Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
S.a kizlar.nacizane bi sorum olcak.benim 3uzlerim var.sutum onlr eve geldigi andan itibaren benim tepetaklak olmam gogus ucumun buyuk olmasi onlarin tutmamasi vs .sebebiyle kesildi.mama iciyoruz.fakat aklima takilan bi sorun var.yaklasik 1 aydir uykuya egilimleri cok fazlalasti.gun icerinde 3 satte yada 4 satte bi 1 2 saat uyuyolar.aksam 7 den sonra kesintisiz uyuyolar.acikinca kalkiyolar.fakat gece 1 den sonra 3 gibi bi kere mama veriyo 125 cc ondan sonra 7 gibi anca kalkip iciyolar.ben yanlis mi yapiorum anlamdim.ole aglamalari falan da yok acikmiyolar pek fazla.2 ay erken dogdular.duzeltilmis 4 ay normal olarak 6 ayliklar.cok az mama icmiyolar mi sizcede? Yoksa normal mi? Bi yardimci olurmusunuz nasil yapmam gerek
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kilo alimlari bu durumda onemli
Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
çocuklar bazen anneyi yönlendirebiliyorlar biraz minik oldukları için öyle az içiyor olabilirler mi sizce. benim bebeğimde minikti 2430 doğdu ortalama 15 gün erken doğdu.meme başını tamamen kavrayamıyordu.fakat biz süt kesilmesi yaşamadık.belki 3 tane olması ona bakmak çok zor olduğu için kesilmişte olabilir.süt nasıl doğum yaparsanız yapın bazen çabuk kesiliyor.kaliteli süt için 4 saat aralıksız uyumak gerekebiliyor kimi anneler de bu geçerli değil bende geçerli idi mesela sizin 3 bebekle uyuma fırsatınız şüpheli belki de artık kendilerince uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorlar.
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kilo alimlari bu durumda onemli
Yani doktor kontrollerimiz guzel.mutlu bebekler zaten.gelisimleride guzel suanki duzeltilmis aylarina gore tabi.ama hala cok kucukler gibi geliyo bana anlamiyorum
Yani doktor kontrollerimiz guzel.mutlu bebekler zaten.gelisimleride guzel suanki duzeltilmis aylarina gore tabi.ama hala cok kucukler gibi geliyo bana anlamiyorum
Kilo alimi aylik 500 gramdan fazla ise iyidir csnm.
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
çocuklar bazen anneyi yönlendirebiliyorlar biraz minik oldukları için öyle az içiyor olabilirler mi sizce. benim bebeğimde minikti 2430 doğdu ortalama 15 gün erken doğdu.meme başını tamamen kavrayamıyordu.fakat biz süt kesilmesi yaşamadık.belki 3 tane olması ona bakmak çok zor olduğu için kesilmişte olabilir.süt nasıl doğum yaparsanız yapın bazen çabuk kesiliyor.kaliteli süt için 4 saat aralıksız uyumak gerekebiliyor kimi anneler de bu geçerli değil bende geçerli idi mesela sizin 3 bebekle uyuma fırsatınız şüpheli belki de artık kendilerince uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorlar.
Bizmkiler 1500 civari dogdular ve 1 ay kadar kuvezde kaldilar.benim yeniden rahim ameliyati olmam isleri birazcik zorlstirdi.tek basina bakma cabasi surekli gazli aglayan bebekler sezeryandan sonra tekrar ameliyat falan derken azaldi.yeniden cogaltmaya calistim ama olmadi malesf.ilk geldikleri sira uyuyamadigim agliyodum ama allahtan hastanede kaldiklari 1 ay kadar sagip verdim ictiler insan 3 tane olunca 3 tane kolu 3 tane gogsu olsun istiyo ama olmuyo iste.yani bilemiyorum artik.kemdilerine duzen mi olsturuyolar ama bana biraz mama az ama uyku cok gibi geldi
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kilo alimi aylik 500 gramdan fazla ise iyidir csnm.
Aylik 500 gr dan fazla olmasi lazim yani.yani ilk zamalar daha hizli kilo aliyolardi.ama su aralar biraz yavasladi sanki.gerileme yok ama eskiye gore daha yavas aliyolar gibi
Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bizmkiler 1500 civari dogdular ve 1 ay kadar kuvezde kaldilar.benim yeniden rahim ameliyati olmam isleri birazcik zorlstirdi.tek basina bakma cabasi surekli gazli aglayan bebekler sezeryandan sonra tekrar ameliyat falan derken azaldi.yeniden cogaltmaya calistim ama olmadi malesf.ilk geldikleri sira uyuyamadigim agliyodum ama allahtan hastanede kaldiklari 1 ay kadar sagip verdim ictiler insan 3 tane olunca 3 tane kolu 3 tane gogsu olsun istiyo ama olmuyo iste.yani bilemiyorum artik.kemdilerine duzen mi olsturuyolar ama bana biraz mama az ama uyku cok gibi geldi
zorlayınca daha sıkıntı olabilir.mideleri genişledikçe daha çok yemek isteyeceklerdir.mutlularsa sıkıntı yok.maşallahları var. o zaman.
Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
zorlayınca daha sıkıntı olabilir.mideleri genişledikçe daha çok yemek isteyeceklerdir.mutlularsa sıkıntı yok.maşallahları var. o zaman.
Evet zorlayincada ne var ne yok cikariyolar o daha snkti.insallah oledir ya 1 tane bile ne kadar zorken 3 taneye yetismeye calisiyoruz saglikliri yerinde olsunda bisey istemiyrum