Makine muhendisligi...ankara

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
41
Arkadaslar esim buyuk bir Türk firmasinda makine muhendisi olarak calisiyor 3 yildir. Toplamda 6 yillik deneyimi var. Maasi agiyle 2750. Cok dusuk degil mi? Ankara piyasasi boyle mi?

Onceki isi ah arkadasim sorma dugune 15 gun kala iten cikartildi sacma sapan bi sebepten. 3 sene once2700 arti 500 prim aliyodu. Dugunden once mecbur kaldik bu ise
Şimdiki yer az veriyor o zaman baya, hiç zam da mı almıyor? 6 yıllık muhendise az o maaş. Hani büyük firma dediğiniz için diyorum, küçük yerler için normal.

Yuzde 2.3 zam falan off arkadasim buyuk olmaz mi? Yurtdışında hepimizn bildigi isleri aliyolar. Evet ankara piyasasi cok yuksek degil amaIzmir piyasasi bile bunlardan yuksek

Şimdi firma büyük olabilir ama sektöre göre değişir deneyim-maaş oranı. Benim çalıştığım sektörde de (ağır sanayinin bir dalı diyeyim) makina mühendisleri çalışabiliyor ve ortalama 3 senelik mühendis maaşı bu. Ama mesela bazı inşaat şirketinde 5 senelikler bu maaşta çalışıyor onlarda kıdem tarzı bir konu oluyor. Belki böyle bir firmadır eşinizin firması da.

Şirketteki pozisyonuyla alakalı bir maaş düşüklüğü olabilir mi? Mesela üretimde çalışan mühendisle pazarlama da çalışan aynı maaşı almaz aynı mühendis vasfına sahip olsalar da. Antalya'da da benzer maaşla çalışıyor makineciler, ama Ankara'da yaşamak daha pahalı.

Evet uretimde kisim sefi ve yaklaşık 10 muhendis istihdamda su an
500 mavi yaka. Katiliyorum pazarlamaya ya da dis ticarete yönelik olanlar daha fazla alir ama sorum suydu aslinda piyasaya gore cok mu dusuk? Izmiri biliyorum ama ankarayi cok fazla bilmiyorum

Ankara piyasasını bilmiyorum ama istanbul üzerinden düşünürsem bayağı düşük alıyor eşiniz. Başka bir iş arasa? Buradan çıkmayı düşünmüyor mu? Yani zaten makine mühendislerinin istihdamı fazla bayağı, eşinizin tecrübesi de varmış, yabancı dili falanda iyiyse daha iyi maaşa iş bulabilir aslında.

Yabanci dili zayifti simdi ona agirlik vermeye başladı ayrilmayi cok istiyor ama iyi bi firmayi garantileyince. Burada avantaji su ki sigortasi tam yatiyo. Elden odeme yapmıyorlar. Ankara piyasasi oyle bi durumda ki buna sukrediyoruz. En kisa zamanda umarim gonlune gore bi is bulur cunku bu bizi maddi manevi yormaya basladi

Yabanci dili zayifti simdi ona agirlik vermeye başladı ayrilmayi cok istiyor ama iyi bi firmayi garantileyince. Burada avantaji su ki sigortasi tam yatiyo. Elden odeme yapmıyorlar. Ankara piyasasi oyle bi durumda ki buna sukrediyoruz. En kisa zamanda umarim gonlune gore bi is bulur cunku bu bizi maddi manevi yormaya basladi
Bu kadar issizlik sorunu varken bu maasla bi hayli gecinilir ya. Buna da sukur valla. Zamani geldiginde hak ettigini alir insallah..

Bende Ankarada çalışıyorum söylediginiz maaş bir erkek müh. ve tecrubesine göre az önce çalıştığı yerde en az %10 zam talep etsin bi denesin belki artırırar yetişmiş elemanlarının kaçırmak istemeyebilirler. iş değiştirmek bazen umulduğu kadar iyi olmayabiliyor.

X