biz anne adaylari zaten kildan nem kapar durumdayiz bizi bilgilendirecekleri yerde dahada cok telaslandiriyorlar
eskiden makattan gelen bebekleri normal dogum yaptiriyorlarmis ama simdi genelde sezeryan yapiyorlar diye biliyorum .. sen doktorunla acikca konus eminim gereken bilgiyi verecektir sana ..

benim bebişimde ters :) ama doktor son hafta döner büyük ihtimalle dedi...31+2 günlük hamileyim...korkmayın bişicik olmas ;)

meraba canım.benim bebeğimde ters.makat gelişli.ve 38+4 üm.çarşamba günü sezeryan olcam.artık dönmez dedi dr um.bende senin gibi bakmıştım nedenlrine ve çok üzülmüştüm.ama benim dr umda hiçbişeyden bahsetmedi.emin ol bi sorun olsa söylerlerdi.mesela benim eşimde ters doğmuş ve normal doğumla tabi.ama bi sorun yok :)ayrıca öle bi arkadaşımda var. sakın bunları dert edip bebeğini üzme...

slm cnm sakın dert etme internette her yazılana inanma komşumun oğlu ters geldi sezeryanla doğum yaptı ve çok sağlıklı bir oğlu var.. sıkma canını .. bu arada benımde 10 günüm kaldı dua et bana :)) görüşrüz

uzulme bende oyle dogmusum annem hep derdi sen iki katli geldin diye. cok zor olmus dogum hemde normal yolla dusunebiliyormusun sezeryan bile yokmus daha o zamanlar.
ama cok saglikliyim cok sukur fiziksel olarak hicbir yerimde kirik cikik yok.kalbimde cok iyi calisiyor.ama psikolojik olarak iyi degilim oda hayatimdaki bazei nedenlerden dolayi.

üzülme canım benim ablamın tam doğum zamanı ters geldiği ortaya çıktı sezeryanla doğum yaptı son zaman ters dönmüş bebek ..maşallah koca adam oluyo çokta sağlıklı .......dr sezeryan diyosa yapacak bişey yok bebeğin sağlığı önemli hayırlı doğumlar..........sağlıkla al meleğini kucağına..

makat geliş olan bebk günümüzde kesinlikle normal doğmaz arkadaşlar eskiden oluyordu fakat hiçbir dr bunu riskini almıyor bendede aynı durum vardı dönmeseydi kesinlikle sezeryasn olucaktım ama döndü
yalnız kesinlikle bebekle ilgili bir sıkıntı olmuyor onu nerden çıkardılar anlamadım normal doğarsa riski çok ama sezeryanla hiç bir sorun yok

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim.içimi ferahlattınız valla.bakalım çarşamba günü kontrolüm var.sezeryan için gün verebilir doktorum.hepinizin duasını bekliyorum..teşekkürler..

slm cnm sakın dert etme internette her yazılana inanma komşumun oğlu ters geldi sezeryanla doğum yaptı ve çok sağlıklı bir oğlu var.. sıkma canını .. bu arada benımde 10 günüm kaldı dua et bana :)) görüşrüz

allah bir nefeste kurtarsın canım.dualarım seninle.benimde 17 günüm var ama doktor planlı yaparız 1 hafta önceden alırız dedi nasılsa sezaryan dedi.bilmiyorum hakkımızda herşeyin hayırlısı.k.i.b.canım görüşürüz.:Saruboceq:

meraba canım.benim bebeğimde ters.makat gelişli.ve 38+4 üm.çarşamba günü sezeryan olcam.artık dönmez dedi dr um.bende senin gibi bakmıştım nedenlrine ve çok üzülmüştüm.ama benim dr umda hiçbişeyden bahsetmedi.emin ol bi sorun olsa söylerlerdi.mesela benim eşimde ters doğmuş ve normal doğumla tabi.ama bi sorun yok :)ayrıca öle bi arkadaşımda var. sakın bunları dert edip bebeğini üzme...

sanada hayırlı doğumlar canım:Saruboceq:

Canım internette her yazılan şey doğru değildir.Bazen gereksiz bilgilerde yer alıyor.Her insanın hamileliği,bebeğinin yapısı herşeyi birbirinden farklıdır.Her makat gelişli çocukta bu sorunlar çıksaydı insanlar doğurmaya korkardı emin ol.Karnımızdaki yavruların ne durumda olduğunu ne tıp ne doktorlar ne de biz bilmiyoruz sadece Yaradan biliyor.Rabbimin izniyle inş. sağlıcakla yavrunu kucağına alacaksın...

Canım internette her yazılan şey doğru değildir.Bazen gereksiz bilgilerde yer alıyor.Her insanın hamileliği,bebeğinin yapısı herşeyi birbirinden farklıdır.Her makat gelişli çocukta bu sorunlar çıksaydı insanlar doğurmaya korkardı emin ol.Karnımızdaki yavruların ne durumda olduğunu ne tıp ne doktorlar ne de biz bilmiyoruz sadece Yaradan biliyor.Rabbimin izniyle inş. sağlıcakla yavrunu kucağına alacaksın...

sağol canım.çok teşekkür ederim.allah eli ayağı düzgün yavrular nasip etsin hepimize inş.:Saruboceq:

arkadaşlar 38+3 günlük hamileyim.yapılan rutin kontrollerde bebeğim hep makat gelişliydi.fakat bugün internette gezerken bebeğin makat gelişinin nedenleri diye bir başlık gördüm ve çok çok üzüldüm.işte doğumdan sonra kalça çıkıklığı görülebilir,kalp anotomileri görülebilir vs.gibi hastalıklar diodu.doktorum bana bunlardan hiç bahsetmemişti,normal bir olay gibi yaklaştı hep.şuanda ağlıyorum.lütfen daha önce bebeğinin makat gelişli olmasından dolayı sezeryan olan arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.lütfrn yardımmm.senağlama

canım benim oğlumda makat gelişliydi. doğumda son ana kadar döner diye beklediler dönmeyince ameliyat ile aldılar. Şimdi 8 yaşında arslanlar gibi oğlum var, kafanı takma öyle şeylere. Hiçbir problem yaşamadım.

benim kızımda makat gelişti ,dönmedi ,sezeryan oldum ,hiçbişey olmadı ,çok ta sağlıklı ,1,5 yaşında ve çok ta zeki ,bunları takma kafana rahat ol ,hiçbişey olmaz ..hayırlı doğumlar diliyorum canım sana ..

Benim oglusum da makat gelisi idi, son ana kadar bekledik ama donmedi ve sezaryenle dogdu. Evet, makat gelisi cocuklarda %9 kadarinda problem olabiliyor ama makat gelisi oldugu icin problemli olmuyorlar, problemli olduklari icin duz donememis oluyorlar ama bebisin oyle olsaydi simdiye kadar coktan anlasilirdi. Ben de korkmustum ama Allah'a sukur bebisimde bir problem olmadi, aslina bakarsan, ters olup da problemli olan cocuk da duymadim hic etrafimda. Zaten cok az zamanin kalmis, bu son gunlerin tadini cikarmaya bak. Sezaryen de kotu olmuyor, mesela benim hic sancim olmadi, agrisi kesici hap bile almak zorunda kalmadim hastanede.

Rahat bir dogum dilerim.

İyigünler benim bebeğim de makat gelişti ve ne kalça çıkığı ne de kardiyak sorunları var. Bu riskler diğer bebeklerden çok az daha yüksek ama illa ki olacak diye birşey yok. Ayrıca kalça çıkığı erken teşhisle 3 ayda kalın bez bağlayarak veya atel takarak bebeğe acı vermeden geçiyor merak etmeyin. Makat gelişte normal doğumu denemek isteyen gebelere Dr Hakan Çoker'i tavsiye ederim. Biraz pahalı ama değer.

Back
X