Çocuk Hastalıkları mama kabız yapar mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

adrenalin1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
66
1
86
İstanbul
Arkadaşlar bebeğim 2 aylık günde sadece 1 kere gece mama veriyordum onun dışında sürekli emiyordu,her gün en az 4 kere kaka yapıyordu ama 2 gündür kaka yapmıyor.Milumil 1 kullanıyordum bulamadık Aptamil 1 aldım mama değişikliği kabız yapmış olabilirmi? Birde gaz çıkardığı zaman azıcık kusuyor ama ağzından mama yerine su geliyor bunun sebebi ne olabilir.Fikirlerinize ihtiyacım var acilll..............

canım bebeğinin kabız olduğunu görmedin ki. seyrek kaka yapması kabız olduğunu göstermez. benim oğlum ilk aylarda 4-5 günde bir kaka yapardı. ama kıvamı normaldi. sen kıvamına bak. keçi kakası gibiyse kabızdır. mamanın kabız yaptığını duymuştum ama sadece gece veriyorsan problem olmaz sanırım. 5gün olunca fitil veriyorduk biz

Canım sağol.Bende doktorumuzu aradım fitil verme dedi.Kulak çubuğuyla poposuna biraz baskı yap dedi.Uyguladım anında kaka yaptı bizimki,neyseki kıvamı normal çok sulu değil ama katıda değil.Cevabın için teşekkür ederim canım.

rica ederim canım. bebeğin rahatlamıştır inşallah.

mama kabızlık yapıo saf zeytin yağını ya bir kasık aç karnına ağzına vereceksiniz yada mamasına bir damlacık ekleyin çözüm kolay :=)

arkadaşım benim kızım haftaya 4 aylık olacak ama 120 ml mamayı 1 kerede içemedi daha.. 2 aylık bebeğe 120 çok zaten.. yaklaşık 100 cc 3 saat arayla yiyor bizimki. sadece mamayla besleniyor. 2 aylıkken 60-70 cc 3 saat arayla veriyordum. Bence bir doktora danış. 2 aylık bebeğe 120 bir kerede gerçekten fazla bence.. ayrıca günde toplam kaç cc veriyorsun o da önemli. Mama kutularının üzerinde yazan miktarlara bakma sen. Her çocuğun bir kapasitesi var... günde en az 3 saat arayla olmak üzere toplam 500 cc civarı yeterli ortalama kiloda 2 aylık bir bebek için....

Arkadaslar benim oglum 3 aylik ama sutum yetmediginden gunde bir sefer mama veriyorum 100 cc ama gunde 1 sefer yada 2 gunde 1 sefer tek yapiyo altina ne yapmaliyim

Arkadaslar benim oglum 3 aylik ve aksamlari sadece bi sefer 100 cc mama veriyorum devam sutu bebelac 1 numara dogumdan itibaren ama gunde bir yada 2 gunde bir bazende hic yapmiyor gunlerce ne yapmaliyim lutfen fikir verin

Back
X