Maneviyattan uzaklaştım nasıl yaklaşabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.270
7.058
398
1 yıldır düzenli namaz kılan biriyim hiç kaçırmam 3 buçuk ay önce bebeğimi kaybettim aynı gün dedemi de toprağa verdim eşim o ara işsiz kaldı derken çok yıprandım ama hiç bir zaman maneviyattan uzaklaşmadım hem namaza kurana sığındım atlattığımı düşünüyorum...Şu son 1 haftadır namazlarımın sadece farzlarını kılıyorum içim sıkılıyor boğuluyorum dün gece ilk defa yatsıyı kılmadan yattın vicdanen çok rahatsızım yaşadıklarımı düşünüyorum son 6 ayda hayatım değişti düşünüyorum neler yaşadım bir de başkalarına bakıyorum her şey istedikleri gibi sıkıntı yaşamadan her şeye sahipler.İsyan etmiyorum haşa ama çok boğuluyorum bunalıyorum ne olur beni kendime getirin bu ben değilim kendimi tanıyamıyorum

1 yıldır düzenli namaz kılan biriyim hiç kaçırmam 3 buçuk ay önce bebeğimi kaybettim aynı gün dedemi de toprağa verdim eşim o ara işsiz kaldı derken çok yıprandım ama hiç bir zaman maneviyattan uzaklaşmadım hem namaza kurana sığındım atlattığımı düşünüyorum...Şu son 1 haftadır namazlarımın sadece farzlarını kılıyorum içim sıkılıyor boğuluyorum dün gece ilk defa yatsıyı kılmadan yattın vicdanen çok rahatsızım yaşadıklarımı düşünüyorum son 6 ayda hayatım değişti düşünüyorum neler yaşadım bir de başkalarına bakıyorum her şey istedikleri gibi sıkıntı yaşamadan her şeye sahipler.İsyan etmiyorum haşa ama çok boğuluyorum bunalıyorum ne olur beni kendime getirin bu ben değilim kendimi tanıyamıyorum
Canim öncelikle başın sağolsun...
Maneviyat yanında psikolojik destekte almalısın iyi geliyor...
Insirah suresini oku bol bol rabbim gönlüne ferahlık versin.

psikolojik destek almanız lazım.

Canim öncelikle başın sağolsun...
Maneviyat yanında psikolojik destekte almalısın iyi geliyor...
Insirah suresini oku bol bol rabbim gönlüne ferahlık versin.
Teşekkür ederim okuyorum okudukça içim sıkılıyor şeytana uyup bırakmam inşallah korkuyorum

başınız sagolsun.
evdw durmayın bir meşgale bulun kendinize daha iyi olursunuz.

birde zannettiginiz gb herkesin hayatı rahat degil kendimize göre sıkıntımız var sadece bazen paylaşıp bazen susuyoruz

Ayni duygulari bende yasiyorum, kilinca huzurlu ve duzenli. kilmayinca rahatsiz edici hisler ama ayni zamanda kilmamak icin bi bahane ararken buluyorum kendimi.. benimde hamileligim sonlandi 3 ay gecti uzerinden ama aklima geldikce hesapliyorum simdi bu kadar aylik olurdu simdi odasini hazirlardim kiyafetini alirdim, atlattigini dusunuyor herkes ama hergun dusunuyorum sebepsizce agliyor insan dus alirken disarda yururken. Sonra cocugu olup hasta olanlar aklima geliyor derman bulamayanlar bizden daha zor durumda olanlar onlar hayata tutunmaya calisiyor ben neden takilip kaliyorum diyorum ve bi sure yine boyle geciyor ve dongu tekrar basa sariyor..
Namaz sakinlestiriyor bende bazen isteksizlesiyorum ve farzlarini kiliyorum , ama kilmak insana bir guven veriyor bu dunyada herkes iyi hayat surecek diye bir vaad vermiyor Yaradan ebediyette iyi olsun butun huzunleri dunyada birakiriz ins.

Her seyde olduğu gibi ibadette de inişli çıkışlı zamanlar vardır. Grip olmuşsun gibi düşün ve kafana takmamaya çalış ama sakın fire verme, zorla da olsa yap çünkü bir bıraktın mı gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Her serde bir hayir,her hayirda bir ser vardir.Yipratmayin lutfen kendinizi.başkalarıylada kıyaslamayın hayatlarinizi bu en buyuk mutsuzluk sebebidir.Zamani gelince Allah gonlunuzdekini verecektir insallah.Hayirlisini dileyin.Sabir,şükür, dua...

Ben size sadece şunu söyleyebilirim..herkesin bir derdi var

Başın sağolsun çok üzücü ancak sakın başka hayatlarla kıyaslama hayatını bu daha da kötü yapar seni.
namaz sadece ritüeldir önemli olan iyi bir insan mısın düzgün bir hayatın var mı?
din ritüelden çok eylemdir. istersen her saat başı namaz kıl kötü biriysen kimseye faydan yoksa nafile.
bir yatsıyı kılmadın diye kimse cehennemlik olmaz ama hak yerse hukuksuzluk yaparsa olur.
içinden geldiği gibi kılmak istediğinde kıl sayı değil niyet önemlidir.
yoksa her mezhepte sayı farklıdır zaten.

Zor zamanlar geçirmişsiniz. Büyük olasılıkla depresyona girdiniz ki bu çok normal. Psikolojik destek alın. Kendinizi suçlayarak daha da yıpratmayın kendinizi.

Başınız sağolsun öncelikle.. Allah kimseye tasiyamadığı bir yük vermezmiş böyle düşünün. Bazen başımıza gelen kötü olaylar gelecekte yaşanacak olayları engelleyebilir. Ben bunaldigimda vesveseye düştüğümde dışarı çıkıyorum müzik filan dinliyorum açık hava iyi geliyor deneyebilirsiniz. Bir de sosyal medyadan filan goruyorsaniz bu hayatları çok iyi olanları çoğu yalan zaten üzülmeyin.

Başın sağolsun çok üzücü ancak sakın başka hayatlarla kıyaslama hayatını bu daha da kötü yapar seni.
namaz sadece ritüeldir önemli olan iyi bir insan mısın düzgün bir hayatın var mı?
din ritüelden çok eylemdir. istersen her saat başı namaz kıl kötü biriysen kimseye faydan yoksa nafile.
bir yatsıyı kılmadın diye kimse cehennemlik olmaz ama hak yerse hukuksuzluk yaparsa olur.
içinden geldiği gibi kılmak istediğinde kıl sayı değil niyet önemlidir.
yoksa her mezhepte sayı farklıdır zaten.
Kafaniza gore yorumlamissiniz. Su an anlıyorum burada dini konularin konulsulmasi neden yasak... Her mezhepte sayi farklidir demis ya. Bilgi sahibi olmdan fikir sahibi olmak bu iste

Canım öncelikle başın sağ olsun
Esmaul Hüsnalardan hergun bol bol çek
İnan bende psikolojik olarak çok sıkıntılarım vardı ama Allah'ıma Hamd olsun Esmaul Hüsnalarin çok tesirini gördüm atlattım hamd olsun o kötü günlerimi
Ben hergun cekebildigim kadar en az 100 tane her birinden
Ya Fettah
Ya Rezzak
Ya MUSAVVİR
Ya Latif
YaVasi
Ya Halim
Bunları bildiğim ...
Bide canım Salavati FATİH çek HERGUN 100 tane çekerken kendini vererek çek lütfen
İnan canım Allah'ın izniyle çok faydasını goruceksin ama hergun MUTLAKA oku bırakma sakın canım

Canim konu sahibesi hayatta her sey inisli cikisli ibadet de dahil, bir bakiyorsun eksiksiz yerine getirmissin bir bakiyorsun uzaklasmissin.

Simdi basiniza gelenler tabi ki kotu olmus, ama soyle bakin yalniz degilsiniz bircok kadinin basina geliyor. Bir terapiste gorunseniz , onlar sizin yasadiklarinizi yasayan cok sayida kadinla konusuyor icinizi dokmek sizi rahatlatir diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X