MALİYET MUHASEBESİ HK.

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
272
175
İyi günler KK Hanımları;
Orta büyüklükte bir şirketin Mali İşler departmanındayım.
Şirket gruplarından biri üretim yapıyor ve satıyor. Üretim yapan şirket daha yeni açılmış diyebilirim yani 2-3 sene oluyor. Muhasebe müdürüm de bunda iki hafta önce bana Maliyet Muhasebesi hakkında neler biliyorsun diye sordu. Bende kullanılan yöntemleri ve hesap kalemlerini anlattım. Yani sadece teorikte bilgi sahibiyim, pratiğe henüz dökemedim. Müdür de bana şimdiye kadar üretim yapan şirkette maliyet hesabı yapılmadığını ilgili hesap kalemlerinin kullanılmadığını ve bu yüzden şirketin kar/zarar durumu hakkında bilgi sahibi olamadıklarını söyledi.
Maliyet muhasebesi işini bana bıraktı.:KK43: Ben sadece pratikte bilgi sahibiyim acemiyim, nasıl yapacağımı bilmiyorum. AÖF videoları seyrediyorum. Ders notlarına bakıyorum hangi hesap nasıl çalıştırılır onları öğreniyorum. Kursa gitsem bu saatten sonra kayıt almazlar yaz geliyor, çoğu kurs haziranda kapanıyor.Muhasebe bilgim var bu işi yapıyorum zaten. Evde kendim çalışsam yapabilir miyim ?o_O Maliyet muhasebesi bilen birileri varsa lütfen yardımcı olsun ..