Makyajsız hasta gibi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gözaltılarınıza kremlerle masaj yapabilirsiniz, masajla birlikte kan damarlari hareketlenir morarmalar gözle görülecek şekilde azalır. Krem isimleri vermislerdi ama bende olmadığı için isimlerine hic dikkat etmemişim. Araştırırsanız bilabilirsiniz
 
Onceki konumdan biliyorsunuz ozguvenim oyle bitti ki.. simdilik rahatsiz etmiyor cok sukur, merak edip ilgilenip yazanlara tekrar cok tesekkur ederim..

Gecen gun üniversiteden bir arkadasimla goruntulu konustuk. Yuzun cok soluk hasta misin ya ne oldu morarmis gozlerin dedi. Halbuki makyajsizdim sadece. :) Makyajsız hür hür geziyorum mis gibi kafama da hic takmiyordum. Ama kiminle gorussem bu tepkiyi alinca bi bunalmaya uzulmeye basladim. Annem bile alisamamis bu halime herhalde, kalk bi doktora gidelim baktiralim diyor. Ki kan degerlerim cok iyi seviyede, hicbir hastaligimda yok, sigara da icmiyorum. Rutin kontrollerim de var, bir sey olsa mutlaka cikardi.

Kullandigim makyaj concealer ve maskara. Goz altimda damarlarim asiri belli, cocuklugumdan beri boyleydi. Ama bu sira cok daha derinlestiler. Kapatici da asla kapatmiyor, daha da cirkin bi gorunum oluyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Muhtemelen cildim o kadar ince ki tum damarlar belli oluyor. Mor kahverengi bi renk goz altim. Hani rimel gozaltina akar bi kararti olur ya, ayni oyle.. Kirpiklerime de maskara surunce gozlerim kocaman oluyor canli canli, insanlar oyle cok begenip gozlerimin cok guzel oldugunu soyluyorlar. Ama makyaji silince yorgun gorundugumu, hasta oldugumu dusunuyorlar. Haliyle gozler de kuculuyor.. ozellikle maskarasiz hic kimse beni begenmiyor, eski is arkadaslarim sakayla karisik "bi adaya dusersen mutlaka rimelini yanina al" gibi seyler soylerdi, patavatsizlar.

Zamaninda dermatologa gittim bunun icin, isik dolgusu yapalim dedi 1700-2000 lira arasi bi fiyat soyledi. 7-8 ay idare edecegini soyledi. Ama malesef buna butcem yetismez. Eski haline geri donuyor elbette. Yakin arkadasim yaptirdi, duz durunca cok cok guzel ama gulunce o gozunun altindaki dolgular torba gibi kocaman sisiyor, hic memnun kalmadi. Kalici olarak bundan kurtulan var mi? Makyajsiz da insan kendini guzel canli canli gormek istiyor. Bunun icin yaptiginiz bir seyler var mi? bunlari da kafama takan biri degildim ama artik kendime sarmaya basladim, cok cok uzucu.. Cok tesekkur ederim simdiden tum yazanlara. ღ
Bence sizin özgüveniniz bitik değil sadece zaman zaman söylenenlere takılıyorsunuz. Zaten ben de kafama takıyordum etraftan da bunları duydum tuz biber oldu demiyorsunuz. Önceki konunuzu biliyorum. Tavrınız çok yerinde ve netti. Özgüvensiz insan bunları yapamaz. Kendinizi çok da güzel ifade ediyorsunuz.
Konuya gelince benim de göz altlarım mordur :) kararmış gibi hatta hafiften. Okula giderken makyaj yapmam. Yaptığım makyaj da abartılı olmaz bi kapatıcı ruj rimel .. ona ragmen çok değiştirir beni. Cildimi bozmak istemediğimden yılda 2 ya da 3 kez makyaj yaparım. Bana bisey diyen oldu mu hatırlamıyorum ama uykusuzluk yorgunluk az su içmek genelde sebep olur. Beyaz tenli ve ince bir cildiniz varsa daha da belirginleşir. Bebeklerin cildi de öyledir ya kırmızı kırmızı görünebilir bacaklar özellikle. Olsun bizde böyle olalım. Aaa mesela çok güzel selulitlerim var :) saçlarımı hiç boyatmadim ama 17 yıl önce beyazlamaya başladılar. Hiç de az değil. Ama yaklaşık 3 sene var. Yani ben öyle istiyorum 40 ımda yeni bir ben olmaya karar verdim :) doğum emzirme süreçleri bir geçsin. 3 çocuk anasıyım daha onlara sıra gelmedi derim soran olursa. Hem kime ne ben mutluyum böyle. Önceliklerim farklı. Eşim de hiç laf etmedi. Etse de olur eldeki bu derim. Ben, keyfim ve kahyası böyle istiyoruz :)
 
Makyajı uzun süredir yapıyorsanız cildiniz artık yıpranmış olabilir benimde öyleydi. Ta ki üniversitede bir erkek arkadaşımdan öğrendiğim cilt bakım ürünlerine kadar şu an makyajlı makyajsız pek bir farkım yok. Cildinize bakmanız önemli zira ucuz ürünler cildi mahvediyor. Cildinizi sabah akşam iyi temizleyin aldığınız ürünlere dikkat edin. Temizle tonikle nemlendir zamanla cildin güzelleşicektir.
Bu ürünleri bende öğrenebilir miyim size zahmet olmazsa. Eğer forumda marka belirtmek yasak ise özel mesajda yazabilir misiniz 🙏🏻
Konu sahibi arkadaşım çay maskesi yapıyorlar göz altları için denediniz mi hiç?
 
Bende de aynı morluk durumu var. Maskara yerine doğal görünen çok dramatik olmayan kalıcı kirpik uygulamaları yaptırabilirsiniz. Ayda bir bakımını yaptırmak gerekiyor ama onun da. Maskara sürüp kirpiklerinizi yıpratmaktan kurtulursunuz her gün kullanıyorsanız.

Morluk içinse şu görseldeki göz maskeleri bende baya işe yaradı. Buzdolabında saklayıp tekrar tekrar kullanabiliyorsunuz. 50 tl bu ürün, özelden link atabilirim isterseniz. Nerede satıldığını falan söylemeyeyim reklama girmesin. Bu ürün yerine iki tatlı kaşığını buzdolabında bekletip ya da buzlukta, her sabah göz altlarınıza tutmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Morluğun kapatıcı harici tek çözümü bu.

Bunların ikisi de kullandığınız sürece işe yarar, temelli çözüm değiller ama etkililer.

Edit: Bir de benim gözlerimin morarma sebebi böbrek rahatsızlığım. Protein kaçağı oluyor, o tekrarladığında ya da arttığında göz altlarım morarıyor. Basit bir idrar tahliliyle bakılabiliyor. Böbreklerinize baktırmadıysanız bir baktırın derim şu virüs muhabbeti bitince.

"
Yeşil çay, içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı yavaşlatabilir ve cildinizdeki koyu lekeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle göz altı morluklarınız varsa mükemmel bir reçetedir.

  • Bir fincan ılık suya iki tane yeşil çay poşetini koyun ve 20 dakika bekletin.
  • Yatmadan en az üç saat önce göz bölgenizin üzerine bastırın.
  • Bir hafta içinde sonuçları göreceksiniz. " bir sitede de bunu gördüm denenebilir.
 

Eklentiler

  • 3c8f86dd-bcbb-4d8c-acdc-4e5730a61031_size90x90_cropCenter.jpg
    3c8f86dd-bcbb-4d8c-acdc-4e5730a61031_size90x90_cropCenter.jpg
    1,9 KB · Görüntüleme: 58
ay gozumden kacmistir mutlaka, cevap vermeye calistim cogu kisiye.
kusuruma bakma lutfen ♡ Onerilerin icin de cok tesekkur ederim :)
Gözaltı ışık dolgusu bi işe yaramıyor. Keza “elmacık kemiklerine yapalım dolguyu,orta yüz kalkınca gözaltı daha iyi olur”gibi laflarla yapılanlarda hiç işe yaramıyor. Prp de işe yaramıyor. Kalıcı makyajda. Evet hepsini yaptırdım. Ha yanında evde 300küsürlük kremler,dermaroller,meyve asiti ne ararsanız onları da yaptım. Tek sıkıntım göz altlarım çünkü. En son lazer kaldı yaptırmadığım. Onun içinde çok iyi bi doktorla görüşmeye gittim 10 üzerinden 3 düzelir lazerle göz altı, bi fark olur ama mucize bekleme dedi. Öyle diyince yaptırmadım. Muhtemelen ölmez sağ kalırsam onu da yaptırırım sonra. Kapatıcıyla yaşamayı öğrenmemiz lazım bence başka bi yöntemi yok gibi.
 
Bol su tüketin,
Iyi beslenin, (gerekirse takviye de kullanın. Cilt için hyaluronic asid ve collagen içerikli urunden cok memnun kalan var)
Iyi uyuyun,
Ekrana az bakın
Cilt tipinize uygun nemlendirici edinin
Göz altınız için ayrı urun kullanin

Doğru marka, doğru ürünü nemlendiricide bulmam 1 yildan fazla surdu
Göz altım için enerjim kalmadı:)
kolay olmuyor🤷🏻‍♀️

Bunlarla sikayetiniz buyuk olcude azalir zaten 🤷🏻‍♀️
 
telefondan girdigim icin tek tek cevaplayamiyorum kusuruma bakmayin lutfen, internetim cok az.
hepinize cok cok tesekkur ederim.. urun isimlerini bana ozelden yazarsaniz coook mutlu olurum. :KK200:
 
Bir gün okula makyajsız gittim. Saçma ama makyaj yapmayı unuttum sadece Makyaj da göz altı kapatıcısı, allık ve rimel sürüyorum sadece. Ama çocukların tepkisi çığlık tablosundaki gibiydi. Hepsi şok yaşadı ve hasta olup olmadığımı sordu. Diğer öğretmenler de öyle. Kilo verince morluklar artar ya da evde otururken cildinizin rengi açıldıysa göz altları daha çok belli oluyor. Yani takılmayın bence. İnsanın gözü makyaja alıştığı zaman başka türlüsü kurtarmıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X