Bebek Beslenmesi Mama ölçüsü hakkında...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
arkadaşlar mama ölçüsü hakkında yardımcı olabilirmisiniz...günlük ilk 4 ayda en az 800 cc mama vermeliyiz diyolar ya...mesela 30 cc ye bir ölçek koyuyoruz...mama ile su birliştiginde bu oran artiyor...mesela ben 90 cc suya 3 ölçek mama koyunca 100 cc oluyor yani 10 cc artıyor...ben şimdi 90cc mi vermiş oluyorum 100cc mi?
hangisini toplayayım gunluk verdiğim ölçüyü bulmak için??

aptamil kutusunda bu ayda en az 800ml diyor...benim oglum sadece mama aliyor artik..benim sütüm günlük en fazla 30cc çıkıyor...sence cokmu şuan 3 ay 20 günlük...sen ne kadar veriyosun

su ve mamanın karışımı kaç geliyorsa onu hesaplayacagim artik öle ise..:)

hayır canım çok değil,yani bebeğin alıyorsa çok değildir.
ama almıyorsa vereceğim diye diretmenin bir anlamı yok.kilo alımına bakabilirsin,kilo alıyorsa aldığı mama ona yetiyordur.
benim kızım 1 aylıkken 3 saatte bir 100-120 alıyordu mesela,gerç, benimki anne sütü alıyordu mamayı günde 2 defa veriyordum.şu an 3 aylık o kadar almıyor.üzülüyorum ama elimden gelen bişey yok.inşallah kilo alıyordur cuma günü tarttırmak için götüreceğim.

Back
X