• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maksat biraz dertleşmek..

O piremsesler bir gün kocalarından ayrılırsa sonları ne olur belli olmaz. Ama siz hala aşağı yukarı aynı, belki de daha iyi koşullarda yaşamaya devam edersiniz. Süs bebeği olmaktansa güçlü kadın olmak iyidir. Erkek işi kadın işi yoktur, kadın damacana da taşır, boya da yapar, musluğu da tamir eder. :) Önemli olan iç sesinizin sizin tercihleriniz hakkında ne dediği. Zengin kocanız olsa evde oturup televizyon izleyip günlere gitmekten başka bir şey yapmasanız sizin içinize siner mi?

Gerçek parasızlık insanı huzursuz eder. Ama çok muhtaç durumda olmayan için huzur içeridedir bence. Çocuk yapma konusundaki tavrınızda da haklısınız. Dünyanın şartları da her gün kötüye gidiyor. Çocuğun ihtiyaçları beziyle mamasıyla da bitmiyor. İyi bir eğitim alması lazım. Adil koşullarda mutlu yaşadığını hissetmesi lazım. O çocuk yarın bir gün "Böyle olduğunu bile bile beni neden bu dünyaya getirdiniz?" derse ne olacak? Doğmadan önce çocukla anlaşma imzalanmıyor sonuçta.

Alışverişinin, arabasının havasını atma gereği duyan insan da aslında kendini değerli hissetmeyen insandır. Zaten değerli hissetmediği için kendini dünyaya kanıtlama peşindedir. "Bakın ne kadar çok param var. Kocam ne yakışıklı. Kıyafetim ne güzel. Çocuğum ne tatlı. Ne şanslıyım, ne iyiyim, ne değerliyim değil mi? " Gerçekten kendisiyle ilgili sevdiği ve gururlandığı kaç şey vardır sizce? Bence çok yoktur. Onlar olmak daha zor. :)

Lutfen gidip esinize simsiki sarilin yaa.Sizden cok ona uzuldum ben.Sizi mutlu edemedigini dusunup kahroluyordur.Yapmayin boyle.En azindan mesleginiz var esinixin garanti bir isi var..Ne yapsin adam, yillarca okumus,emek vermis.Simdi onun en ax bakin en az 20 bin almasi gerekirdi su hayat pahaliliginda..Ama adalet yok maalesef..Bugunler de gecer merak etmeyin..Hrm herkesin derdi var.Aileden zengin akrabam villa yaptirdi kendisine oturmak icin.Ama cok uzgunler cunku cevredeki evlerin havuzlari devasaymis onlarinkine göre 🤣 Arsa buyuk olunca havuzu da buyuk olurmus..Bosveriiin.Yapin iki köpüklü kahve ve esinizle karsilikli icin..

O piremsesler bir gün kocalarından ayrılırsa sonları ne olur belli olmaz. Ama siz hala aşağı yukarı aynı, belki de daha iyi koşullarda yaşamaya devam edersiniz. Süs bebeği olmaktansa güçlü kadın olmak iyidir. Erkek işi kadın işi yoktur, kadın damacana da taşır, boya da yapar, musluğu da tamir eder. :) Önemli olan iç sesinizin sizin tercihleriniz hakkında ne dediği. Zengin kocanız olsa evde oturup televizyon izleyip günlere gitmekten başka bir şey yapmasanız sizin içinize siner mi?

Gerçek parasızlık insanı huzursuz eder. Ama çok muhtaç durumda olmayan için huzur içeridedir bence. Çocuk yapma konusundaki tavrınızda da haklısınız. Dünyanın şartları da her gün kötüye gidiyor. Çocuğun ihtiyaçları beziyle mamasıyla da bitmiyor. İyi bir eğitim alması lazım. Adil koşullarda mutlu yaşadığını hissetmesi lazım. O çocuk yarın bir gün "Böyle olduğunu bile bile beni neden bu dünyaya getirdiniz?" derse ne olacak? Doğmadan önce çocukla anlaşma imzalanmıyor sonuçta.

Alışverişinin, arabasının havasını atma gereği duyan insan da aslında kendini değerli hissetmeyen insandır. Zaten değerli hissetmediği için kendini dünyaya kanıtlama peşindedir. "Bakın ne kadar çok param var. Kocam ne yakışıklı. Kıyafetim ne güzel. Çocuğum ne tatlı. Ne şanslıyım, ne iyiyim, ne değerliyim değil mi? " Gerçekten kendisiyle ilgili sevdiği ve gururlandığı kaç şey vardır sizce? Bence çok yoktur. Onlar olmak daha zor. :)
Çok haklısınız +1. Ayrıca sosyal medyada sürekli gördüğümüz kişiler kendini insanlara o şekilde gösteriyor. Yani büyük olasılıkla gerçek hayatları o kadar toz pembe değil.

Merhaba hanımlar günaydın..

Derdim ne kimseyi yermek ne de eleştirmek. Sadece olan biteni sorgulamak...

17 yaşından beri çalışan bi kadınım. Evlendim.. 5 sene oldu... Yaş 32.

Kiracıyız. Evimiz satılık. Malum haliyle birileri evime girip çıkıyo, evime özelime bakıyo. Aslında çıkacağız zaten o evden ama 7 8 aydır kpss ye çalışıyorum son aylarda kpss de çok önemli çalışma açısından. Düzenimi bozmak istemedim.
Neyse bunlar detaydı. Esas meselem şu; bugüne kadar çalışmaktan gocunmadım. Koca eline bakmak istemedim. Serde feminizm var ya 😂 Hani her şeyde çıt kırıldım hatunlar varken damacanayı kucaklayan tipler var ya, ben o damacanayı kucaklayıp taşıyanım işte 😂
Dün gece instagram da gezinirken baktım, benimle bir evlenen ve bir günden bi güne çalışmayan hatunlar rahat rahat evlerinin piremsesi modunda çocuklarıyla yaşayıp gidiyolar. Hem de lüks içinde. Sürekli gezip altlarında araba avm deler... Sonra kendimi sorguladım. 5 senedir daha çocuk düşünecek pozisyona gelemedik.. Ben mi doğruyum onlar mı? Kendim kazanıp kendime yeterim, ben bana yeterim, ayaklarımın üzerinde dururum diyen kadınlar hep benim gibi. En azından etrafımdakiler. Yani zengin birini bulup yaşamak mı rahat hayat? Denk mi geliyo artık anlamadım... ama üzüldüm de..
Eşime hiçbi şey demedim. Yatak odasında uzanıyodum. Yanıma geldi, özür dilerim sana daha iyi imkanlar sunamadım dedi. Artık ağlamaya başladım.
Asgari ücretle çalışan ben, öğretmen olan eşimin 5 senelik emeğimizin karşılığı yarı borcunu ödediğimiz bi arabamız var. Buna da şükür. Çok karışık girdim konuya kusura bakmayın lütfen arkadaşlarım. Kafam da öyle.

Öyle sizinle de paylaşayım dedim.
Allah'ım yardımcınız olsun dediğiniz gibi değil aslında insanlar sadece güzel olanı paylaşıyor mesela görümcem markette çalışıyor eşi özel sektörde doğru düzgün maaş alamıyor ama gezip tozmaları eksik değil görümcem maaşına hiç dokunmuyor gidiyo marka satan yerden alışveriş yapıyor yazdırıyor elden taksitle alıyor eşi para bulursa ödüyor yada kafelere gidip yiyip içip paylaşıyor ama yedikleri içtikleri tanıdıklarının ikramı para vermiyor öyle garip bir dünya ha bu dünyayı rahat yaşayan yok mu var ama çok nadir onların hayatlarının da eksileri vardır mutlaka bu aralar hepimizin piskolojisi kötüye gidiyor Allah sonumuzu hayr etsin

Öncelikle sosyal medyadaki çoğu şey hikaye. Ama bence çalışan hanımlar ev hanımlarını sadece dizi izleyip güne giden gibi görmesinler. İkisinin de kendine göre avantajları dezavantajları oldugunu unutmayalım yorum yaparken. Konu sahibi eşiniz öğretmenmiş tek maaşla çocukla geçinenler var kolay değil tabi ama var. Bence ev durumları kpss derken bunalmışsınız. Duygusallaşmışsınız. Bende belli sebeplerden dolayı dört senedir dışarı çıkamıyorum. Bu sene hadi hersey bitti şükür dedik korona çıktı. İnanın çoluk çocuk gezenleri falan gördükçe bir benmi mutsuzum. Benim çocuklarım da hakediyo denizi piknipi diye çok ağlamışlıpım var. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama kafanızı bunlara yormayın bunlar gelip geçici. İnşallah atamanız olur. Allah mesleğinizi maaşınızı tadını çıkarmayı nasip etsin

Lutfen gidip esinize simsiki sarilin yaa.Sizden cok ona uzuldum ben.Sizi mutlu edemedigini dusunup kahroluyordur.Yapmayin boyle.En azindan mesleginiz var esinixin garanti bir isi var..Ne yapsin adam, yillarca okumus,emek vermis.Simdi onun en ax bakin en az 20 bin almasi gerekirdi su hayat pahaliliginda..Ama adalet yok maalesef..Bugunler de gecer merak etmeyin..Hrm herkesin derdi var.Aileden zengin akrabam villa yaptirdi kendisine oturmak icin.Ama cok uzgunler cunku cevredeki evlerin havuzlari devasaymis onlarinkine göre 🤣 Arsa buyuk olunca havuzu da buyuk olurmus..Bosveriiin.Yapin iki köpüklü kahve ve esinizle karsilikli icin..
Süpersiniz valla herkesin derdi var. Zenginin ki de ayrı

Kiracıyız. Evimiz satılık. Malum haliyle birileri evime girip çıkıyo, evime özelime bakıyo. Aslında çıkacağız zaten o evden ama 7 8 aydır kpss ye çalışıyorum son aylarda kpss de çok önemli çalışma açısından. Düzenimi bozmak istemedim.
Neyse bunlar detaydı. Esas meselem şu; bugüne kadar çalışmaktan gocunmadım. Koca eline bakmak istemedim. Serde feminizm var ya 😂 Hani her şeyde çıt kırıldım hatunlar varken damacanayı kucaklayan tipler var ya, ben o damacanayı kucaklayıp taşıyanım işte 😂
Dün gece instagram da gezinirken baktım, benimle bir evlenen ve bir günden bi güne çalışmayan hatunlar rahat rahat evlerinin piremsesi modunda çocuklarıyla yaşayıp gidiyolar. Hem de lüks içinde. Sürekli gezip altlarında araba avm deler... Sonra kendimi sorguladım. 5 senedir daha çocuk düşünecek pozisyona gelemedik.. Ben mi doğruyum onlar mı? Kendim kazanıp kendime yeterim, ben bana yeterim, ayaklarımın üzerinde dururum diyen kadınlar hep benim gibi. En azından etrafımdakiler. Yani zengin birini bulup yaşamak mı rahat hayat? Denk mi geliyo artık anlamadım... ama üzüldüm de..
Eşime hiçbi şey demedim. Yatak odasında uzanıyodum. Yanıma geldi, özür dilerim sana daha iyi imkanlar sunamadım dedi. Artık ağlamaya başladım.
Asgari ücretle çalışan ben, öğretmen olan eşimin 5 senelik emeğimizin karşılığı yarı borcunu ödediğimiz bi arabamız var. Buna da şükür. Çok karışık girdim konuya kusura bakmayın lütfen arkadaşlarım. Kafam da öyle.

Öğretmenmisiniz sizde ? Boşverin yaaa bende o damacanayı omzuna alanlardanım. Bu yaratılış meselesi karakter duruş tercih daha sayarım yani..ben istememde o primseslerden olamıyorum. Bebeğim var şimdi çalışamıyorum diye kendimi yiyorum. Siz huzurluysanız eşinizle mutluysanız gerisi boş. Ama ufak bi tavsiye arAda kendiniz şimartın

Ben hiç biseyi içimde tutmam. Direk eşime derim. Açıkçası böyle avm zEnginlere değilde. Kari koca bebe becik ulke ulke gezenlere çok özeniyorum . (Evimiz yok arabamjz var bizimde) Ama sonra düşünüyorum. Ya çok şükür sağlığımız huzurumuz var diyorum. Hadi çay içelime bağlıyorum sohbeti:)
Ama yine de insallah kızlarım büyümeden söyle 5 6 ülke gezeriz. Aminnnnn

Çok olan herşeyin bir bedeli vardır unutmayın, o evlerinde mutlu mutlu oturuyor dediğiniz insanların iç dünyasını bilemezsiniz.
Zengin kocalara ödenen bedelleri anlatmama gerek yok sanırım, küçük bir istisna yüzdesi hariç
Ömrüm boyu kimsenin bir iğnesi olmadı üzerimde ve kendimle bu konuda gurur duyuyorum; az olsun, öz olsun, helal olsun, benim olsun gerisi boş
25 yıl özel sektörde çalıştım, hayatımın en güzel günleri güneş bile görmeyen bir ofiste geçti ; bunca zamanın bana getirisi, bir ev, ortalama bir araba, bireysel emeklilik ve ödenip bitmiş sgk primleri.(emekli de olamıyorum ayrıca eyt liyim) Bir de düzenimizi döndürdük çok şükür. Çok iyi hayatlara bakmadım asla, sağlığın yerinde, elin ayağın tutuyorsa tamamdır. Bu dünyadan kendi kemiklerini bile götüremiyorsun, çürüyüp toprak oluyorlar, fazlası olsa ne olacak ki
Bu arada eşin sorumluluğunu bilen, kazandığını evine getiren bir adamsa onu böyle şeyler için incitme

Bosverin sosyal medyayı. Herkes mutludur orada kim gösterirki öteki yüzü? Herzaman çalıştığının hakkını yemek baldan tatlıdır. Hayatta bir amacın olması güzeldir. Şahsen bugün acaba ne yapsam diye sıkılıp saçma saçma dükkanlarda gezeceğime bir işe yararım kendi dünyamı kendim yürütürüm eşlerde tek maaşla depresyona girmemiş olur

ben o bahsettiğiniz kadınlardan biriyim. Zaman zaman işe girdim çıktım ama şu an calismiyorim. Eşimin statü ve maddi getiri anlamında çok iyi bir işi var. Dolayısıyla istediğimiz kadar gezebiliyoruz. Veya bir şeyi satın almak istiyorsam alabiliyorum o anlamda sıkıntı çekmiyorum. İnsanlar dışarıdan bakınca keyfimden çalışmadığımı iş beğenmediğimi filan düşünüyor. Böyle düşündüklerini biliyorum çünkü zaman zaman yüzüme de söylüyorlar. Açık açık söyleyen de oluyor da en çok da çalışmaktan yorulan ve öfkesini sırf maddi anlamda rahatım diye benden çıkarmaya çalışan arkadaşlarımdan duyuyorum böyle seyler. Alttan alta laf carpamalar, işte biz çalışan kadınız çalışmayan kadınlar muhtaç, biz güçlüyüz çalışmayan kadın zavallı gibi saçma sapan ithamlar. Güçlü olmak demek sadece bir işte çalışmakla oluyor sanki. Zannediyorlar ki ben güçsüz koca eline bakan bir prensesim. Halbuki alakası yok. Deli gibi iş aradım yüksek lisansımı yaptım dilimi gelistirdim sırf boş durmamak için üç kuruşa çok yoğun çalıştığım da oldu. Ama olmadı yani şu an yine işsiz kaldım. Demem o ki şu şartlarda bir işiniz olduğu için şükredin. Ve lütfen hemcinslerinize böyle etiketler yapistirmayin. Nerden biliyorsunuz hayatlarının çok kolay olduğunu? Veya siz calisip cabaliyorsunuz tamam da çalışmayan bütün kadınlari citkirildim beceriksiz gibi görmeniz neden? Biraz bakış açınızı degistirin, kimseyle de kendi hayatınızı kıyaslamayın. Yoksa mutsuz olursunuz.

Back
X