Manipülasyon ve Narsizim dedikleri bu mu ?

ayyyy aynıııııyım o kadar iyi oluyorum ki bazen amaaan diyorum iki günlük dünya kendine bak yoluna bak. sonra diyorum ki ay benim için sunu yapardı sunu derdi kafayı yicek gibi oluyorum anksiyetem tutuyor
Normal düşünmüyoruz ve umarım iyileşebiliriz çabucak

Selamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)

2 senelik bir ilişkim vardı. ben 37 yaşındayım o 35. ikimizde daha önce hiç evlenmedik. son 8 ayımızda bir nişan yaptık. Uzun gitgeller sonucu dün gece bitti.

bu süre içerisinde artık sevgiden mi mallığımdan mı bilemem ama sürekli karşımda sen hatalısın diyen bir adam vardı katlandığım

Hatta kendi yaptığı hataları bile benden biliyordu. Mesela kötü bir şey der , ayıp ettin derim , bana bunu sen dedirttin der.

Ve o kadar zor bir durum ki sürekli kendinizi suçlu hissettiriyor. onun yaptığı olay kapanıyor benim verdiğim tepki konusuluyor.

Dün konustuktan sona bana kutadgu bilig gibi sadece beni suçlayan bir mesaj atmış. ve sadece beni suçlamış. kendini o kadar aklamış ki.
işte ben elimden geleni yaptım. çevreme baktığımda ben 4 4lük bir eşim. sen bunları haketmedin. vs

mesela geçen gün arabayla bir kediye çarptım ve öldüm öldüm dirildim sokaklarda o an . kediyi buldum tedavi ettirdim hatta su an iyileşene kadar annem bakacak. hatta sahiplenecek gibi duruyor :emir_bebek: ama ben bunu ona anlatamadım bile biliyor musunuz ... çünkü duygularımı hafife alır , arabaya bişey oldu mu der ya da kızar diye korktum ve anlatamadım olmadı yani .

bu arada ben iyi bir maaş alıyorum ama o galericilik yapıyor. yanı ne zaman ne kazanacağı belli değil. aynı evde yaşıyorduk. ben kiraya ev giderlerine herşeye ortağım. ama ben maddi manevi onun yanında olmamışım oldu.

son 3 haftadır zaten tartışmıştık konusmuyor görüşmüyorduk. annelerimiz konusmuş. ve annesi de sürekli oğlunu savunmuş anneme. hatta o da yeri gelmiş annemi suçlamış. oradan bir de bana sıçrayınca annem gürlemiş tabi. tartışmamışlar ama kadını bastırmış.

su an tamamen bitirdik ama ben b*k gibiyim. tam bir b*k. üzerimde 2 senenin suçluluğu var ve üstelik bunu kabullendirdi bana.
onca emek onca hayal hepsi çöp.

bu işten acil sıyrılmam lazım. elele verelim hadi :KK200:
narsist biriyle ilişki yaşamış birisi olarak şöyle söyleyim, bu tarz insanlar çok sakıncalı sizi manipüle etmek, aklınızla oynamak için ellerinden geleni yaparlar. size iyi davrandıkları tek zaman siz ondan gittiğiniz zamandır. tekrar arar, sorar, geri döner sizi bir güzel barışmaya da ikna eder ama sonra eskisinden beter olur. sonra bir bakmışsınız ki siz bu kişiye bağımlı hale gelmişsiniz aklınızdan çıkmıyor. sağlıklı düşünebilen insan sürekli karşıdakini suçlamak yerine kendine de kulp bulur ama bu insanların akıl sağlıklarının iyi olduğunu zannetmiyorum. emin olun kurtulmuşsunuz böyle insanlarla bir hayat kurulmamalı. burcu da akrep miydi?😀

narsist biriyle ilişki yaşamış birisi olarak şöyle söyleyim, bu tarz insanlar çok sakıncalı sizi manipüle etmek, aklınızla oynamak için ellerinden geleni yaparlar. size iyi davrandıkları tek zaman siz ondan gittiğiniz zamandır. tekrar arar, sorar, geri döner sizi bir güzel barışmaya da ikna eder ama sonra eskisinden beter olur. sonra bir bakmışsınız ki siz bu kişiye bağımlı hale gelmişsiniz aklınızdan çıkmıyor. sağlıklı düşünebilen insan sürekli karşıdakini suçlamak yerine kendine de kulp bulur ama bu insanların akıl sağlıklarının iyi olduğunu zannetmiyorum. emin olun kurtulmuşsunuz böyle insanlarla bir hayat kurulmamalı. burcu da akrep miydi?😀
ya söylediği ve duyduğum şeyi bile öyle bir hayır onu demedim ben diyordu ki ben a aaa galiba ben yanlış duydum diyordum.

yengeç ti :)

burçlardan anlıyor musun yoksa bende teraziyim yorumlarını alırım :D

ya söylediği ve duyduğum şeyi bile öyle bir hayır onu demedim ben diyordu ki ben a aaa galiba ben yanlış duydum diyordum.

yengeç ti :)

burçlardan anlıyor musun yoksa bende teraziyim yorumlarını alırım :D
sizin bu insana karşı yapmanız gereken tek şey asla ama asla kendinizden ödün vermemek bakın çok ciddi söylüyorum bunu. ipin ucu gittiği an hem siz ona bağımlı hale gelirsiniz hem de manipüle etmesi daha kolay olur. mantıklı düşünün, manipülasyonlarına izin vermeyin, gitmek istiyorsa tutmayın, sürekli sizi suçluyorsa buna izin vermeyin ve en önemlisi bir münakaşa içine girmeyin. narsistlerin en büyük tuzağı karşıdaki insanı çıldırtıp sonra bir köşeye çekilmek. inanın bana yaşamış birisi olarak söylüyorum bunları. yengeç olmasına da hiç şaşırmadım… su grubu yani akrep, yengeç ve balık bu grubun özellikle erkekleri fazlasıyla manipülatif, hayatınıza bakın, yeni insanlar tanıyın… çünkü siz kendi hayatınıza baktığınızda onlar için kıymetli oluyorsunuz… ❤️

tam olarak böyle oldu. herkese karşı suçluluk hissediyorum. herkesi alttan alıyorum. sanki hiç benim kararlarım yokmuş ben herkese uymak zorundaymışım gibi
o zaman kendinizi ön plana almaya başlayın
daha fazla bahsetmeyin bu adamdan

2 yil boyunca bir narsistle birlikteydim ve tipki sizin gibi beraber yasiyorduk. aslinda ben iliskinin 6. ayindan itibaren anlamistim karsimda ‘normal’ bir insan olmadigini ama ‘i can fix him’ felsefesiyle devam ettim. yasadiklarimi yazsam roman olur, iki yilda oyle seyler yasadim ki donup baktigimda iliskiden onceki halimden eser kalmamis. ben benlikten cikali cok olmus. evet bir narsist asla ama asla hatali olmaz. o her zaman dogrudur yanlis mi yapti? sebebi sensindir. ben oyle guze manipule ediliyordum ki bana siddet uyguladigi zaman dahi ona sunu demistim “seni bu raddeye getiren benim” :) diyecek cok sey var ama gucum yok. evet size geri donmeye calisacak eger ki baska somurecek kaynak bulamazsa. nolur donmeyin. ben tum yollari kapatmak icin ihtimalleri kesmek icin sehir degistirdim bir gecede. biliyorum cok zor, ama hicbir aci gibi bu da kalici degil sadece yasanmasi gerek. eger su an yasanmazsa ileride yasanacak ama emin olun ki yasanacak. lutfen kendinizi kurtarin. lutfen

ayrica size bir tavsiye daha vermek istedim. burada ve baska platformlarda ask acisi ceken, terk edilen, nisan atan, bosanan bir cok kadinin yasadiklarini anlattigi, dertlestigi ve tavsiye aldigi konular var. ben yaklasik 1 aydir surekli okuyorum. tekrar tekrar. hatta bugun 2800 sayfalik ‘sevgilisinden ayrilanlar kulubu’ isimli konuyu bitirdim oyle soyleyeyim. :) benim konusacak kimsem yok, ama burada kendimden yasca buyuk biseyler yasamis ve atlatmis insanlarin tecrubelerini okumak beni guclendiriyor. belki size de iyi gelir

ayrica size bir tavsiye daha vermek istedim. burada ve baska platformlarda ask acisi ceken, terk edilen, nisan atan, bosanan bir cok kadinin yasadiklarini anlattigi, dertlestigi ve tavsiye aldigi konular var. ben yaklasik 1 aydir surekli okuyorum. tekrar tekrar. hatta bugun 2800 sayfalik ‘sevgilisinden ayrilanlar kulubu’ isimli konuyu bitirdim oyle soyleyeyim. :) benim konusacak kimsem yok, ama burada kendimden yasca buyuk biseyler yasamis ve atlatmis insanlarin tecrubelerini okumak beni guclendiriyor. belki size de iyi gelir
selamlar benim de ayrılmalı barışmalı olduğu için birlikte olunan süre toplamda o kadar etmeyecek ama zihnimde-hayatımda kapladığı yerle beraber ilk ve son birlikte olduğumuz süre arasında 5 sene geçen bir sürecim oldu geçmişte yaşım küçüktü ve ondan bağımsız çok zor şeyler yaşadığım bir dönemdi biraz da o sebeple bu kadar sürdü bugün bana yardımcı olduğunu bildiğim bir şey varsa o da gölge çalışmasıdır sadece onunla olan ilişkimi değil bütün geçmişimi ve benliğimi anlamlandırdığım bir süreç oldu mutlaka tavsiye ederim birçok başlıkta bunu yazıyorum günlük tutun hislerinizi dökün kendinizi analiz edin ve bugün bildiğim bir şey daha var ki asıl iyileşme geçmişi anlamakla değil bunun ötesine geçip, zihnimizde geçmişle ve geçmişe dair inançlarla oynaşmayı bırakıp bugünkü eylemlerimizi ve düşüncelerimizi değiştirmekle geliyor o yüzden bugün kendinizi nasıl konumlandırdığınıza ve kendinize zihninizin içinde neler söylediğinize dikkat kesilin yaşananlar için kendinize acımayın ve karşı tarafı suçlamayın bugün kendinizi tanımaya başlayın ve bundan sonra hayat pencerenizden kendini bilmenin verdiği özgüvenle bakın farklı bir şey yapın geçmiş olsun hoşça kalın

yorumunuz icin cok tesekkur ederim, sizi bir kac konuda daha gormustum ilgimi de cekmisti yazdiklariniz. aynen dediginiz gibi yapip her gun hislerimi dokuyorum yaziya, gecmiste neyi neden yaptigimi anlamaya calisiyorum yasanilanlari yazarak. neyi neden hissettigimi anlamama yardimci oluyor. dediginiz golge calismasi kavramini detaylica arastiricam tekrardan cok tesekkur ederim 💕

yorumunuz icin cok tesekkur ederim, sizi bir kac konuda daha gormustum ilgimi de cekmisti yazdiklariniz. aynen dediginiz gibi yapip her gun hislerimi dokuyorum yaziya, gecmiste neyi neden yaptigimi anlamaya calisiyorum yasanilanlari yazarak. neyi neden hissettigimi anlamama yardimci oluyor. dediginiz golge calismasi kavramini detaylica arastiricam tekrardan cok tesekkur ederim 💕
çok sevindim yolun açık olsun ❤️

nasıl affederim dönmez ki bu egosuyla bu gururu bu haklılığıyla. he dönse de istemiyorum bu arada gerçekten. çünkü geleceği düşündüğümde, düşünsene çocuğa bişey olacak anası danası hepsi gelip beni suçlayacak. kendini de savunamazsın hepsi haklı çünkü
Kral kaybederseyi izle oradaki narsisti anlatmışsın sanki

Her şey sende kafanda bitiyor. Sen kendini, gücünü bildiğin sürece hiç bir laf seni etkileyemeye, acaba mı diye düşündürmeye yetmiyor. 2 yılın için pişman olacak bir şeyin de yok sonuçta yaşamadan bilemezdin. Onun ne kadar zavallı olduğunu gördün! Şimdi rahatça kendin gibi harika bir ruhla yani kendinle hayatına devam et ✨oda o leş karakteriyle baş başa kalsın

Back
X