• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maksat biraz dertleşmek..

İki cadde aşağıda yakın bir arkadaşım var. Yaşadığımız şehrin iyi bir sanayicisi ile evli, oturdular site gayet lüks bir site. Ancak yaşadığı sorunlar inanın çok fazla. En son dediği bir elim yağda bir elim balda gibi görünsede sizin gibi az bir para ile dik durmayı tercih ederdim. Bu yakın olduğu için paylaşıyor bizimle. Ama sosyal medyadan bakınca harika eşi, çocukları, kayınvalidesi, annesi.. Ama işin içine girince sürekli ego tatmini yapan bir kayınaile, birlikte çalışıyoruz babamla elindeki kartı onlar veriyor mecburen iyi davranacaksın diyen bir koca. Huzur mu? Elimizdeki ekranlarda.
Anlıyorum bir çok kişinin elinde olmadığı imkanlara sahipsiniz ama bazen çift maaş olsa bile yetmeyebiliyor. Bu durumda şükredip evinizdeki huzuru mutluluğa sahip çıkacaksınız.

Bence yanıldığınız bir yerde var...
Benim gözlemim, çoğunlukla, o ''kadınların'' zaten aileden dolayı sosyoekonomik durumları iyi olduğu için genel olarak yine sosyoekonomik durumları iyi erkeklerle evleniyorlar.
Bununla ilgili bir çalışma okumuştum ve veriler hep şöyle ''Hangi sınıfa aitsen(orta sınıf, orta-üst sınıf, alt-sınıf vs) genelde o insanlar birbirlerine yakın evleniyor. Ve gerçekten zenginler*, zaten zenginlerle evleniyor.
Sadece koca eline bakmıyorlar ki zaten kendileri de varlıklo ve eğitimli kişiler. Eh doğal olarak daha rahat vakit geçiriyorlar ki bunlardan biri komşum.

Bence yanıldığınız bir yerde var...
Benim gözlemim, çoğunlukla, o ''kadınların'' zaten aileden dolayı sosyoekonomik durumları iyi olduğu için genel olarak yine sosyoekonomik durumları iyi erkeklerle evleniyorlar.
Bununla ilgili bir çalışma okumuştum ve veriler hep şöyle ''Hangi sınıfa aitsen(orta sınıf, orta-üst sınıf, alt-sınıf vs) genelde o insanlar birbirlerine yakın evleniyor. Ve gerçekten zenginler*, zaten zenginlerle evleniyor.
Sadece koca eline bakmıyorlar ki zaten kendileri de varlıklo ve eğitimli kişiler. Eh doğal olarak daha rahat vakit geçiriyorlar ki bunlardan biri komşum.

Coğrafya kaderdir gibi bi şey 😂

şimdi bazı şeyler yaşam biçimi

17 yaşından beri çalışıyorsun yaklaşık 15 yıl olmuş

ama kenarda hiçbir şey yok

keza eşinin de yaşı sana yakındır

evet hayat pahalı ama yine de kazanılan paralar, harcamalar nereye gitti

yani o üst sınıfa değil kendimiz ile aynı gelirlere sahip kişilere bakmak lazım

mesela benim 4 tane çantam var

bir mantom bir montum bir yağmurluğum

bir spor ayakkabım çizmem vs

bunların bir dükkanını alacak kadar da birikmişim

hayat bize sürekli tüketmeyi, göstermeyi öğütlüyor

iphone 5s var elimde ben onu aldığımda piyasada 7 vardı

telefon ölünceye kadar kullanacağım mesela

ya da ne bileyim eşim 2010 da aldığı laptop u kullanıyor

halen çalışıyor işini görüyor

yaptığı işin bir iki tanesi ile yenisini çok rahat alır ama şu an elindeki çalışırken ve işini görürken yenisini neden alsın ki

mesela yemeden içmeden kısmam zira onun alternatifi yok ama göstermek gereken hiçbir şeye ihtiyacım yok

özetle önemli olan beklentiler, hayatı anlamlandırma şekli

Size bir tavsiyem var, bütün sosyal medya hesaplarınızi kapatın ve gerçek dunyaya dönün.
7 yıldır sosyal medya hesabı kullanmıyorum ve çok rahatım. Bana hiçbir faydası olmadığı gibi sürekli dibe çekiyordu ve hepsini kapattım.7 yıldır sadece kendi hayatima, kendi kazancimiza bakıyorum. Kendimizi kimse ile kiyaslamadigim için de mutluyum. Kıyaslama yapmak insanın enerjisini bitiren bişey.

Birisi de söylemiş konuda, malesef dünya adil bir yer değil bunu da unutma..

Emin olun hayatta herkesin birden fazla derdi var
Sosyal medya sadece mutlulugumuzu paylastigimiz yerler
Girin benim istagramima bakin , mutluluk fışkırıyor her bir fotodan ama arkalarinda tonlarca acı var kimsenin bilmedigi
Ben acikcasi anı yaratmak ve dakikalik mutluluklar yaratmak icin kullaniyorum sosyal medyami , yani icinde herhangi bir hava atma amaci tasimiyor , aradan seneler geçince donup bakmayi seviyorum nerden nereye gelmisim diye , her bir mutlu gozuken foto bana o anki dertlerimi acilarimi da hatirlatiyor ve kendimle gurur duyuuorum neleri aştım diye

Ben de o damacanayi sırtında tasiyan kadinlardanim ve her zaman dedigim sey para mutluluk getirmez , erkek , cocuk , ev , araba mutluluk getirmez
Mutlulugu biz insanlar kendimiz yaratiriz , hayat aslinda cok basit , bunu karmasik hale getiren biz insanlariz

Fazla uzatmiyim , sadece suna emin olun o mutlu fotograflarin arkasinda yuzlerce acı da var emin olabilirsiniz , siz sahip oldugunuz seylere sukredin , kendinize mutluluk yaratin o zaman sahip olduklariniz ve mutluluklariniz artacaktir

Gerçekten çalışan kadınların çalışmayan kadınlara imrenmesi ve aman onlar da mutsuzdur avutmaları asla anlayamadığım bi durum. Hayatta herkesin öncelikleri var biri diğerinden daha doğru değil. Serde feministlik varsa altlarında araba prenses gibi geziyorlar diyememeniz lazım. Sizde biliyorsunuz ki ekonomik özgürlük kadınlar için müthiş bi güven. O nedenle ne kadar şanslı olduğunuzun farkında olmanızı dilerim. En kısa zamanda hakkettiğiniz maaşa da kavuşursunuz umarım.

Herkesin geliri kendine gore ,elinizdekiyle mutlu olmayi ogrenin,esiniz ogretmenmis ,en azindan bugun bile evinize 6 bin para giriyordur ,
Asgari ucretle tek basina ailesine yetenler var ,napalim herkes kendinden zengine bakip ah vah mi etsin ,
O paraylada gecinemiyorsaniz ne diyim ...

Herkesin geliri kendine gore ,elinizdekiyle mutlu olmayi ogrenin,esiniz ogretmenmis ,en azindan bugun bile evinize 6 bin para giriyordur ,
Asgari ucretle tek basina ailesine yetenler var ,napalim herkes kendinden zengine bakip ah vah mi etsin ,

Gerçekten çalışan kadınların çalışmayan kadınlara imrenmesi ve aman onlar da mutsuzdur avutmaları asla anlayamadığım bi durum. Hayatta herkesin öncelikleri var biri diğerinden daha doğru değil. Serde feministlik varsa altlarında araba prenses gibi geziyorlar diyememeniz lazım. Sizde biliyorsunuz ki ekonomik özgürlük kadınlar için müthiş bi güven. O nedenle ne kadar şanslı olduğunuzun farkında olmanızı dilerim. En kısa zamanda hakkettiğiniz maaşa da kavuşursunuz umarım.

Çok teşekkür ederim 💜

Teşekkürler. Burda her konu açılışında meselenin özünden uzaklaşıldığı için sadece teşekkür ederim size de, okuyup yazdığınız için 💜

Calişiyor olmanizla alakali bir durum yok ortada. İşi birakip evde oturdugunuzda eşinizin maddi durumunu değişmeyecek.

Calişan ve ayni zamanda eşlerinin maddi durumu çok iyi olan bir sürü kadin var. Eşinizi siz seçtiniz sonuçta.

Teşekkürler. Burda her konu açılışında meselenin özünden uzaklaşıldığı için sadece teşekkür ederim size de, okuyup yazdığınız için 💜
İnsanlar kendilerinden daha ıyı durumda olanı gorunce sukursuzlukle ya da ıste yetinmemelerı ıle suclarlar. Evet haklı olabilirler ama ben herkesın durumundan daha kotu durumda olabilecek ınsanlar oldugunu dusunurum ve beklenti meselesidir der gecerim. Cok takılmayın kotu yorumlara. Sunu sormak istiyorum kamuda ıs imkanı var mı bolumunuzun. 15 sene calısma hayatınız olmus. Ders calısıp atanma sansınız varsa hala bence gec degıl. Pardon zaten calısıyorum dediniz kpss ye. Isı bırakıp ders calısma imkanınız varsa bence oyle yapin.hakettıgınız para anca o sekılde kazanılıyor özeli gormus bırı olarak soyluyorum. Ozelde calısarak ders calısılmıyor. (Ben yapamadım yani) 1 sene tek maasla gecınebilirseniz bence boyle yapmak lazım. Ben boyle yapıyorum da ıllakı dusunmussunuzdur bunu belkı bılemıyorum. Sosyal medyada olan seylerse fasa fiso. Cogu sızın gıbı bellı bi donem boyle guzel fotograflar vs yuzunden içe çekiliyorr kendını aıle hayatını sorguluyor ama gelip gecıcı o duygular. Ben de bazen yasarım o duyguyu sankı herkes gezıyor herkes cok mutlu vs vs. ama guzel anlarımda aklıma foto cekılip atmak gelmez mesela. Bu benım ya da sızın huzursuz oldugu anlamına gelmez. Cok takılmamak lazım sosyal medyada olanlara.

Calişiyor olmanizla alakali bir durum yok ortada. İşi birakip evde oturdugunuzda eşinizin maddi durumunu değişmeyecek.

Calişan ve ayni zamanda eşlerinin maddi durumu çok iyi olan bir sürü kadin var. Eşinizi siz seçtiniz sonuçta.

Evet 40 kere de olsa onu seçerim 💜

İnsanlar kendilerinden daha ıyı durumda olanı gorunce sukursuzlukle ya da ıste yetinmemelerı ıle suclarlar. Evet haklı olabilirler ama ben herkesın durumundan daha kotu durumda olabilecek ınsanlar oldugunu dusunurum ve beklenti meselesidir der gecerim. Cok takılmayın kotu yorumlara. Sunu sormak istiyorum kamuda ıs imkanı var mı bolumunuzun. 15 sene calısma hayatınız olmus. Ders calısıp atanma sansınız varsa hala bence gec degıl. Pardon zaten calısıyorum dediniz kpss ye. Isı bırakıp ders calısma imkanınız varsa bence oyle yapin.hakettıgınız para anca o sekılde kazanılıyor özeli gormus bırı olarak soyluyorum. Ozelde calısarak ders calısılmıyor. (Ben yapamadım yani) 1 sene tek maasla gecınebilirseniz bence boyle yapmak lazım. Ben boyle yapıyorum da ıllakı dusunmussunuzdur bunu belkı bılemıyorum. Sosyal medyada olan seylerse fasa fiso. Cogu sızın gıbı bellı bi donem boyle guzel fotograflar vs yuzunden içe çekiliyorr kendını aıle hayatını sorguluyor ama gelip gecıcı o duygular. Ben de bazen yasarım o duyguyu sankı herkes gezıyor herkes cok mutlu vs vs. ama guzel anlarımda aklıma foto cekılip atmak gelmez mesela. Bu benım ya da sızın huzursuz oldugu anlamına gelmez. Cok takılmamak lazım sosyal medyada olanlara.

Bi 7 - 8 aydır çalışıyorum derslerime. İnşallah bu sene olur 💜 özelde olacak gibi değil. 5 sene devlette çalışsaydım her şey çok farklı olabilirdi. Ama kısmet 🤗

Merak etmeyin yalmiz degilsiniz cogumuz boyle dusunuyoruz.ozellikle şu instaga belasi oldugundan beri insan hep kendini kiyasliyor neden ben degil de o.bir ara bende kafayi cok takiyorum cok uzuluyordum sonra unutmaya calistim.simdi takmiyorum dunya islerinde kendimizde yukardakilere bakarsak asla mutlu olamayiz.esiniz ogretmen belli bir geliriniz var halinize sukredin.sukretmem niye bende oyle degilim diyorsaniz bu sizi sadece mutsuz eder.

Evet 40 kere de olsa onu seçerim 💜

O zaman ne güzel, mutlu olun. Bu maddi mevzularin sizin evde oturmanizla veya calismanizla hiç bir alakasi yok. Çok guzel calişan kazanan kadinlarin da eşleri "zengin" olabiliyor siz gormemişsiniz.

Kimse de evde oturarak sizin hakkinizdan yemiyor sonuçta, ben mi yanliş yaşiyorum diye calismayan kadinlari gostermenizi doğru bulmadim.

Doğru veya yanliş yaşamak diye de bir cizgi yok herkesin sartlari farkli ve önemli olan seçimlerden mutlu olmak, yaşadigindan mutluysa insan dogru veya yanliş yoktur ortada.

Bazı çalışan kadınların çalışmayan kadınları bir yandan koca parası yiyor diye küçümseyici ifadeler kullanip diğer yandan kendileriyle kıyaslayıp imrenmeleri çok tezat değil mi? Yorumlarda da yazılmış, mutlu değiller göründükleri gibi değil diye, hepsi öyle olmayabilir ama gayet mutlu olanlarda var. Bir teselli çeşidi olarak aslında mutsuzlar demekte gerçekçi değil. Bunlari direkt size yazmadım aslında genel düşüncemi yazıyorum bu tarz konulara.

Doğrusu yanlışı yok bunun, siz damacanayı kaldırmayı tercih ediyorsunuz diye etmeyenden daha kıymetli yada ayrıcalıklı olmuyorsunuz. Kimse kimsenin hayatına, kazandığına engel olmadığına göre başkası üzerinden niye böyle olmuyor demenin size bir faydası yok.

İnşallah emeklerinizin karşılığını aldınız duruma gelirsiniz.

Son düzenleme:
Bazı çalışan kadınların çalışmayan kadınları bir yandan koca parası yiyor diye küçümseyici ifadeler kullanip diğer yandan kendileriyle kıyaslayıp imrenmeleri çok tezat değil mi? Yorumlarda da yazılmış, mutlu değiller göründükleri gibi değil diye, hepsi öyle olmayabilir ama gayet mutlu olanlarda var. Bir teselli çeşidi olarak aslında mutsuzlar demekte gerçekçi değil. Bunlari direkt size yazmadım aslında genel düşüncemi yazıyorum bu tarz konulara.

Doğrusu yanlışı yok bunun, siz damacanayı kaldırmayı tercih ediyorsunuz diye etmeyenden daha kıymetli yada ayrıcalıklı olmuyorsunuz. Kimse kimsenin hayatına, kazandığına engel olmadığına göre başkası üzerinden niye böyle olmuyor demenin size bir faydası yok.

İnşallah emeklerinizin karşılığını aldınız duruma gelirsiniz.

Çok teşekkür ederim 💜 amin

Back
X