Yöresel Tarif Malatya Mutfağı

Yöresel Yemekler
YOĞURTLU KABAKLI ÇİMDİK KÖFTE
12002235_811275888989900_1532082671684682701_n.webp

3 adet kabak
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı yarma
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
100 gram yoğurt
2-3 diş sarımsak
SOSU İÇİN:
100 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Bulgur ve yarma içine un, tuz ve biraz su katılarak yoğurulur. Bu karışımdan misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Mercimekler haşlanır ve suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Kabaklar soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Bu suyun içine tuz atılarak kabaklar ve köfteler atılarak haşlanır. Haşlanan kabak ve köfteler suyu süzülerek servis tabağına alınır. İçerisine haşlanmış mercimek ilave edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılarak dökülür. Çimdik köfteye en son, pulbiberle kavrulmuş tereyağ gezdirilerek servise sunulur.

ALINTIDIR...

HACI MUSTAFA

12112437_820068311443991_5864234813571185948_n.webp

MALZEMELER

Yarım kilo fasulye yaprağı
3 su bardağı kırık yarma
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
2 adet soğan
15-20 adet yeşil biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kırık yarma içerisine tuz ve bir su bardağı sıcak su koyularak karıştırılır ve yumuşaması için bekletilir. Soğanlar, biberler, domatesler doğranır. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyularak kızdırılır. Soğanlar kavrulur. Ardından biberler ve doğranmış domatesler ilave edilir. Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra ateşten alınır. Yumuşayan iç harç iyice yoğurularak özleştirilir ardından da fasulye yapraklarına sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Bir su bardağı kadar sıcak su eklenerek dolma pişirilir. Dolma piştikten sonra hazırlanan sosla karıştırılarak servis edilir.

ALINTIDIR...

güzel paylaşımlar teşekkür ederiz.
sırın, akıtma bıcığı içli köfte yeri tutulmaz lezzetler

Selamun aleyküm adım Gülcan
Malatya'da yaşıyorum.
Emekliyim.
içli yapıyorum isteyene kargoyla gönderebilirim.
içi et ve ceviz doludur.
tanesi 1 lira.
içli köftenin büyüklüğü orta parmak kadardır.
sarma, dolma, mantı, kömbe de yapabilirim
özellikle kışın kargoyla hiç bozulmadan, dağılmadan gidebiliyor
telefonum 0534 772 65 60
yiyenler elimin lezzetli olduğu söylerler.

Back
X