Sağılan süt çok çıkmaz. Sütünün yetersiz olduğunu nasıl anladın? Memelerin yumuşak bile olsa süt gelir. Ben 10 aydır emziriyorum. Sağımla çıkan Süt 10 cc. Bebeğim emiyor ama. Ağzının kenarlarından süt akıyor. Ek gıdaya başlayana kadar hastalandım, ateşlendim, regl dönemlerinde göğsüm yumuşadı yine de emzirmeye devam ettim. Çocuk da alıştı bu tempoya. Bebek çektikçe sütü getirir. Benimki bazen 7-8 dk uğraşıp indiriyordu sütü 5. Ay falan. Biberondan gelen hazır mamaya alışırsa memeyi reddeder. Meme uğraştırıcıdır çünkü, çene kasları yorulur. Emzir ki güçlensin.
Bebekler sadece açlıktan ağlamaz. O aylarda gazlı oluyorlar, uyumadıkları zaman gergin oluyorlar, rahatlatılmaya ihtiyaç duyuyorlar. Sırf ev kalabalık diye de ağlar. Ve ilk aylarda bebekler açlıktan değil, anne kokusunu ve güvenini almak için memede dururlar. 3. Ay zaten etrafa ilgileri kaydığı için memede çığlıklar ve reddetmeler başlar. Her zorlukta mamaya sarılma bacım. Çeşitli pozisyonlarla emzirmeye devam et. Eşin de bırbır konuşacağına tutsun bir işin ucundan. Git yemek yap, sütün artsın, fazla konuşma de.