Manikür sonucu dolama çıktı, ne yapmam lazım? ameliyat şart mı?

chloen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
3.806
2.163
133
Merhaba hanımlar, geçen cumartesi kuaförde manikür yaptırırken sol yüzük parmağımda kanama oldu, akşam yatıp kalkınca da pazar gününe şişlik ve ağrıyla uyandım. giderek arttı. şu anda 5 gün oldu ve mosmor, kızarık ve aşırı şiş. Epey de büyük ve yayılmış. İnternetten araştırdım, dolama deniliyormuş.

İnternetten o kadar fazla şey okudum ki, kafam karıştı.. Kimisi tedavisi ameliyattır, ihmal edilirse bütün parmağa yayılır parmak kesilir yazmış.. Kimisi iğneyle patlat iltihabı akıt yazmış..

Bir de kara merhem varmış sanırım..

Allak bullak oldum, bol sıcak suya tuttum, üstüne dokununca hafif beyaz sıvı aktı içinden. şimdi de kolonyalı pamuk sardım.

Doktora gitmeden geçer mi? Dolama olan var mı, nasıl geçti?

hastane yada sağlık ocağına git ameliyat cok sonraki aşama cnm patlatıyolar pansuman yapıyolar korkma

benimkini doktor ufak bir jiletle kesip sıkmıştı yıllar önce.

doktora gitmeden çözmeyi denemek istiyorsan. kara merhem dene. ayrıca evde soğanı közleyip sıcakken eline sarabilirsin. tabii ben bunların hepsini yaptığım halde sonum doktor olmuştu. genelde kaçış yok

kuaförlerde bu tür işlemlerden kaçının lütfen hastalık yuvası böyle yerler
bendede 1 ay önce eşimin tırnak makasını kullanmam sonucunda çıktı.kara merhem aldım sıcak suyla ovduktan sonra bolca kara merhemleyip gazlı bezle sarmıştım.sabahına geçmişti.

Kızkardeşimin parmağında da çıkmıştı annem lokumu biraz ezip sarmıştı, hem acısını hem şişliğini hem de morluğunu alıp bir iki günde geçirmişti.

soğanı hemen deniyorum. çok tesekkür ederim. bakalım geçmezse veya en azından biraz inmezse yarın benim de sonum o jiletle kesme biçme olacak

Allah aşkına dr.a bile göstermeden
buraya mı ameliyatı danışıyorsunuz

çok sinirliyim zaten kuaförüme, nasıl böyle bir şeyle sonuçlanır manikürüm...

çok teşekkür ederim, eczaneye gidip kara merhem de alacağım birazdan. giderek büyüyor çünkü. keşke ilk pazar günü alıp sürseydim direk

Allah aşkına dr.a bile göstermeden
buraya mı ameliyatı danışıyorsunuz

ameliyat danışmadım, doktora gitmeye gerek kalmadan evde yapılacak bir çözüm var mı diye sordum..
ameliyat - parmağı kesme gibi saçma sapan şeyler okuyunca internette, dolayısıyla tedirgin oldum

soğan lokum patates vb şeyler denemeyin bence bi sağlık ocağına gidip pansuman yaptırın!

o ne ya öyle yemek mi yapıyoruz?

Benim rahmetli annem dolamadan çok çekmiş, parmağı iltahaplanıyormuş sürekli.
Teknoloji çok ilerledi, bekletmeden bir doktora görünmelisiniz, zira korkunun ecele faydası yok.

Eczaneden antibiyotikli krem alsan ?
Belki dolama değildir,sadece iltihap toplanmıştır.

Bence bı daha kendı makasını torpunu gotur
Elını sırkelı suya batır
Uszerınede kara merhem al ezaneden sur ıltıhap o tıp selere kıl donmelerıne fılan ıyı gelıo

Hanımlar teşekkür ediyorum, eczaneden kara merhem aldım. sürdüm ve sardım şimdi.

yarın da doktora göstereceğim. eczacı da korkuttu beni zaten

Çok geçmiş olsun. Tedavisi kolaydır diye umuyorum. Baya yaygın bir şeymiş ve demin anneme söyledim de, eskiden herkese olurdu dedi. Çok soğuk su, temizlik bezlerini sıkmak, arap sabununun yaraya değmesi gibi şeyler yaparmış. Bu da ek bilgi olsun.

anne ve abisi kuaför olan biri olarak söylüyorum, lütfen manikür ve pediküre giderken kendi takımlarınızı götürün, klorağa da yatırsan faydası olmuyor, yoğun bir anda elemanın gözünden kaçabiliyor yada aman bişey olmaz diye düşünebiliyor, en önemlisi manikür yaptırdıktan sonra temizlik maddesiyle uğraşırsan garanti dolama olursun, annem dükkan sahibi olmasına rağmen ayrı takımı var, düşünün artık.

konu sahibi arkadaşım iltihap çıkmış sanırım, çok zorlama ama soğan tarifi vermiş bi arkadaş onu yap çok iyi geliyor, içindeki iltihap akınca doktorluk bişeyin kalmaz geçmiş olsun

benim kızımın tam 6 defa çıktı 7 aylıkken bir kere oldu sonra sürekli oldu korkulacak bişi değil bir ere kesik attılar ameliyat diye ona diyorlar dr.a gidin korkmayın...geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…