Bebek Beslenmesi Mama değiştirmek bebekte sorun yaratır mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pikolata78

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
3.907
1.249
333
merhabalar. 2 aylık oğlum ek gıda ile besleniyor. aptamil 1 kullanıyorduk fakat organik mama olan hipp e geçmek istiyorum ama bağırsakları tepki verir diye korkuyorum.zaten çok gazlı bir bebek. daha beter olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
bizde aptamil 1 kullanoyurduk çok gaz yapınca değişmek zorunda kaldık sma ya geçmiştik ben önce az az aptamile katarak değişime alıştırdım sonrada direk sma gold devam ettik..sorun olmadı...yanlız iştahsız bir bebek olduğu için ve sma yıda yemediği için aptamil milumil 2 ye geçtik ondada şimdilik sorun yok ..

bu konuda benide aydinlatirsan sevinirim.benim oglum artik 3 aylik oldu.ilk basta hipp kullandim ilk 10 gün.ama hic anne sütü almadigi icin aptamil daha uygun olur diye düsünüp aptamil preye gectim.ama bugünlerde istahi pek yok eskisi gibi icmek istemiyor mamayi.milumil yada aptamil ar kullanmak istiyorum ama ters etki yaratirmi acaba diyede endiseleniyorum.cünkü gaz ve kabizlik problemi bizdede var. bi taraftandan cok pinpirikli bi annede olmak istemiyorum ama biraz toplansin tombis tombis olsun istiyorum:)

bende hipp almak istiyorum. piyasada az bulunuyor. pek kullanan da yok ikilemde kaldım. soya lesitini sorunu olmasa aptamil 1 den memnundum ama GDO olayı çok kafama takıldı.

yavaş yavaş geç. günde 1-2 kere hipp ver gersini aptamil ver dene bakalım.
Bebekten bebeğe değişir tepki verp vermemek.

conformil,aptamil, milumil, humana ar ve şimdide hipp tüm bu mamaların hepsini denedik bebeğimde hiçbir sorun olmadı. ama oğlum mamayı hiç sevmiyor bu yüzden biberonu da bıraktı artık mamanın içine tatlandırıcı bir sürü malzeme koyarak yediriyorum.
organik olduğu için meyve püresinden ek gıdalara kadar artık herşeyimiz hipp oldu..

conformil,aptamil, milumil, humana ar ve şimdide hipp tüm bu mamaların hepsini denedik bebeğimde hiçbir sorun olmadı. ama oğlum mamayı hiç sevmiyor bu yüzden biberonu da bıraktı artık mamanın içine tatlandırıcı bir sürü malzeme koyarak yediriyorum.
organik olduğu için meyve püresinden ek gıdalara kadar artık herşeyimiz hipp oldu..
benimkinin biberonla arası iyi canım.
bende hipp aldım. geçiş amacıyla bir öğün aptamil bir öğün hipp veriyorum şimdilik bir sorunumuz yok. tad ayrımı da yapmadı allahtan.

merhabalar
benım kızım 3 aylık anne sütünün yetersız olması nedenıyle gece yatarken mama verıyorum .120 cc mama verıyorum ve 8 saat uyuyor sizce bebişimin bu kadar ac kalması zararlımı

aç kalsa uyanırdı uyanmadığına göre güzel doyuyor demektir. sütünüz yeni mi azalmaya basladi önceden coktu da birdenbire mi kesildi? benim de birden sütüm cok azaldi, günde 1 ogun mama başlayacağım, hangi mamadan ne kadar ve ne zaman vereceğimi bilemiyorum.

merhabalar
benım kızım 3 aylık anne sütünün yetersız olması nedenıyle gece yatarken mama verıyorum .120 cc mama verıyorum ve 8 saat uyuyor sizce bebişimin bu kadar ac kalması zararlımı

bu kadar uzun uyması şekeri düşüyor ve uyanamıyorlar çok küçük en fazla 4 saat sonra tekrar besle bebeğini uyanmasa bile yer o dene göreceksin hemde aç kalmaz bu kadar süre aç kalırsa beslenemezde bebeğin...

Son düzenleme:
canım bebeklerimiz aynı zamanda doğmuş.
ben ilk conformil 1 kullandım 2 ay gaz sorunu için 2 aydan sonra doktorumuz hippe geçelim dedi ama her zaman bulamıyoruz hipp o yüzden sma s 26 ya geçtik.
sma s 26 çok güzel mama memnunum tavsiye ederim.

canım bebeklerimiz aynı zamanda doğmuş.
ben ilk conformil 1 kullandım 2 ay gaz sorunu için 2 aydan sonra doktorumuz hippe geçelim dedi ama her zaman bulamıyoruz hipp o yüzden sma s 26 ya geçtik.
sma s 26 çok güzel mama memnunum tavsiye ederim.
Allah bağışlasın bebişini canım.
biz de hipp kabızlık yaptı. tekrar aptamile döndüm ama içim rahat değil gdo meselesine. sma güvenilir mi bu konuda acaba?

Allah bağışlasın bebişini canım.
biz de hipp kabızlık yaptı. tekrar aptamile döndüm ama içim rahat değil gdo meselesine. sma güvenilir mi bu konuda acaba?

canım benim sma 40 yıldır türkiyede satılan ve kullanılan bir mama.
annem beni de sma ile beslemiş bebekken.
demir ilaveli güzel bir mama.
ben kullanıyorum bebeğime.
allaha şükür çok ta iyi geldi .anne sütüne en yakın taddaki tek mama sma .bence dene .

canım benim sma 40 yıldır türkiyede satılan ve kullanılan bir mama.
annem beni de sma ile beslemiş bebekken.
demir ilaveli güzel bir mama.
ben kullanıyorum bebeğime.
allaha şükür çok ta iyi geldi .anne sütüne en yakın taddaki tek mama sma .bence dene .
sağol canım verdiğin bilgiler için.

mamayi direkt degistrirmek kabizlik yapabilir bunun icin mamayi degistirirken degistireceginiz mamayi hergun bir ögün artirarak eski mamayi bir ögün azaltarak bir kac gun icinde tam degistirin

mamayi direkt degistrirmek kabizlik yapabilir bunun icin mamayi degistirirken degistireceginiz mamayi hergun bir ögün artirarak eski mamayi bir ögün azaltarak bir kac gun icinde tam degistirin
3-4 gün dediğin gibi verdim mamasını fakat yine de kabızlık yaptı. hippi kesip aptamile dönünce tuvalet sorunu ortadan kalktı. bilmem ki belki de benim bebişte oldu bu sorun sadece.

Back
X