Mal, mülk..

Benim eşimde vergi olayı yüzünden zamanında bir çok şeyi annesinin adına yapmış şimdi bin pişman. Kv yıllar sonra esinden boşanmaya kalktı.tabiki üzerine olan herseyi de almaya. Asla güvenmeyin dünyanın bin türlü hali var.kredi borcunu siz ödeyeceksiniz alacağınız neyse o sizin adınıza olsun.

aciliyeti olmayan bir şey için neden 2. kez kredi çekiyor. ben çektirmem ama para idaresi bende olduğu için. sizde durum nasıldır bilmiyorum. ama en azından kendi üstüne yaptır. iki kuruş vergi indirimden yararlanacak diye. arabaya bir şey olsa annesi nasıl gidecek oraya buraya... saçma..
Evet herkesin evi veya arabası olacak diye bir şart yok vakti gelince nasip olur inşallah onu anlatamıyorum

Yaşı çok yüksek ise zaten kredi kullanımında onay çıkmaz.
Artı vergiyi etkilemez.

Eşin annesinin en akıllı oğlu galiba.
Tek ve en akıllısı sanırım çok mu aptal çok mu akıllı anlamadım

Yaslılıkla alakası yok bayanlar araba vergsnde daha az odyr bu yuzden kendı ustunuze alabılırsınz

Nasıl bir izlenim yarattıysam tepki gösterince de küsüyor. Senin benim mi var diyor. Evet benim-onun yok ama benim-kayınvalidenin diye bir ayrım kesinlikle var.
O sana küstüğünde hep sen adım atıp gönlünü aldıysan şimdiye kadar o da bunu kullanarak aklınca seni yola getirmeye çalışıyor. Kusura bakma da kocalar artık karı olmuş. Eskiden kadınlar nazla cilveyle istediklerini yaptırırdı. Sana tavsiyem sakın böyle birşey yapma. Allah korusun ama yarın boşanırsan kafamı hangi duvara vursam diye düşünürsün. He rzaman en kötü ihtimali düşünerek yola çıkmak lazım.

Ev olsa konut vergisi yok derdin de araç annesinin üzerine olsa karı neymiş

Sadece özürlülerde özel indirimler var o kadar

Eşinizin dediği mantıksız ama ikna olmuyorsa şunu söyleyin

O araç ile kaza yaparsanız aracın sahibi de sorumlu oluyor o da davaya taraf oluyor ondan da tazminat alınıyor

Bizim kullanacağımız araçta annelerin zararına bir şey olsun istemem şeklinde biraz alttan alta yol yapın

Olmuyorsa da çekmeyin kredi

Taşıt kredisinde araç başkasının adına kredi başkasına oluyormuş bankacı söylemişti bir kere bankacı arkadaşlar daha iyi bilir tabii​

Kendisinin de ödediği bir borcu var çekemiyor. Ama borç benim üzerime olacaksa mal da benim üzerime olmalı diye düşünüyorum

kredi sizin üzerinize ise mal da sizin üzerinize olur.. eşiniz yanlış biliyor.

Kendisinin de ödediği bir borcu var çekemiyor. Ama borç benim üzerime olacaksa mal da benim üzerime olmalı diye düşünüyorum

Bu dusunceniz çok güzel ve haklı olması gerekende bu zaten.
Kv deyi falan hiç işin içine katmayın.
Birde benim düşüncem aşırı krediler cekipde araba almak saçma geliyor.30bin kredi çekip 30binlik araba alıyorsunz faizi ile araba 50bine geliyor.
Onun yerine arsa ve ya hazır ev olabilir.kendi eviniz varsa aldıgınz evide kiraya verip krediyi o cekilde odeyebilirsinz

O sana küstüğünde hep sen adım atıp gönlünü aldıysan şimdiye kadar o da bunu kullanarak aklınca seni yola getirmeye çalışıyor. Kusura bakma da kocalar artık karı olmuş. Eskiden kadınlar nazla cilveyle istediklerini yaptırırdı. Sana tavsiyem sakın böyle birşey yapma. Allah korusun ama yarın boşanırsan kafamı hangi duvara vursam diye düşünürsün. He rzaman en kötü ihtimali düşünerek yola çıkmak lazım.
Aynen öyle oluyor fazla üzerine düşmemden hepsi. Ben ters yapınca da küsüyor konuşmuyor beni kendinden mahrum bırakıyor sözde bende hiç huzursuzluğa gelemiyorum. Sonuç ortada..

Bana çektirmek istiyor sorun da orda başlıyor :)

Benim annemin üzerine yapalım o zaman de bakalım
cevabı ne olacak.

Sonuçta vergiyi etkileyen birşey yok.
bunu öğrendiğine göre söyle ona.
hala annemin üzerine olsun derse
kesinlikle iyi niyetli olmadığını düşünürüm.

Banka kredisiyle ev alınacaksa eğer, o evin tapusu krediyi kim alırsa onun üstüne olur; ev kredisini sen çekiyorsan annesinin veya eşinin üzerine olamaz tapu, senin üzerine olur, bunu aynen aktar eşine.

Birinci kredi ne içindi, niye tek siz çektiniz ?
İkincisini zahmet edip kendi çeksin çakal ? Ve mutlaka ikinizin üstüne olsun
Sen kendi annene birşey tapu etmiyorsan o da etmeyecek
Sen fazla kibarsın benim aklıma 40 tilki düşer, herkes yatırım yapalım der ama niye hep krediyi sen çek ama ailemden birine dayayalım tapuyu diyen kaç kişi vardır ?

Benim annemin üzerine yapalım o zaman de bakalım
cevabı ne olacak.

Sonuçta vergiyi etkileyen birşey yok.
bunu öğrendiğine göre söyle ona.
hala annemin üzerine olsun derse
kesinlikle iyi niyetli olmadığını düşünürüm.
Bir de şunu iddia ediyor. İkimizin üzerine de borç olacağı için yarın öbür gün onun borcundan dolayı benim malıma da el koyabilirlermiş

Back
X