Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Makat kaşınması :(

mizdamiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2006
6.750
20
0
40
Ankara
ohaoldumsmileMERHABA KK GUZEL ZEKI KADINLARI EMINIMKI DOKTORdan daha IYI BANA CEVAP VERIRSINIZ opuyorumnanaktan

KIZLAR BIR AYDIR BENIM POPOSUM KASINIYO :kedi:Ama fecı kasınıyo ozellıkle gecelerı anlamadım gıttı kurtmu var ne anlamadımeyvahedigeldismile doktora gıtmek ıstemıyorum utanıyorum.buyuk abdest yaparken ole kanama fılan yok kabızlık sorunum var bıraz

ne yapsam gecer bu kasınma kızlar bır yol bır ılac onerın bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Prurıtıs Anı ( Anal KaŞinti)

Anüs içi ve çevresindeki israrcı ve aşırı kaşıntılara verilen isimdir. Tuvalet sonrası ve geceleri kaşıntı daha çok olur. Sıkca rastlanılan bir durumdur.

SEBEPLERı NEDıR ?

Bu rahatsızlığa bir çok faktörler neden olabilir. Bunların başında anal bölgenin aşırı miktarda temiz tutulması için yapılan temizlik gelir. Sık sık sabunla yıkamak allerji ve anal bölge infeksiyonlarıdır.

TEDAVı

Öncelikle kaşıntının belirgin bir hastalıktan ileri gelip gelmediğini ortaya koymak için bir cerrah ve dermatolog tarafından muayene edilmesi gerekir. Belirgin bir hastalık varsa tedavisi yapılmalıdır. Bunun dışında anal bölgenin temizliği için sık sık sabun kullanılmasından kaçınılmalı ve bölgenin kuru tutulması na çaba gösterilmelidir.

kabızlıktan ve de sadece tuvalet kağıdıyla kullanıyorsanız ondan olabilir, bi süre sadece suyla temizleyip pamuklu bi bezle mutlaka kurulayın, çamaşırınız nemli kalmasın hiç, bide kaşımayın sakın, geçicektir

büyük ihtimalle o bölge tahriş olmuştur.kanama yok diyorsunuz ama ileride anal fissüre çevirebilir bence.doktora gitmeye çekiniyorum demişssiniz.ama en azından belli testler yapılması lazım.şimdilik sıcak su oturma banyosu yapın hergün 15 dk boyunca.ısısna dayanabileceğiniz bi sıcak suyu leğene koyun ve( oturunca belinizi gececek şekilde) bu çok iyi gelecektir.ama hala bir rahatlama yoksa kesinlikle gidin doktora.çünkü kabızlık var diyorsunuz daha sonra çatlak oluşması bir de...
geçmiş olsun

bu arada bu kaşıntların özellikle gece artmasının nedeni doktor şöyle açıklamıştı bana.gece bağışıklık sistemi daha zayıflarmıi.çünkü vücut uyku moduna geçiyor.bu nedenle hassas olan yerlerimiz bünye zayıfladığından ağrıyı acıyı daha çok hissettirmiş.

hemoroittende kaşınıyor kızlar özellıkle sogukta dışarı cıkınca

ben makat kasinmasinin kurtan oldugunu duymusutm parazit mide kurtcugu gibi seyler..bence doktora git insan deli olur bu sekilde

poffffffffffffffff gene basladı ya ne yapacam

hamıleyım bakalım doktora soruyum ne dıyecek

doktora gıttım buGun gaıta baKaLım Dedıler pArazıt ıcIn

ama bırsey cıkmAdı offfFFffff allahım yA ılAcda veremeM dedı dogum Sonuna kAdar boylE cekeceN dedı yaaaAAaaA

doktor mantar dedı ama ılac vermedı

kendı doktorum battıcon kullan dedı kullanmaya basladım ama etkısı yok

bırde mantar kremı aldım suruyorum ALLAHIM BENI BU DERTDEN KURTAR NE OLURRRRRRRRRR

Bazen kardeşim kaşınırdı böyle anneme sorardı
' Anne ben neden kaşınıyorum böyle ? ' diye
Annemin cevabı hep ' Para gelicek ondan ' olurdu.
Annem yaa :))

Simdilik eczaneden krem alabilirsin kasinti icin..rahatlatir.bende vardi ismini hatirlamiyorum..Kullandiktan
sonra sikayetim kesildi..

Son düzenleme:
pantenol ve bepanten merhem kullanmıştım.
ben de adet dönemine yakın başlamıştı. sadece tatlı tatlı kaşınıyordu. kaşırken tahriş ettim. ama kremle düzeldi. smear testi falan yapıldı herşey temiz çıkmıştı. anüs bölgesi kaşındığında talk bebe pudrası döküyorum tahriş etmemek ve kaşımamk için denebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…