Manipülasyon Kraliçesi Kv

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Merhaba kizlar.Malesef kocasından hiç bir zaman yeterli ilgiyi göremediği için bütün ilgi ve alakayı oğlundan bekleyen bir k.validem var.Manevi ve hatta bazen maddi.Ama bunu açıkça dile getirmez sözde kimseden birşey beklemez.İma eder ve yapılmasını bekler.Sonra adı ben istemedim, çocuğumun içinden geldi yaptı olur adı. Herzaman yıllarca ezilmiş ve kendini ifade edemeyen(isteyince çok güzel edebiliyor) rolünü oynar.Cok hassas aşırı duygusal güzelce konuşsaniz da, mesela annecim bak böyle yapma ben rahatsiz oluyorum,gücüne gider ağlamaklı olur. Gibi gibi.Simdi diyeceksiniz ki sorunun nedir? Sorun şu ki ben artık bu istemem yan cebime tavırları,mağdur rolleri,sürekli beklenti içinde olup da beklemezmis gibi tavırları yemiyorum.Ama oglu tabiki öyle düşünmüyor,örn.annem demedi ki ben içimden geldi de yaptım gibi açıklamalar yapar.Surekli duygusal santaj, sürekli manipülasyon..Ban artık k.validem samimi gelmemeye başladı.Kendini öyle ifade etmeye alışmış artık önceden bukadra değildi ama son bir senedir çoğunlukla bu şekilde.Samimi olmadığını nereden anladınız diyeceksiniz.Yine bir örnek vereyim ,kendisine ayakkabı alalım diye düşündük birgün ,yok oğlum istemem sağolun gerek yok dedi,ama.bunlari söylerken bir ayakkabıyı çıkarıp.otekisini deniyordu büyük bir hevesle ve hizla:) Birkere soylersin tamam nezaketen.Ama sürekli bir istemezmis gibi gorunup istediğini açıkça ortaya koymaktan da çekinmez.Ya istemiyorum deme,yada gerçekten istemiyormua gibi davran..Ne bileyim,işine gelmeyen konularda ben yapamam ben anlamam ki benim aklım ermez ki der,hatta çocukları bile adına kanaat getirir evet annem bunu beceremez biz yapalım derler.Ama işine geliyorsa da hiç kaçırmaz fırsatları,ben bunu yapamam dedigi şeylerden daha fazlasını bile yapabilir.Bana kötü davranmıyor ama çocuklarına yaptığı bu duygusal sömürü ve daha kötüsü bu duygusal.somurunun karşılık bulması nedeni ile her seferinde işini böyle yürüteceğini düşünmesi beni ona karşı istemsizce dolduruyor, sevimsizlesiyor gozumde.Ben çocukları kadar inanmadığım için belki de onun bu tavırlarına bilmiyorum.Olmayacak şeyleri duygusal sömürü ile aglamalarla günün birinde bize dayatmasindan korkuyorum.Eski konularından bilen bilir su esime bişey olsa çocuklarıma sığınırim tarzında konuşması beni huzursuz etmişti , yakın zamanda şahit olduğum şeyler olunca dedimki bu kadın ağlayarak kendini acindirarak herşeyi yaptırma gücüne sahip.Onu da yaptırmaya çalışacaktır ileride birgün mesela..Ve ben çocuklarına göre hassas acıların kadını ,bana göre ise oyunu çok güzel kuralına göre oynamayı bilen bu kadinla nasıl basederim bilmiyorum.Varmi aranızda benzer k.valide huyları olan? Ve neler yapıyorsunuz?

Birsey yapmana gerek yok şu anda geleceği düşünüp kaygilanma yarin neler getirir bilemiyoruz hic birimiz birde evet haklısın bu yaptığı çok yanlış olsa da evlatlari ile arasina giremezsin sana maddi manevi zarari dokunmadiktan sonra görme duyma sinirlerin yıpranır sadece o yuzden görme duyma diyorum amma iş sana dönerse o zaman gelince net bir şekilde tavrini koyar çizgini çekersin.

Benim k.valide de oyle malesef. " Ben bilmem , benim aklim ermez, biz cahiliz, biz boyle birsey hic gormedik" vs. vs. surekll kendini acindiriyordu. Aslinda asiri kurnaz . Isini bilip ise gitmeyenlerdendi.

Ben bir kac kez laf carptim olmadi. En sonunda fatkli mevzidan dolayi kavga ettik. Icimdeki herseyi soyledim. Simdi hic birsey demez. Gorusmuyoruz da zaten. Ohhh kafam rahat .

Merhaba kizlar.Malesef kocasından hiç bir zaman yeterli ilgiyi göremediği için bütün ilgi ve alakayı oğlundan bekleyen bir k.validem var.Manevi ve hatta bazen maddi.Ama bunu açıkça dile getirmez sözde kimseden birşey beklemez.İma eder ve yapılmasını bekler.Sonra adı ben istemedim, çocuğumun içinden geldi yaptı olur adı. Herzaman yıllarca ezilmiş ve kendini ifade edemeyen(isteyince çok güzel edebiliyor) rolünü oynar.Cok hassas aşırı duygusal güzelce konuşsaniz da, mesela annecim bak böyle yapma ben rahatsiz oluyorum,gücüne gider ağlamaklı olur. Gibi gibi.Simdi diyeceksiniz ki sorunun nedir? Sorun şu ki ben artık bu istemem yan cebime tavırları,mağdur rolleri,sürekli beklenti içinde olup da beklemezmis gibi tavırları yemiyorum.Ama oglu tabiki öyle düşünmüyor,örn.annem demedi ki ben içimden geldi de yaptım gibi açıklamalar yapar.Surekli duygusal santaj, sürekli manipülasyon..Ban artık k.validem samimi gelmemeye başladı.Kendini öyle ifade etmeye alışmış artık önceden bukadra değildi ama son bir senedir çoğunlukla bu şekilde.Samimi olmadığını nereden anladınız diyeceksiniz.Yine bir örnek vereyim ,kendisine ayakkabı alalım diye düşündük birgün ,yok oğlum istemem sağolun gerek yok dedi,ama.bunlari söylerken bir ayakkabıyı çıkarıp.otekisini deniyordu büyük bir hevesle ve hizla:) Birkere soylersin tamam nezaketen.Ama sürekli bir istemezmis gibi gorunup istediğini açıkça ortaya koymaktan da çekinmez.Ya istemiyorum deme,yada gerçekten istemiyormua gibi davran..Ne bileyim,işine gelmeyen konularda ben yapamam ben anlamam ki benim aklım ermez ki der,hatta çocukları bile adına kanaat getirir evet annem bunu beceremez biz yapalım derler.Ama işine geliyorsa da hiç kaçırmaz fırsatları,ben bunu yapamam dedigi şeylerden daha fazlasını bile yapabilir.Bana kötü davranmıyor ama çocuklarına yaptığı bu duygusal sömürü ve daha kötüsü bu duygusal.somurunun karşılık bulması nedeni ile her seferinde işini böyle yürüteceğini düşünmesi beni ona karşı istemsizce dolduruyor, sevimsizlesiyor gozumde.Ben çocukları kadar inanmadığım için belki de onun bu tavırlarına bilmiyorum.Olmayacak şeyleri duygusal sömürü ile aglamalarla günün birinde bize dayatmasindan korkuyorum.Eski konularından bilen bilir su esime bişey olsa çocuklarıma sığınırim tarzında konuşması beni huzursuz etmişti , yakın zamanda şahit olduğum şeyler olunca dedimki bu kadın ağlayarak kendini acindirarak herşeyi yaptırma gücüne sahip.Onu da yaptırmaya çalışacaktır ileride birgün mesela..Ve ben çocuklarına göre hassas acıların kadını ,bana göre ise oyunu çok güzel kuralına göre oynamayı bilen bu kadinla nasıl basederim bilmiyorum.Varmi aranızda benzer k.valide huyları olan? Ve neler yapıyorsunuz?
Allahımmm çok yoruolar öleleriUzak tutsun rabbım.

Kendin diyorsun işte "kendi kocasından ilgi alaka görmemiş kadın." Şimdi oğlu ona ayakkabı almak istiyor, nasıl havvalara uçmasın? bunu gizlemek adına ".. ne gerek var vs vs..!" demesi bence normal.
Tabiki nezaketen denebilir de ağzından cikanla o anki hareketi çok zıttı.Artik ayakkabı deneniyor yani hala neye istemem diyorsun..

Benim k.valide de oyle malesef. " Ben bilmem , benim aklim ermez, biz cahiliz, biz boyle birsey hic gormedik" vs. vs. surekll kendini acindiriyordu. Aslinda asiri kurnaz . Isini bilip ise gitmeyenlerdendi.

Ben bir kac kez laf carptim olmadi. En sonunda fatkli mevzidan dolayi kavga ettik. Icimdeki herseyi soyledim. Simdi hic birsey demez. Gorusmuyoruz da zaten. Ohhh kafam rahat .
Peki eşiniz neler dusunuyordu bu konuda...

Ben burda bi sorun göremedim.size bi kötülügü yoksa kadinin cocuklarina yaptigi naz neden bu kadar batiyoki?
Kurnazca geliyor çünkü.Ustelik kendi yaptığı tavırları başka birisinde de görüyor mesela eleştirmeye başlıyor o insanı :) Şaşırıyorum insan kendini göremiyor tabi..

Peki eşiniz neler dusunuyordu bu konuda...
Esim de ayni sizin esiniz gibiydi. Yasli onlar ne bilsin derdi. Yasli falan da degiller bu arada. Bizi 3 yil falan somurduler. Cok ciddi kavgalar ettik. Bosanma asamasina geldik. Sonradan farketti gercek yuzlerini uzaklasti. Daha farkli olaylar da yasadik biz, derken farkli bir ile tasindik. Simdi hic gorusmuyoruz cok sukur. Esim sadece cok nadir ariyor o kadar.

Aynı benim eski sevgilinin annesi :işsiz:
Kessssinlikle haksız çıkmazdı hatta kendimizi sorgulardık bizde mi sıkıntı var diye.
Erkek arkadaşımla birbirimize düşerdik çoğu zaman.Neden tartıştığımıza cevap dahi bulamadık.Gel zaman git zaman cadı kadın alttan alttan götürdü bizim ilişkiyi uçurumun kenarına bıraktı meğerse karın ağrısı başkaymış. :110:
Bunu fesatlığa eviriyorsa enn tehlikeli insan tipidir Allah sabırlar versin ne diyeyim. :KK43:
Aynı onun taktiğiyle yürüyün derim.En azından eşinizle sorun yaşadığınızda "Annen de böyle yapıyor neden haksızlık ediyorsun" dersiniz.

Size zararı yoksa, çocukları mutluysa bence görmezden gelmeye alışın bu tavırlarını. Onların psikolojik danışmanı değilsiniz, düzeltmeye çalışmayın.

Ayrıca ileride yalnız kalırsa tabi ki çocuklarına sığınacak. Siz annenizi yalnız mı bırakırdınız yaşlılığında?

Ben, yıllarca önemsiz, değersiz hissetmiş bir kadının çocuklarından gördüğü ilgi karşısında mutlu olması dışında birşey göremedim
Sorun olarak anlattığınız hiçbir noktada da bir sorun göremedim . Biraz iyi niyetli bakmaya çalışın bence ..

Benim kaynanam burda anlattıklarınız belki 100 katıdır, dahası benimki direk bizzat yuvamı yıkmaya çalıştı akla mantığa gelmeyecek şeylere başvurdu. Bi dönem kafayı yemenin eşiğine geldim. Kaldı kş altlı üstlüydüm. Sonra oturdum düşündüm neden takıyorum kafaya. İstediği kadae çabalasın dedim. Bütün bağımı kökten koparttım aylardır yüzünü görmem çocuğumu kattiyyen göstermem. Hala üst katlarında oturuyorum ama zerre umurumda değiller. Benim şanslı olduğum nokta eşimde ben gibi düşünüyor ve asla görüşmüyor onlarla tamemen sildi. Evet anne baba silinmez ama bu insanlar gidip benim ve oğlunun adına mezarlıktan mezar yeri kestirip, gözlerine, inşallah buraya girir yatarlar diye beddua eden insanlar. Zamanında yaptığım iuilikleri de her şeyi de sildim onları da. Kendimi daha fazla yıpratmadan düşünmeyi bıraktım. Öyle umrumda değiller ki aşşağı katta cenaze ver deseler acaba kim diye inip bakmam. Yani sizde umursamayın. Bırakın ağlarsa ağlasın bırakın cocukları inansın. Eşin seni atmıyorsa senin ihtiyaclarını es geçip sadece o demiyorsa umursama. Yaptığına sinir de oluyorsan içinden estağfurullah çek geç . Değmez

Bir kadının oğluna kocasıymış gibi davranması sağlıklı bir hareket değil kanımca. Hayatımızda herkesin yeri ayrı. Herkes aradaki akrabalık bağına göre hareket etmeli. Normal ve dengeli olan budur.bende de var böyle bir kv. Evet bazen eşinden ilgi görmediğini hatırlamak üzücü olsa da anne rolünden farklı rollere bürünmesi hoş olmuyor. İstemem yan cebime koy olayı zaten ayrı nahoş.insan basıl böyle rol keser anlamak çok zor, asla beceremeyeceğim bir şey

Back
X