Makyajsız halim :(

Bendede çil var aşırı deil ama sevmilorm sende makyajsz cıkmazdım evlndim sabah fondöten sürme çekerdim hep bi zaman sonra azalttım cocuk olunca iyice azalttım kocan herhalinle alışcak.. zaten bi zmn sonra kişilik önemli oluyo.. şimdi balram düğun avmye çıkarken filan yapıyorum ayy sinir oluyorum çocuğu öperken sürünüyo filan sonra bide çıkarma derdi....

Cildiyeye git canım

Canım o cilt sorunu Makyajdan dolayı var zaten..

14-15 yaşından beri kullandığın için fondotensiz iyi gözüksende kötü görünüyorum hissi olucak hep sende. yavaş yavaş alıştırın kendini, bende öyleydim önceden ama şimdi çok gereksiz takıntı yapmışım diyorum. allık bile yetiyor aslında, ama işte aşmak lazım.

Canım makyağı yavaş yavaş azaltabilirsin. Mesela fondöten değilde sadece izler için kapatıcı kullanabilirsin. Göz makyajını zamanla hafifletebilirsin. Yani bir anda bırak demiyorum ama zamanla azaltarak çevrendekileri de alıştırarak başarabilirsin. Bende senin gibi bi zamanlar aşırı makyaj yapardım 18 yaşlarımdaydım fondöten, pudra, allık, göz makyajı ve lens, saçlarda boyasız olmaz :) Ama sonra dedimki ben kendimi mahvediyorum bide sivilcelerde vardı o zamanlar. Sonra bigün göz makyajını azaltarak başladım allığı bıraktım pudrayı bıraktım fondöten yerine sadece bb krem o da izlerin olduğu yerlere belli belirsiz sürüyordum. Cildim o kadar rahatladıki şimdi ne lens kullanıyorum ne saçımı boyatıyorum. Hatta eski resimlere bakınca ne kadar iğrençmişim yapmacıkmışım diyorum :) Sen kendini makyajlı göre göre makyajsız halin çirkin hissettiriyor olabilir ama bence en güzeli doğal güzellik. Bir de her insan seni, senin gözünden görmez. Bizler aynalara aldanıyoruz yok sivilceler lekeleri falan inan ki bunlar çevremizde ki birçok insanın dikkatini bile çekmiyor. Uzun oldu kolay gelsin.
(Her gece yatmadan yüzüne doğal elma sirkesi ve maden suyunu karıştırıp sür yat.)

2 yıl öncesine kadar ben de öyleydim.Cilt makyajı yapmadan hayatta markete bile gidemezdim.Ben makyaj yaptıkça daha çok sivilce çıktıkça daha çok kapatmaya çalışıyordum.Üstelik akşama doğru cilt herşeyi kustuğu için daha da berbat bir görüntü oluşuyordu. Bi defa şunu bil hiçbir makyaj sivilceleri tamamen kapatamıyor,yakından veya ışıkta daha da belirgin gösteriyor hatta.Sana tavsiyem birden bire olmasa bile yavaş yavaş bırakmaya çalış. Önce pudraya geçiş yap veya mineral fondotenler var onları kullan. Seni çokiyi anlıyorum ama seninle evlenecek olan kişi eksiğinle fazlanla kabulenebilmeli seni yoksa ileride daha çoksorun yaşayabilirsin.Ben sırf bu düşünceden kurtulabilmek için sevdiğim adamla görüşeceğim gün bilerek hatta hiç makyaj yapmadım ki beni o şekilde kabullensin diye.İnan o kadar rahatladım ki psikolojik olarak anlatamam.

Bak canm ayni sorunlar bendede vardi ama arti yuzum okadar pursuz ve canli duruyoduki i anlatamam ben intarneten baktim ve uyguladim yumurta aki ile limon cok etkili cozum

Sağlıklı bir öneri mi bilemiyorum ama yüzümde sivilce izleri yağ bezeleri arttığında bir hafta boyunca her gece yüzüme tamamen benzamycin sivilce kremi sürüp yatıyorum. Bir hafta sonra yüzümdeki bir tane sivilce izi, siyah nokta sivilce vs kalmıyor.

Fondöten yerine mineralli pudra kullanarak yavaş yavaş bırakabilirsiniz. Altına mutlaka nemlendiricinizi sürün. Durumun farkına varmanız bile bir adım. Cildiniz iyice nefessiz kalmadan adım adım fondöteni bırakabilirsiniz. En azından her gün değil arada özel günlerde vs. kullanırsınız. Hem makyaj malzemesi masrafınız azalmış olur hem de cildiniz size teşekkür eder.

Birazcık pak mayaya limon suyu dökün. Karıştırın maya erisin. Her gece yüzünüze sürün, sabah yıkayın. Bi hafta sonra yine yazın :) Üzülmeyin böyle ufacık bişey için stres yaptığınız için geçmek bilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…