- 10 Ocak 2021
- 7
- 1
- 6
- 34
- Konu Sahibi Ayselnefes
Merhaba arkadaşlar kızım 5 aylık ve 6 kilo hem emziriyorum hemde arad mama veriyorum Bebelac kullanıyorum ama kıo alımı cok az memnun olanlar hangi mamayi kullanıyorsunuz aceba??
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Emzirme varken mama neden ?. Doktor mu önerdi?. Bebelac şeker oranı olan bir mama değilmiydi?. Kilodan kaynaklı mı acaba mama takviyesi .Merhaba arkadaşlar kızım 5 aylık ve 6 kilo hem emziriyorum hemde arad mama veriyorum Bebelac kullanıyorum ama kıo alımı cok az memnun olanlar hangi mamayi kullanıyorsunuz aceba??
Evet kilo alımı cok yavas ve tek gogsumde sut var doymuyor maalesef mama takviyesi yapmamız gerektıgını söyledi doktorEmzirme varken mama neden ?. Doktor mu önerdi?. Bebelac şeker oranı olan bir mama değilmiydi?. Kilodan kaynaklı mı acaba mama takviyesi .
Anladım çok canınızı sıkmayın inşallah kilo alır. Ek gıda döneminde yumurta labne muz çekilmiş ceviz kilo aldırıyor zaten. Yani ek gıda ile kilo alçak. Bağışıklığı düşmesinde . :) İnşallah biraz daha kilo alır.Evet kilo alımı cok yavas ve tek gogsumde sut var doymuyor maalesef mama takviyesi yapmamız gerektıgını söyledi doktor
Saol yorumun ıcın insallah alır kılo bide cevre yorumları insanların pısıkolojısini iyice bozuyor malesefAnladım çok canınızı sıkmayın inşallah kilo alır. Ek gıda döneminde yumurta labne muz çekilmiş ceviz kilo aldırıyor zaten. Yani ek gıda ile kilo alçak. Bağışıklığı düşmesinde . :) İnşallah biraz daha kilo alır.
Sonradan dikkatimi çekti tabloya baktım ama normal yani alt orta üst sınırları var tablosunu biliyorsunuz. Kilolu çocuk sağlıklı anlamına gelmez . Zorlamayın yavrucağı. Doktor yeterli görüyorsa çevreyi kesinlikle dinlemeyin. Çevreye kalsa benim oğlan açtı. Yani doğduğu kilo erken olup olmadığında işin içine girebiliyor bu durumda. Anne baba genetik yatkınlık. Bunlarda hesaba giriyor. Sağlık ocağı ise söyleyen çok takmayın . Çünkü onlara göre benim çocuk 4 kez zeka geriliği olabilir dendi. Her seferinde uzman çocuk doktoruna koşturdum. Doktor en sonunda isyan etti. Nedir bu sağlık ocaklarından çektiğimiz diyeSaol yorumun ıcın insallah alır kılo bide cevre yorumları insanların pısıkolojısini iyice bozuyor malesef
Ikı ayda 500 Grm almıs ay olarak hesapladıkları ıcın bıraz dusuk dedi doktor sonra cevredekiler neden bukadar zayıf baskasının cocugu bunun ıkı katı bakamıyormusun bebege ben baksam şoyle kilolu olurdu sen bakmayı bılmıyorsun gıbı bırsuru laf ıster istemez insan kendini sorguluyor bakamıyormuyum aceba diyeSonradan dikkatimi çekti tabloya baktım ama normal yani alt orta üst sınırları var tablosunu biliyorsunuz. Kilolu çocuk sağlıklı anlamına gelmez . Zorlamayın yavrucağı. Doktor yeterli görüyorsa çevreyi kesinlikle dinlemeyin. Çevreye kalsa benim oğlan açtı. Yani doğduğu kilo erken olup olmadığında işin içine girebiliyor bu durumda. Anne baba genetik yatkınlık. Bunlarda hesaba giriyor. Sağlık ocağı ise söyleyen çok takmayın . Çünkü onlara göre benim çocuk 4 kez zeka geriliği olabilir dendi. Her seferinde uzman çocuk doktoruna koşturdum. Doktor en sonunda isyan etti. Nedir bu sağlık ocaklarından çektiğimiz diyebıngıldak kapanır divit kestirmeye çalıştı. Doktora gittik ne kapanması baktı yok normal olması gerektiği gibi. Divit ne alaka der. Baş çevresi küçük çıkar doktora gideriz anne minyon baba minyon ölçü normal sınır ne bekliyormuş der. Falan yani çocuk doktoruna götürün iyi bir doktor bulun kendinize . En azından bu kadar endişe verdirmez insana. Ama bildiğim hatırladığım kadarıyla kilo kaybı yok ise düzenli artış varsa genel sağlığı iyi ise , sorun etmeyin , boya da gidiyor olabilir. Ya da yakın dönemde ishal hastalık olduysa hastalık dönemleri kilo almak zor oluyor biliyorsunuz ki.
Bunu söyleyen bakamamıysın bebeğe diyeni sen getirsene bir bana dağıtırım suratını onun. İzin verme böyle konuşana kim olursa olsun. He yedirmiyorum ilerde sıfır beden olsun diye de. Çapsıza bak ya . İster kayınvalide olsun ister başka birşey terbiyesiz. Kilo alımı var normal. Genel sağlığı iyi ise sıkıntı yok. Ben mama sadece ilk sütüm gelmediği şekeri düştüğü için verdim Doktor şekerine baktı iyi değildi verdirdi bir kerelik SMA önerdi. Hem şekersiz hem anne sütü için. Sütün yok ya da az ise bol bol su iç. Ya da su içmene sebeb olacak şerbet lohusa şerbeti. Diğer göğüste süt olmama sebebini bilmiyorum. Ama tıkanıklık olabilir. İlk Bebek çok bilgimiz olmuyor. Benim de tıkanıklık oldu. Sıcak duş rahatlatıyor göğsü. Hafif hafif gelmeyen göğse tarakla saç tarıyormuş gibi elle oh yapıyormuş gibi yap. Eğer sızıntı yapıyorsa yada fışkırma. Tıkanıklık nedeniyle alamamaış olabilir içinden sütü. Kimsenin seni anneliğini küçük düşürcek davranışlarına izin verme. Çok meraklıysa kocanıda alsın. Tövbe tövbe . Yok normal gözüküyor . Sadece genel 100 çocuk arasında değerlendirmede gruplandırma yapılmış o gruplandırma da alt sınırda . Pardon kızda normal sınırda ki . Ortalama kilo sıkma canını. Doktor mama meme nasıl dediyse vermee deva etti. 5 aylık bebek 10 kilo olacak değil ya ilerde şeker hastalığı karaciğer yağlanması falan yapmaksa dertleri artıık çevrenin. Sağlıklı olsun yeter . Sen ne düşünüyorsun önemli olan o. Kızının genel durumu iyimi. Hareketli gayet mutlu tamam düşünme. Kilo artışıda var. Canını sıkma. 500 gram normal 6 kiloda. Bak mesala sınır diyelim geçen ay 5.5 kiloydU 5 e düşmüş olsa sıkıntılı. Ama 500 gram almış gene Halide iyi . Kiloda normal sınırda tamam sıkıntılı Ocak birşey yok.Ikı ayda 500 Grm almıs ay olarak hesapladıkları ıcın bıraz dusuk dedi doktor sonra cevredekiler neden bukadar zayıf baskasının cocugu bunun ıkı katı bakamıyormusun bebege ben baksam şoyle kilolu olurdu sen bakmayı bılmıyorsun gıbı bırsuru laf ıster istemez insan kendini sorguluyor bakamıyormuyum aceba diye
Haklisin canım ıyıkı yazdın cok saol ıcım rahatladı vallaBunu söyleyen bakamamıysın bebeğe diyeni sen getirsene bir bana dağıtırım suratını onun. İzin verme böyle konuşana kim olursa olsun. He yedirmiyorum ilerde sıfır beden olsun diye de. Çapsıza bak ya . İster kayınvalide olsun ister başka birşey terbiyesiz. Kilo alımı var normal. Genel sağlığı iyi ise sıkıntı yok. Ben mama sadece ilk sütüm gelmediği şekeri düştüğü için verdim Doktor şekerine baktı iyi değildi verdirdi bir kerelik SMA önerdi. Hem şekersiz hem anne sütü için. Sütün yok ya da az ise bol bol su iç. Ya da su içmene sebeb olacak şerbet lohusa şerbeti. Diğer göğüste süt olmama sebebini bilmiyorum. Ama tıkanıklık olabilir. İlk Bebek çok bilgimiz olmuyor. Benim de tıkanıklık oldu. Sıcak duş rahatlatıyor göğsü. Hafif hafif gelmeyen göğse tarakla saç tarıyormuş gibi elle oh yapıyormuş gibi yap. Eğer sızıntı yapıyorsa yada fışkırma. Tıkanıklık nedeniyle alamamaış olabilir içinden sütü. Kimsenin seni anneliğini küçük düşürcek davranışlarına izin verme. Çok meraklıysa kocanıda alsın. Tövbe tövbe . Yok normal gözüküyor . Sadece genel 100 çocuk arasında değerlendirmede gruplandırma yapılmış o gruplandırma da alt sınırda . Pardon kızda normal sınırda ki . Ortalama kilo sıkma canını. Doktor mama meme nasıl dediyse vermee deva etti. 5 aylık bebek 10 kilo olacak değil ya ilerde şeker hastalığı karaciğer yağlanması falan yapmaksa dertleri artıık çevrenin. Sağlıklı olsun yeter . Sen ne düşünüyorsun önemli olan o. Kızının genel durumu iyimi. Hareketli gayet mutlu tamam düşünme. Kilo artışıda var. Canını sıkma. 500 gram normal 6 kiloda. Bak mesala sınır diyelim geçen ay 5.5 kiloydU 5 e düşmüş olsa sıkıntılı. Ama 500 gram almış gene Halide iyi . Kiloda normal sınırda tamam sıkıntılı Ocak birşey yok.