• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama önerisi arıyorum kızlar yardım edin

Hipp organic combiotic büyüttü kızımı
Çok güzel bir mama
Ama sonra alerjik bir bebek olduğu için alerji mamasına geçtik bir süre
O dönem bitince de sma optipro ile devam ettik. Hala onu kullanıyor. Alerji yapmıyor. Güzel besliyor.
2.5 yaşında oldu kuzum. Yemekle arası olmadığı için hala mama desteğiyle ilerliyoruz.
Doktorlar da kullandığım mamalar için hep çok iyi yorumunu yaptı.
Gönül ister ki anne sütü olsun, sonra da yemeğe geçsin ama koşullar değişken. Yani iyi ki mamalar var sonuç olarak.

Sütüm azaldı doktorum mamaya başlayalım dedi sizlerin fikirleri nedir en iyi mama hangisi?
Benim sütüm yetmemiş 3. Ayında büyüme geriliği vardı. Aynı zamanda kabızlık sorunu yaşıyordum. Doktorum aptamil comformil verdi. Şu an 14 aylık. Hala aynı mamayı kullanıyoruz. Memnunum

Sütüm azaldı doktorum mamaya başlayalım dedi sizlerin fikirleri nedir en iyi mama hangisi?
Bebek hangisini severse hangisi iyi gelirse... Dr önerisi ile aptamil comformil kullandık ilk 2 ay. Anne sütü de alıyordu. Gaz gaz gaz... Annem değiştirin bu mamayı dedi. Sma comfort aldık sindirimi daha kolay bu ürünün. Bebeğim sonrasında düzeldi. Siz de bebeğinizi gözlemleyin öyle karar verirsiniz zaten. Stok yapmayın ve miktar olarak az olanı alın. #reklamdeğil

Merhaba uzun araştırmalar elemeler sonucunda ilk oğluma Golden goat kullanmıştım. Yeni zelanda da uretiliyor olmasida ekstra guven vermisti. Keçi sütü anne sütüne en yakın bileşende diye. Çok memnun kaldım ne gaz yaptı ne kabızlık. Ve mama şişirmesi olmadı kilo alımı yerindeydi ( tabiki her mama gibi bebeklerde değişiklik gösterebiliyor)
Ama ikinci bebeğimde gaz ve kabızlık yaptı Hipp e geçiş yaptım üzülerek. 4 bucuk aylık şuan. 2 kez tekrar goldengoata dönmeyi denesemde vucudu kabul etmedi. Ama hipp benim bebeğimde sanki fos mama şişkinliği yapıyor gibi emin değilimm.
Ama yinede ilk denemenizin Goldengoat olmasını öneriyorum..

Bu konuda yapabileceğiniz en iyi karşılaştırma şudur:
mamaların içeriğine bakın. Demir, vitamin, kalsiyum vs oranlarını gösteren bir tablo göreceksiniz. Orası karar vermeniz için bir çıkış noktası olacaktır.
İkincisi bebeğinize ne iyi gelirse, hangisi gaz yapmaz kabızlık yapmazsa.
Bir Bebek mamasının Hollanda üretiminde çalışan arkadaşın söylediğine göre 0-6 ay için üretilen mamalarda Avrupa birliği kodeksinin çok sert kuralları varmış. Minimum değerleri zaten aynı olmak zorunda imiş. Bize de doktorumuz hangisi bağırsağına iyi geliyorsa demişti. Ama Türkiye bu kapsama dahil mi onu bilmiyorum.
Ve evet yurtdışı içeriği ile Avrupa içeriği en azından aptamil ve hipp te farklı.

Yinede wmzirmeyi bırakma derim emzirdikçe çoğalır derler bnde aptalın içeriğinin iyi olmadığını duydum hipp veya sma önerdiler banada ama hipp çoğu bebekte doyurucu olmıyomuş sma aldm bende çok nadir kullanıyorum doyduğundan emin olmadığım zamanlarda ama yorumlarda boykot denilmiş hipp ı deneyebilirsin gerekirse fazla yedirirsin

Aptamili benim bebeğim sevmedi. Ben de yapisini sevmedim. Nemli gibi oluyor acilinca kutu.
İlk oglumda Evolvia kullandim baska mama kabul etmedi.
Bu küçük oğlumda Evolvia bulamadigimdan Sma kullanıyorum. Memnunuz.

Ben hemen hemen her mamayı denedim gibi bişey aptamil ve bebelac aşırı gaz yaptı golden goat ağzına bile sürmedi bi kaç kere evolvia kullandım severek içiyodu ama o da çok kusturdu bebeğimi sonra sma ya geçtim en iyisi de oydu hem bebeğim çok sevdi hemde hiç bi problem yaşamadık

En iyi içerik olarak hipp keçi sütlü olan, 2.önerebileceğim de aptamil Prosyneo'dur. Sindirimi kolay gaz ya da kabızlık yapmadı bizde.

Son düzenleme:
Sütüm azaldı doktorum mamaya başlayalım dedi sizlerin fikirleri nedir en iyi mama hangisi
Ben yeni hamileyim bir tecrübem yok ama çevremde anne sütünün artması için tahinle muz çok öneriliyor
Mama da evet aptamil benim akrabalarımda kullanıpta memnun olanlar var

İlk 9 ay mama + meme gittik. Bize holle keçi sütlü dokundu aşırı gaz yaptı, Dr umuz aptamilin fazla şekerli olduğunu söyleyerek önermedi, sma ishal yaptı, hipp combiotic bize iyi geldi, hep onunla devam ettik, tekrar hamileyim yine onu almayı düşünüyorum

Back
X