Mama tarifi

yorqunn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
173
22
18
Kizlar bebeğim beş buçuk aylık iki aydır kilo almıyo doktor ek gıda ve mamayla desteklememi istedi ben hazır mama aldım bi haftadir ama kendim yapmak istiyorum mama yerine kendim ne hazırlayabilir mama olarak

evde meyve puresı yap canım rende ıle , yogurt mayala, cıcı bebeye meyve puresı yada azıcık sut ekle bır yemek kasıgı kadar su da olabılır onu yedır...
ya da pırınc unundan muhallebı yapabılırsın..

hemen menu yazayım sıze

sabah uyanır uyanmaz mama veya anne sutu

mesela ornek menu :
sabah 7 de 240 cc mama veya anne sutu
sabah 10:00--10:30 da 1 elma ve 1 armut cam rendeden gecırılecek pure halınde kasıkla verılecek
oglen 1:30 da mama veya anne sutu
aksam 4 de sebze saatı
1 kabak 1 havuc 1 patates 1 tatlı kasıgı pırınc pısırılıp pure halıne getırılıp 1 tatlı kasıgı zeytınyagı da eklenerek verılecek ben buna ektradan nane kımyon ve yarım domates de eklıyorum
aksam 6 da yogurt saatı 1 cay bardagı kadar ev veya koy yogurdu
aksam 8 de anne sutu veya mama
bıde gece uykuda veya uyurken mama mesela 12 gıbı

1 yasına kadar oncelık anne sutu veya mama
ek gıda tadımlık olarak yıyebıldıgı kadar hıc zorlamadan olacak

bı sure bunu yapın 3-4 hafta sonra kahvaltıya baslarsınız
4 kere mama 4 kere ek gıda olacak

kahvaltıya basladıgınızda da ceyrek yumurta sarısı 1 cay kasıgı labne peynır yarım cay kasıgı pekmez 1 tuzsuz zeytın ezıp verıyorum bayılıyor ona :D

cici bebeler bağırsaklar da parazit yapıyormuş çocuklar sürekli kaşınıp duruyolarmış popoları, ağlıyolarmış sonra sizinde bilginiz olsun.

aynen
bıde nolursa olsun hazır gıda
ben hıc cıcı bebek falan kullanmıyorum
hazır kasık mamalarıda hıc kullanmıyorum
bebek bıkee ev yapımını sevdımı hazır yemıyor zaten :)

SUTLU IRMIK YAPABILIRSIN bebeğinin yeme durumuna gore sute bıraz sut katmalısın...

aynen
bıde nolursa olsun hazır gıda
ben hıc cıcı bebek falan kullanmıyorum
hazır kasık mamalarıda hıc kullanmıyorum
bebek bıkee ev yapımını sevdımı hazır yemıyor zaten :)
Bende vermek istemiyorum o yüzden mama tarifleri istedim :(

cici bebeler bağırsaklar da parazit yapıyormuş çocuklar sürekli kaşınıp duruyolarmış popoları, ağlıyolarmış sonra sizinde bilginiz olsun.
Cici bebe vermeyi düşünmüyorum çünkü çok sekerli

hemen menu yazayım sıze

sabah uyanır uyanmaz mama veya anne sutu

mesela ornek menu :
sabah 7 de 240 cc mama veya anne sutu
sabah 10:00--10:30 da 1 elma ve 1 armut cam rendeden gecırılecek pure halınde kasıkla verılecek
oglen 1:30 da mama veya anne sutu
aksam 4 de sebze saatı
1 kabak 1 havuc 1 patates 1 tatlı kasıgı pırınc pısırılıp pure halıne getırılıp 1 tatlı kasıgı zeytınyagı da eklenerek verılecek ben buna ektradan nane kımyon ve yarım domates de eklıyorum
aksam 6 da yogurt saatı 1 cay bardagı kadar ev veya koy yogurdu
aksam 8 de anne sutu veya mama
bıde gece uykuda veya uyurken mama mesela 12 gıbı

1 yasına kadar oncelık anne sutu veya mama
ek gıda tadımlık olarak yıyebıldıgı kadar hıc zorlamadan olacak

bı sure bunu yapın 3-4 hafta sonra kahvaltıya baslarsınız
4 kere mama 4 kere ek gıda olacak

kahvaltıya basladıgınızda da ceyrek yumurta sarısı 1 cay kasıgı labne peynır yarım cay kasıgı pekmez 1 tuzsuz zeytın ezıp verıyorum bayılıyor ona :KK70:
Mamayi hazır mı kendiniz mi yapıyorsunuz ben hazır kullanmak istemiyorum

evde meyve puresı yap canım rende ıle , yogurt mayala, cıcı bebeye meyve puresı yada azıcık sut ekle bır yemek kasıgı kadar su da olabılır onu yedır...
ya da pırınc unundan muhallebı yapabılırsın..
Meyve yoğurt sebze püreleri zaten veriyorum ama doktor mama da vermemi önerdi ben mama olarak napabilirim onu bilmiyorum hazır istemiyorum kullanmak

Meyve yoğurt sebze püreleri zaten veriyorum ama doktor mama da vermemi önerdi ben mama olarak napabilirim onu bilmiyorum hazır istemiyorum kullanmak
valla benım kızım 4 aylık dogdugundan erı mama ıle beslenıyor, ben ek olarak meyve puresı cıcı bebe pırınc unlu muhallebı verıyorum..
sen corba yapabılırsın mama yerıne tarhana falan..

Mamayi hazır mı kendiniz mi yapıyorsunuz ben hazır kullanmak istemiyorum
ben bebegımı saglık sıkıntımdan dolayı memeden kesmek zorunda kaldım
zaten kızımın reflusu oldugu ıcın mecburıyetden aptamıl ar devam sutu kullanmamız gerekıyordu
tek kullandıgım hazır mama aptamıl ar
onun dısında herseyı kendım yapıyorum

mamadan bırsey olmaz soyle dusun
sutu olmayan var saglık sebebıyle emzıremeyen var cocuk esırgeme kurumundakı tum bebekler mamayla beslenıyor hıc bırsey olmaz
ama sutunuz varsa tabıkı anne sutu
eger sutunuz yeterlı degıl bebek kılo kaybedıyorsa mama takvıyesı yapmak zorundasınız saglıgı ıcın
ek gıdaya gecınce zaten kılo alıyor :)

bence kuzuyu emzır annesı
o mama yerıne verdıgım menude emzır
ek gıda verdın mesela sebze corbası yarım saat sonra yıne emzır
yarım saat gecsın ama bırbırıne karısmasın sındırsın bıraz
yogurt verdın mesela yarım saat sonra yıne emzır
bol bol emzırmeye bak sen
gunde 1 kere gece yatarken mama versen guzel olur ama

bence kuzuyu emzır annesı
o mama yerıne verdıgım menude emzır
ek gıda verdın mesela sebze corbası yarım saat sonra yıne emzır
yarım saat gecsın ama bırbırıne karısmasın sındırsın bıraz
yogurt verdın mesela yarım saat sonra yıne emzır
bol bol emzırmeye bak sen
gunde 1 kere gece yatarken mama versen guzel olur ama
Suan tamda bunu yapmaya çalışıyorm

Suan tamda bunu yapmaya çalışıyorm
tamam ozaman bı sıkıntı yok :)
zamanla ek gıdası artacak gunde 1 kasıkla baslayacaksın 1 ay sonra corba 1 kaseye ulasıyor
ozaman ınanılmaz buyuyor :D
gecıcı bı surec bu sabret

Kizlar bebeğim beş buçuk aylık iki aydır kilo almıyo doktor ek gıda ve mamayla desteklememi istedi ben hazır mama aldım bi haftadir ama kendim yapmak istiyorum mama yerine kendim ne hazırlayabilir mama olarak
Mamadan ziyade meyve püreleri, yoğurt ve sebze çorbası ile ek gıdaya geçiş yapabilirsin çünkü hazır mama kullanmayacaksan evde yapılanlarda seçenek biraz kısıtlı kalıyor. Eğer bebeğinin gelişimi normalse kilo almaması pek de problem değil aslında.

Back
X