Mama takviyesini kesmek istiyorum ama basaramiyorum

Ozgussss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
26
10
3
35
Merhaba hanimlar. Eylul 25de dogum yaptim. 38haftada suyumun gelmesiyle bebegim de dunyaya geldi. Iki hafta oncesinde esimi terketmistim bebek dogunca tekrar evime dondum. Bu sikinti stresin icinde ilk iki gun sutum gelmedi. Bebegim emerken uyuyor, surekli uyuyordu. Sagolsun basimdaki kaynana belasina sutumun gelmedini bi turlu anlatamadim. Bebek daha 3gunlukken tum itirazima ragmen sabahin 10unda soba yakmadan bana bile soguk gelen bir suyla bebegimi yikadi ve bebegim ertesi gun hastalandi. Hastanede kuveze aldilar 4gunde 400gram kaybetmisti. Her iki saatte bir sut sagip verdim ama.bebege yetmedi cunku iki gogsumden toplam 20cc cikiyordu. Buna ragmen suclamalar hic bitmedi yemedin icmedin vb. 3gun hastanede yatti kuzum. Ciktiktan sonra da kaynana belasi pesimi birakmadi. Evime gelip bana yardim etmedi bide sen bebegi kiskanoyosun bizden gelmicez dedi. Halbuki bana bakmak zor geldi. Annem uzakta ve calistigi icin gelemedi. Tek basima her saat aglaya aglaya 3bucuk aylik yaptim cocugumu. Simdi hersey guzel sutum cogaldi ama aksam illa 60cc mama icmeden uyumuyor bebegim. Gunduz en fazla toplam 3saat uyuyor gece de 1 ya da 2kez uyaniyor. Gunduz surekli emiyor aksama kadar cok yoruluyorum sutum kesiliyor. Cok daraldim kimseyle bitsey paylasamiyorum cunku hep suclaniyorum sen yemiyosun icmiyosun sutun olmuyo diye. Halbuki denemedigim sey kalmadi. Nolur bana bi care. Boyle sorun yasayan sutle imtihan olan var mi aranizda?

bidefa sen o konusanlari dinlemeyeceksin.
ne kendini ne bebegini stres yapmaya deger mi Allahaskina?
ben sutle imtihan oldum,benim sutum hicbi zaman yetmedi bebegime ve ben oglum 10 gunluk oldugundan itibaren anne sutu yaninda mama da verdim,ne gelisiminde eksiklik var ne zekasinda.masallah topac gibi bi oglum var.
aksamlari birak icsin bebek mama noluyor ki yani? aksama kadar demek ki sutun kalmiyor,cocuk nasil uykuya gecsin.
sutun yemeyle alakasi oldugu kadar bunye ve yasanilan olaylarla da alakasi var.cok zayif kadinlar yeri geliyor 2 sene emziriyor ama sisman yapili insanlar 1 seneyi zor cikartiyor.
bebeginin mama yemesi seni kotu anne yapmaz,ama onu bunu dinleyip bebegini bosuna stres yapman seni bencil anne yapar.
bosver konusup dursunlar,kendini ve bebeginin sagligini dusun.bebegin ne icip ne yiyecegine karar verir.

bidefa sen o konusanlari dinlemeyeceksin.
ne kendini ne bebegini stres yapmaya deger mi Allahaskina?
ben sutle imtihan oldum,benim sutum hicbi zaman yetmedi bebegime ve ben oglum 10 gunluk oldugundan itibaren anne sutu yaninda mama da verdim,ne gelisiminde eksiklik var ne zekasinda.masallah topac gibi bi oglum var.
aksamlari birak icsin bebek mama noluyor ki yani? aksama kadar demek ki sutun kalmiyor,cocuk nasil uykuya gecsin.
sutun yemeyle alakasi oldugu kadar bunye ve yasanilan olaylarla da alakasi var.cok zayif kadinlar yeri geliyor 2 sene emziriyor ama sisman yapili insanlar 1 seneyi zor cikartiyor.
bebeginin mama yemesi seni kotu anne yapmaz,ama onu bunu dinleyip bebegini bosuna stres yapman seni bencil anne yapar.
bosver konusup dursunlar,kendini ve bebeginin sagligini dusun.bebegin ne icip ne yiyecegine karar verir.
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Soylenenlere kulak asmamaya gayret ediyorum ama basaramiyorum. Son 2yildir Cok sinirliyim ve kendime hakim olamiyorum. Soylenenlere amaann deyip gecemiyorum. Sanirim problem bende. Biliyorum bebegimi etkiliyorum ama elimde degil. Psikolojik problemlerim var evlendigimden beri. Hic birseyi silip atamiyorum. Ama bu mama meselesini takmayacagim artik kafama.cok tesekkurler.

yani sadece akşamları verdiğin o 60 cc mama için üzülüyosan hiç üzülme. benim bebeğimde o kadar cok emerdiki başlarda. en azındna gece bıraz nefes alabılmek ıcın senın gıbı yatarken 60 cc mama verırdım. hıc uuzlme kesmede. hıc degılse braz uzun uyur sende dınlenırsın. hıc anne sutu ıcemeyen hep mama ıcen bebekler var uzulme arkadasım

yani sadece akşamları verdiğin o 60 cc mama için üzülüyosan hiç üzülme. benim bebeğimde o kadar cok emerdiki başlarda. en azındna gece bıraz nefes alabılmek ıcın senın gıbı yatarken 60 cc mama verırdım. hıc uuzlme kesmede. hıc degılse braz uzun uyur sende dınlenırsın. hıc anne sutu ıcemeyen hep mama ıcen bebekler var uzulme arkadasım
Cok tesekkur ederim. Moral verdiniz. Cok sagolun.

Back
X