Mama konusuna bir el atalım

dilektekniker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
139
28
98
İzmir
slm millet.bir ay önce doğum yaptım,ilk başlarda sadece emzirdim inatla emzirmeye devam ettim ama bebeğim çok kilo kaybettiği için doktor mecbur geçici olarak mama başladı ama bir türlü mamayı bırakamadık çünkü sütüm az..emzir gelir diyenlere uyuz oluyorum çünkü yarım saatte bir memede bu çocuk,malt içtim hurma yedim incir suyu yedim iki saatte bir sağdım ama yok,olmayınca olmuyor ve gerçekten üzülüyorum.geçen birisi bazılarının sütü acıdır,benim şakır şakır geliyodu dedi çok canım sıkıldı,sonuçta keyiften mama vermiyoruz ama vicdan azabı duyuyorum nasıl atlatacağım,bu ikinci bebeğim benim ilk bebeğimde de sütüm yetmemişti mamayla büyüttük onu,bunda emzireceğim diyordum hep ama nerdee...

slm millet.bir ay önce doğum yaptım,ilk başlarda sadece emzirdim inatla emzirmeye devam ettim ama bebeğim çok kilo kaybettiği için doktor mecbur geçici olarak mama başladı ama bir türlü mamayı bırakamadık çünkü sütüm az..emzir gelir diyenlere uyuz oluyorum çünkü yarım saatte bir memede bu çocuk,malt içtim hurma yedim incir suyu yedim iki saatte bir sağdım ama yok,olmayınca olmuyor ve gerçekten üzülüyorum.geçen birisi bazılarının sütü acıdır,benim şakır şakır geliyodu dedi çok canım sıkıldı,sonuçta keyiften mama vermiyoruz ama vicdan azabı duyuyorum nasıl atlatacağım,bu ikinci bebeğim benim ilk bebeğimde de sütüm yetmemişti mamayla büyüttük onu,bunda emzireceğim diyordum hep ama nerdee...
Merhaba..
Sık emzirmenin yanı sıra yeteri kadar su içmelisiniz. Sütü en iyi yapan şey su. Aldığınız sıvılar haricinde günde 4 litre su içmenizi öneririm. Aynı şeyi ben de yaşadım. Bebeğim ciddi kilo kaybi yaşadı. Ve 2.haftasında mama takviyesi yaptik doktorumuzun tavsiyesiyle. Bol emzirme ve 4 lt su ile Şükür toparladı. Sadece 2 hafta mama takviyesi yaptık ve bıraktık . Sonrasında sadece anne sütü ile devam ettik. Su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Ben yetersiz süt, acı süt, vitaminsiz süt gibi tabirlere inanmıyorum açıkçasi. Ha tabi şu da var. Kendinize ve bebeginize inanın. Aklınıza olumsuz şeyler kesinlikle getirmeyin. Annenin psikolojisi ve morali de çok önemli bu noktada. Kimsenin emzirme ile size olunsuz yorum yapmasına ve moralinizi bozmasına izin vermeyin. Böyle böyle toparlarsınız.

Canım bende yeme içme etkilemiyo pek sütü. Gün-de 1 öğün anca yiyorum. Ama uykudan sonra taş gibi oluyo göğsüm. 53 günlük kuzum var.

Vicdan yapmanıza gerek yok. Kimseyi dinlemeyin. Elbette en çok siz istersiniz anne sütü almasını.
Bende humana çayı çok iyi gelmişti. Denemenizi öneririm.
Bol su, yeşillik özellikle dereotu, ayrıca dinlenmiş ve stressiz bir anne:)
Sağlıkla büyütün yavrunuzu:)

Back
X