• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maksat biraz dertleşmek..

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.058
248
Merhaba hanımlar günaydın..

Derdim ne kimseyi yermek ne de eleştirmek. Sadece olan biteni sorgulamak...

17 yaşından beri çalışan bi kadınım. Evlendim.. 5 sene oldu... Yaş 32.

Kiracıyız. Evimiz satılık. Malum haliyle birileri evime girip çıkıyo, evime özelime bakıyo. Aslında çıkacağız zaten o evden ama 7 8 aydır kpss ye çalışıyorum son aylarda kpss de çok önemli çalışma açısından. Düzenimi bozmak istemedim.
Neyse bunlar detaydı. Esas meselem şu; bugüne kadar çalışmaktan gocunmadım. Koca eline bakmak istemedim. Serde feminizm var ya 😂 Hani her şeyde çıt kırıldım hatunlar varken damacanayı kucaklayan tipler var ya, ben o damacanayı kucaklayıp taşıyanım işte 😂
Dün gece instagram da gezinirken baktım, benimle bir evlenen ve bir günden bi güne çalışmayan hatunlar rahat rahat evlerinin piremsesi modunda çocuklarıyla yaşayıp gidiyolar. Hem de lüks içinde. Sürekli gezip altlarında araba avm deler... Sonra kendimi sorguladım. 5 senedir daha çocuk düşünecek pozisyona gelemedik.. Ben mi doğruyum onlar mı? Kendim kazanıp kendime yeterim, ben bana yeterim, ayaklarımın üzerinde dururum diyen kadınlar hep benim gibi. En azından etrafımdakiler. Yani zengin birini bulup yaşamak mı rahat hayat? Denk mi geliyo artık anlamadım... ama üzüldüm de..
Eşime hiçbi şey demedim. Yatak odasında uzanıyodum. Yanıma geldi, özür dilerim sana daha iyi imkanlar sunamadım dedi. Artık ağlamaya başladım.
Asgari ücretle çalışan ben, öğretmen olan eşimin 5 senelik emeğimizin karşılığı yarı borcunu ödediğimiz bi arabamız var. Buna da şükür. Çok karışık girdim konuya kusura bakmayın lütfen arkadaşlarım. Kafam da öyle.

Öyle sizinle de paylaşayım dedim.

Ben kendimi anlatsam ağlarsın.
Inan benden iyi durumdasın 😊
Artık ağlanacak halime gülüyorum ben deliye bağladım.

Offf.. Allah senin de yardımcın olsun :( Biraz önce tekrar bdv ye girince şükürsüz değilim ama mutlu da değilim diye bi başlık gördüm. Hepimizin derdinde ekonomi de var. Allah herkesin yardımcısı olsun. Çok zor

Bukadar kafa yapımız bir olamaz. Aynısını yaşıyor ve görüyorum etrafımda. Acaba diyorum düzen o şekilde mi ben mi yanlış yaşıyorum hayatı. Çalışmayıp keyfime bakıp koca eline bakıp daha mı mutlu olurum diye ki onu da yaşadım bikaç ay bunalıma girdim. Evde oturmak bana göre değill. Sonunda damacana kucaklayanlar kazanacak 😂

Kiracıyız. Evimiz satılık. Malum haliyle birileri evime girip çıkıyo, evime özelime bakıyo. Aslında çıkacağız zaten o evden ama 7 8 aydır kpss ye çalışıyorum son aylarda kpss de çok önemli çalışma açısından. Düzenimi bozmak istemedim.
Neyse bunlar detaydı. Esas meselem şu; bugüne kadar çalışmaktan gocunmadım. Koca eline bakmak istemedim. Serde feminizm var ya 😂 Hani her şeyde çıt kırıldım hatunlar varken damacanayı kucaklayan tipler var ya, ben o damacanayı kucaklayıp taşıyanım işte 😂
Dün gece instagram da gezinirken baktım, benimle bir evlenen ve bir günden bi güne çalışmayan hatunlar rahat rahat evlerinin piremsesi modunda çocuklarıyla yaşayıp gidiyolar. Hem de lüks içinde. Sürekli gezip altlarında araba avm deler... Sonra kendimi sorguladım. 5 senedir daha çocuk düşünecek pozisyona gelemedik.. Ben mi doğruyum onlar mı? Kendim kazanıp kendime yeterim, ben bana yeterim, ayaklarımın üzerinde dururum diyen kadınlar hep benim gibi. En azından etrafımdakiler. Yani zengin birini bulup yaşamak mı rahat hayat? Denk mi geliyo artık anlamadım... ama üzüldüm de..
Eşime hiçbi şey demedim. Yatak odasında uzanıyodum. Yanıma geldi, özür dilerim sana daha iyi imkanlar sunamadım dedi. Artık ağlamaya başladım.
Asgari ücretle çalışan ben, öğretmen olan eşimin 5 senelik emeğimizin karşılığı yarı borcunu ödediğimiz bi arabamız var. Buna da şükür. Çok karışık girdim konuya kusura bakmayın lütfen arkadaşlarım. Kafam da öyle.

Siz hemsiresiniz. Öyle biliyorum.
Asgari ücret mi alıyorsunuz?
Meslek erbabına niye asgari ücret veriliyor?!
Şaka gibi üzüldüm.

Size tavsiyem kıyas yapmayın.
Hayatta bizden iyi imkanlara sahip olanlar da olacak.
Bizden kötü imkânda olanlar da olacak.
Bu arada öğretmenlik güzel meslek.. eşiniz hiç kendini kötü hissetmesin.
Siz kendinize odaklanin.
Moralinizi yüksek tutun..
Ve başka işlere de bakın.
Sağlıkçılara asgari ücret vermek yasaklanmalı.:duduk:

Son düzenleme:
Siz hemsiresiniz.
Asgari ücret mi alıyorsunuz?
Meslek erbabına hangi sömürücü kurum asgari ücret veriyor, üzüldüm.

Size tavsiyem kıyas yapmayın.
Hayatta bizden iyi imkanlara sahip olanlar da olacak.
Bizden kötü imkânda olanlar da olacak.
Bu arada öğretmenlik güzel meslek.. eşiniz hiç kendini kötü hissetmesin.
Siz kendinize odaklanin.

Hemşire değilim ama burada biliyosunuz çok da kendimizi belli etmek istemiyoruz tanınmamak adına... Ama diplomalı sağlık çalışanıyım evet... Bana verilen maaş neredeyse asgari ücret. Artık küsüratı söylemeye utandığım için direkt asgari diyorum. Etrafımda şaşkınlık göre göre bu kadar mı alıyosun maaş diyenlerden... Çok teşekkür ederim.. Çok haklısnız ama insanoğlu olarak sanırım böyleyiz. Hep daha iyide gözü. Ben daha iyide değil de, en azından 5 senedir çalıştığım kurumdan hakkımın yenmesine de kızgınım...

Son düzenleme:
  • Üzgünüm
Reactions: 000
Sinirleriniz bozulmus.
Esiniz kamuda siz de aglıyorsanız,asgari ücretle gecinenler atsın kendini,bu bakıs acısıyla.
Kendinizden iyileri görürseniz maddi anlamda ,mutsuz olursınuz.
Ay bide virüs var o zengin cahiller gezmesin bi zahmet avm avm:kızgın:

Galiba.. ayy olur mu hiç, eksik kalamazlar. Ağlamak değil. 5 senedir dişinle tırnağınla uğraş. Ama elde olan koca bi hiç.. evimde oturup emek vermesem hiç ağlamam.

Bukadar kafa yapımız bir olamaz. Aynısını yaşıyor ve görüyorum etrafımda. Acaba diyorum düzen o şekilde mi ben mi yanlış yaşıyorum hayatı. Çalışmayıp keyfime bakıp koca eline bakıp daha mı mutlu olurum diye ki onu da yaşadım bikaç ay bunalıma girdim. Evde oturmak bana göre değill. Sonunda damacana kucaklayanlar kazanacak 😂

Garibanın yüzü gülür mü 🙈

Aynı durumdayız. Bu yaşıma kadar (37) hep arkadaşlarımın hayatı benden daha iyi koşullarda oldu yine de gocunmadım herkes kendi rızkını yer dedim. En son evlendim eşim işiyle ilgili sıkıntı yaşadı şuan durumu düzelsin diye bekliyorum. Bu arada en yakınım dediğim arkadaşım kendi nişanlısının imkanlarıyla bana hava attı. Kendisiyle beni kıyasladı sürekli. Galiba bu bardağı taşıran son damla oldu. Bir aydır düşünüyorum. Nerde hata yapıyorum diye ben niye iyi bir hayat haketmiyorum diye. Çocuk istiyorum ama bir taraftan da ona haksızlık edeceğimden korkuyorum. Yazık çocuğumun benim yüzümden yaşlı anne babası olacak. Üç kuruşla onu doyuracakmıyım eğitecek miyim. Çok üzgünüm son zamanlarda

Sahsi fikrim: sosyal medya gercekleri yansitmiyor. Bakiyorsun sanki herkes cok mutlu cok zengin. Tatile gidip bir seneden fazla onun borcunu ödeyen insanlari taniyorum,ama sosyal medyada hava atmak bedava. Bende su anda calismiyorum cocuklardan dolayi. Ama yakin zamanda bunu da degistirecegim. Esiniz kendini bu kadar kücük görmesine hic gerek yok. Iyi bir es ve adam olsunda varsin zengin olmasin.

Aynı durumdayız. Bu yaşıma kadar (37) hep arkadaşlarımın hayatı benden daha iyi koşullarda oldu yine de gocunmadım herkes kendi rızkını yer dedim. En son evlendim eşim işiyle ilgili sıkıntı yaşadı şuan durumu düzelsin diye bekliyorum. Bu arada en yakınım dediğim arkadaşım kendi nişanlısının imkanlarıyla bana hava attı. Kendisiyle beni kıyasladı sürekli. Galiba bu bardağı taşıran son damla oldu. Bir aydır düşünüyorum. Nerde hata yapıyorum diye ben niye iyi bir hayat haketmiyorum diye. Çocuk istiyorum ama bir taraftan da ona haksızlık edeceğimden korkuyorum. Yazık çocuğumun benim yüzümden yaşlı anne babası olacak. Üç kuruşla onu doyuracakmıyım eğitecek miyim. Çok üzgünüm son zamanlarda
bence gec degil cocuk icin, cocugunuzun onu cok seven anne babasi olacak sonucta

Hemşire değilim ama burada biliyosunuz çok da kendimizi belli etmek istemiyoruz tanınmamak adına... Ama diplomalı sağlık çalışanıyım evet... Bana verilen maaş neredeyse asgari ücret. Artık küsüratı söylemeye utandığım için direkt asgari diyorum. Artık etrafımda şaşkınlık göre göre bu kadar mı alıyosun maaş diyenlerden... Çok teşekkür ederim.. Çok haklısnız ama insanoğlu olarak sanırım böyleyiz. Hep daha iyide gözü. Ben daha iyide değil de, en azından 5 senedir çalıştığım kurumdan hakkımın yenmesine de kızgınım...
Gene de çok az.
Insan sağlığı ile uğraşanlara asgari ücret asla verilmemeli.
Bir de 5 yıldır aynı kurumdasınız?
Hiç mi artış yok?
Vasıfsız işler yapanlara bile asgari ücret + elden para veriliyor. Veya maaşı arttırılıyor. Asgari ücret değilde 3 bin tl aliyor misal..
Siz asla utanmayın. O parayı utanmadan verenler gocunsun..

Sizinki hakkınızı alamamak..
Affedersiniz ayda ütopik paralar kazanmak istemiyorsunuz. Misal 4 5 bin verilsin istiyorsunuz.
Orası hakkınızı vermiyorsa mutlaka iş arayın.
Deneyim de var. Bence mutlaka arada araştırın.

Sağlıkçı iseniz asgari ücret kabul edilecek bir ücret değil.

Ben de sizin gibiyim. Bir erkekle hayatımızı birleştirmek istediğimiz zaman verdiğiniz öncelikler başka oluyor bizlerin. Önce kendimize güvendiğimiz için karşımızdakinden beklentilerimiz çok daha farklı oluyor. Karar mekanizmalarımız farklı çalışıyor. Benim şansıma kendi işim, ticaret yapıyorum ve gelirim yerinde. Ancak normal maaşla çalışan bir insan olsaydım, sizin gibi düşünebilirdim çünkü eşimin maaşı ortada. Hayatım muhtemelen sizinkiyle aynı olacaktı.

Bizlerin yanlış yolda olduğunu, amiyane tabirle salaklık ettiğini düşünmüyorum. Çünkü o mükemmel hayatların ardındaki dramları biliyorum. En yakın arkadaşlarımdan biliyorum hem de. Altta lüks araba, tak takıştır modu ile AVM gezmeler, devamlı evi dekore etmeler.. Baksan herşey imrenilesi.. Ama boşandılar. Saygı yoktu. Huzur yoktu.

Sizi çok iyi anlıyorum ama sarılın eşinize..

Size bir şey demek istiyorum.
O arkadaşınız arkadaş değil.
Gerçek arkadaş elindeki nimetlerle asla gösteriş yapmaz..hava atmaz..o arkadaş görünümlü görgüsüz biri..
Ben sizin yerinizde olsam ilişkimi tümden keserdim.
Iyi gunde herkes iyidir. Maksat kötü gün dostu olmakta..

Ayrıca benim annem kardeşimi 37de normal yolla hamile kalıp doğurdu. Halam kuzenimi 42 yaşında doğurdu. Olacağı varsa olur. Şimdiden kuruntu yapmayın. Diyelim olmadi o zaman evlatlık alırsınız. Önemli olan doğurmak değil, iyi bir insan yetiştirmek. Önemli olan emek vermek..
Umutsuz olmayın..

Her gecenin bir sabahı vardır..

Bu aralar beynime hucum eden konular bunlar olunca ne tesaduf dedim simdi ben de. Gecen sene asgari ucretle de olsa calisiyordum, bu sene o da yok. Dedigin gibi yarisi bizim olan borcunu odedigimiz bir arabamiz var suan sadece ama bu sene gercekten kemerleri sıkmak yordu artik hele zengin kocisler ve karilarinin hayatlarina hic giremedim bile :)
Ne diyelim hayatta zor da kolay da gecici, sabir edelim.

İnstagramdaki o seylere inanmayın bence, herkes o kadar mutlu olsa emin olun böyle ifşa etmezdi. Ben bütün yaz tatildeydim ama bir tane bile fotoğraf koymadım instagrama, Benım binde birim gezenler on tane fotoğraf koyuyor. Ay tatil ay kocişkom ay geziyoruz aşırı mutluyuz havaları. O yuzden ben koymuyorum şahsen bir sey cunku bana yalan geliyor ve yapmacık. Onlara inanıp moralinizi bozmayın, inanın herkesin su an tek derdi ekonomi. Kimse rahat degil eskisi kadar, en kötüsü de geleceğe dair bir umudumuz kalmadı, bir hayalim umudum olmayınca da yaşamak cok anlamsız geliyor artık

Back
X