Canım merhaba benimde 25 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri mama ile besliyorum bazı sebeplerden emziremedim şimdi de o beni istemiyor sütümde çok az iki saatte bir sağıp mamaya karıştırıp veriyorum .mama olarak hipp kullanıyorum .doktoruma sordugumda kilo alımı varsa günde 6 7 kez çiş yapıyorsa aynı mama ile devam edebilirsin demişti bende kontrole gidene kadar devam ediyorum .mamanın üstünde ne kadar vereceğin yazıyor zaten ama her çocuk aynı değerleri içmiyor .3 4 haftalık çocuk için 90ml mama yazıyor mesela benimkinde ve takip ediyorum 3 saate yakın tok tutuyor .sariliktan dolayı başlangıçta iki saatte bir veriyordum ama acıkmıyor ve az yiyor gece de uyanmiyor 3. Saate doğru kendisi uyanıyor çoğu zaman .anne sütünden daha tok tutuyor ,seninde dediğin gibi benimki de mesela geceleri az yiyor gündüz pek uyumuyor ve üst üste istiyor öyle olduğu zamanlar 30 ml yapıyorum bazen 10 CC yiyor bazen tamamını bitiriyor değişiyor ,eğer fazla yediyse de kusuyor ,emme refleksi fazla olduğu için bazen bende senin gibi arada kalıyorum versem mi fazla oldu falan diye ama az az ölçülerle veriyorum biraz ağlamasını falan bekliyorum ve gün içinde ne kadar mama yemiş kaç kez çiş kaka yapmış telefonuma not ediyorum 24 saatte ne kadar almış her gün kendimce hesapliyorum ,gerçekten mama ile beslemek daha zor ve insanlar mamaya öcü gibi baktığı için bende zorlanıyorum emziremiyorum kendimi kötü hissediyorum ,sütüm çok az ,lohusalık derken kendimi boğasım geliyor bazen