Manipülasyon ve Narsizim dedikleri bu mu ?

narsisti falan bilemem de herkesin kafasında ideal eş profili var karşısındakini o profile uydurmaya çalışıyor. kavgaların temel sebebi bu oluyor. ona göre o haklıdır size göre siz haklısınızdır. bir şekilde süren ilişkiler orta yol bulabilen kişilerle oluyor.
akılları pazara çıkarmışlar herkes yine kendi aklını almış diye atasözü bile var, olay tamamen bu.
Bazı insanlar çok seviyor. Çok sevince "tamam haklısındır" deyiveriyorlar. Aslında içten içe haklı buldukları için bile değil, ilişki sürsün diye. Daha sağlıklı olanlar orta yol buluyorlar. Sen şu konuda haklısın ben de şu konuda haklıyım gel ortayı bulalım diyorlar.
İnsanlara narsist deme modası da burdan çıktı biraz. Ben o kadar haklıyım ki kesin karşımdaki problemli diye düşünülüyor. Ona sorsak o da aynısını söyler. Demek ki uyuşmuyorsunuz. Belki daha materyalist biri belki daha sonuç odaklı biri. Fikirler çatışmış.

ya evet işte delirdiğim kısım o hiç dönüp bir insan demez mi ya bu kız neye isyan ediyor ne hissediyor

ay bi de bana demez mi benle hişç empati kurmadın

aklımı kaçırıcam ya
Benimki bana sen narsistsin demisti afsgsgs

Bana dönerse barışacaksin gibi geldi maalesef. Daha önce benzer bir şey yaşamıştım biraz da tecrübe diyeyim. Ama sakın düşme bu hataya

narsisti falan bilemem de herkesin kafasında ideal eş profili var karşısındakini o profile uydurmaya çalışıyor. kavgaların temel sebebi bu oluyor. ona göre o haklıdır size göre siz haklısınızdır. bir şekilde süren ilişkiler orta yol bulabilen kişilerle oluyor.
akılları pazara çıkarmışlar herkes yine kendi aklını almış diye atasözü bile var, olay tamamen bu.
Bazı insanlar çok seviyor. Çok sevince "tamam haklısındır" deyiveriyorlar. Aslında içten içe haklı buldukları için bile değil, ilişki sürsün diye. Daha sağlıklı olanlar orta yol buluyorlar. Sen şu konuda haklısın ben de şu konuda haklıyım gel ortayı bulalım diyorlar.
İnsanlara narsist deme modası da burdan çıktı biraz. Ben o kadar haklıyım ki kesin karşımdaki problemli diye düşünülüyor. Ona sorsak o da aynısını söyler. Demek ki uyuşmuyorsunuz. Belki daha materyalist biri belki daha sonuç odaklı biri. Fikirler çatışmış.
evet sevgi ve karakter aslında orta yolu bulduruyor sanırım ilişkilerde. hep ben dememek gerekiyor. ama ben sadece ben diyen biriyleydim. ve akşam olunca çok kötü oluyorum

bu arada ben iyi bir maaş alıyorum ama o galericilik yapıyor. yanı ne zaman ne kazanacağı belli değil. aynı evde yaşıyorduk. ben kiraya ev giderlerine herşeye ortağım. ama ben maddi manevi onun yanında olmamışım oldu.
Ne yapmanız gerekiyormuş mesela, ne yapmadınız da maddi manevi yanında olmadınız ona göre?

Ne yapmanız gerekiyormuş mesela, ne yapmadınız da maddi manevi yanında olmadınız ona göre?
bir motorum vardı satmıştım. galeriye araba almam için istedi benden vermedim diye bi kere terketti beni. sonra bana güvenmedin sen dedi

manevi kısımda yanında olmadığım hiç bi an yok ölüm hastalık vs. her an ama her anında vardım. hasta olduğunda ondan çok hasta olurdum.

Sizi hatırladım, bu ilk konu açışınız değil hatta 3. Kez bahsediyorsunuz aynı adamdan.

Herkes defalarca kurtulun gitsin bu adamdan dedi. Kurtulduysanız lütfen hayatınıza bakın artık, narsisist mi egoist manyak mı sizi ilgilendirmesin. Hiçbir şeyi ile ilgilenmeyin kendi önünüze bakın.

Selamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)

2 senelik bir ilişkim vardı. ben 37 yaşındayım o 35. ikimizde daha önce hiç evlenmedik. son 8 ayımızda bir nişan yaptık. Uzun gitgeller sonucu dün gece bitti.

bu süre içerisinde artık sevgiden mi mallığımdan mı bilemem ama sürekli karşımda sen hatalısın diyen bir adam vardı katlandığım

Hatta kendi yaptığı hataları bile benden biliyordu. Mesela kötü bir şey der , ayıp ettin derim , bana bunu sen dedirttin der.

Ve o kadar zor bir durum ki sürekli kendinizi suçlu hissettiriyor. onun yaptığı olay kapanıyor benim verdiğim tepki konusuluyor.

Dün konustuktan sona bana kutadgu bilig gibi sadece beni suçlayan bir mesaj atmış. ve sadece beni suçlamış. kendini o kadar aklamış ki.
işte ben elimden geleni yaptım. çevreme baktığımda ben 4 4lük bir eşim. sen bunları haketmedin. vs

mesela geçen gün arabayla bir kediye çarptım ve öldüm öldüm dirildim sokaklarda o an . kediyi buldum tedavi ettirdim hatta su an iyileşene kadar annem bakacak. hatta sahiplenecek gibi duruyor :emir_bebek: ama ben bunu ona anlatamadım bile biliyor musunuz ... çünkü duygularımı hafife alır , arabaya bişey oldu mu der ya da kızar diye korktum ve anlatamadım olmadı yani .

bu arada ben iyi bir maaş alıyorum ama o galericilik yapıyor. yanı ne zaman ne kazanacağı belli değil. aynı evde yaşıyorduk. ben kiraya ev giderlerine herşeye ortağım. ama ben maddi manevi onun yanında olmamışım oldu.

son 3 haftadır zaten tartışmıştık konusmuyor görüşmüyorduk. annelerimiz konusmuş. ve annesi de sürekli oğlunu savunmuş anneme. hatta o da yeri gelmiş annemi suçlamış. oradan bir de bana sıçrayınca annem gürlemiş tabi. tartışmamışlar ama kadını bastırmış.

su an tamamen bitirdik ama ben b*k gibiyim. tam bir b*k. üzerimde 2 senenin suçluluğu var ve üstelik bunu kabullendirdi bana.
onca emek onca hayal hepsi çöp.

bu işten acil sıyrılmam lazım. elele verelim hadi :KK200:
valla 2 yıllık sevgililikte 20 yıllık karı kocalar gibi olmuşsunuz . hayır bu erkekler eskiden evlenene kadar da olsa canım cicim takılırlardı şimdi o da yok. ama evlenmeden bu şekilde kendini göstermesi de cok iyi olmuşz. yol yakınken dön sana sevgili mi yok bee salla şu narsisti.

evet aynen öyle ve manipülasyonu herkes konuşur da beyin kimyanızı değiştirdiğini vücudunuzda o kişiden kurtulunca çıkabilecek hastalıkların bile olduğunu kimse konuşmaz bunlar olur çünkü uzun süre stres altında yaşadınız sinir sistemi kendini kapattı kendinize bakış açınız değişti suçluluk ve utanç duygusu yapıştı o yüzden internetten manipülasyon sonrası neler yapılmalı bununla ilgili konuşan uzmanlar var onları dinleyin ara sıra araştırın düşünün bu konuda günlük tutabilirsiniz neden bu durumu yaşadığınızla ilgili gölge çalışması yapabilirsiniz ve bundan sonraki dönemde suçluluk duygusunun bilincinde olun kendinize fiziksel olarak iyi bakın bu bahaneyle yapmıyorsanız spora filan başlayın beslenmenizde, banyoda vs. sağlığınız, vücudunuz için değişimler yapın kendinizi şımartın geçmiş olsun kendi payınızı da fark edin neden böyle birini hayatınıza aldınız kurbanı oldunuz bunu görün gölge çalışması faydalıdır

nasıl affederim dönmez ki bu egosuyla bu gururu bu haklılığıyla. he dönse de istemiyorum bu arada gerçekten. çünkü geleceği düşündüğümde, düşünsene çocuğa bişey olacak anası danası hepsi gelip beni suçlayacak. kendini de savunamazsın hepsi haklı çünkü
mutlaka döner yüzde bir milyon döner bu tür böyle bir tür numara dahil her yerden engelleyin gerekirse numara değiştirin olumsuz bir şey demek için bile olsa asla cevap vermeyin yazmayın komple o hiç olmamış veya ölmüş gibi davranın tepkisizlik en iyi çözüm emin olun

bir motorum vardı satmıştım. galeriye araba almam için istedi benden vermedim diye bi kere terketti beni. sonra bana güvenmedin sen dedi

manevi kısımda yanında olmadığım hiç bi an yok ölüm hastalık vs. her an ama her anında vardım. hasta olduğunda ondan çok hasta olurdum.
Ablacım enayi misin acaba sen ya

Selamlar herkese çok yeniyim site jargonunu bilmiyorum olduğu gibi yazıcam Valla :)

2 senelik bir ilişkim vardı. ben 37 yaşındayım o 35. ikimizde daha önce hiç evlenmedik. son 8 ayımızda bir nişan yaptık. Uzun gitgeller sonucu dün gece bitti.

bu süre içerisinde artık sevgiden mi mallığımdan mı bilemem ama sürekli karşımda sen hatalısın diyen bir adam vardı katlandığım

Hatta kendi yaptığı hataları bile benden biliyordu. Mesela kötü bir şey der , ayıp ettin derim , bana bunu sen dedirttin der.

Ve o kadar zor bir durum ki sürekli kendinizi suçlu hissettiriyor. onun yaptığı olay kapanıyor benim verdiğim tepki konusuluyor.

Dün konustuktan sona bana kutadgu bilig gibi sadece beni suçlayan bir mesaj atmış. ve sadece beni suçlamış. kendini o kadar aklamış ki.
işte ben elimden geleni yaptım. çevreme baktığımda ben 4 4lük bir eşim. sen bunları haketmedin. vs

mesela geçen gün arabayla bir kediye çarptım ve öldüm öldüm dirildim sokaklarda o an . kediyi buldum tedavi ettirdim hatta su an iyileşene kadar annem bakacak. hatta sahiplenecek gibi duruyor :emir_bebek: ama ben bunu ona anlatamadım bile biliyor musunuz ... çünkü duygularımı hafife alır , arabaya bişey oldu mu der ya da kızar diye korktum ve anlatamadım olmadı yani .

son 3 haftadır zaten tartışmıştık konusmuyor görüşmüyorduk. annelerimiz konusmuş. ve annesi de sürekli oğlunu savunmuş anneme. hatta o da yeri gelmiş annemi suçlamış. oradan bir de bana sıçrayınca annem gürlemiş tabi. tartışmamışlar ama kadını bastırmış.

su an tamamen bitirdik ama ben b*k gibiyim. tam bir b*k. üzerimde 2 senenin suçluluğu var ve üstelik bunu kabullendirdi bana.
onca emek onca hayal hepsi çöp.

bu işten acil sıyrılmam lazım. elele verelim hadi :KK200:
Kurban kes 60 rekat namaz kıl ..narsist bir anne ve oğuldan kurtulmuşsun hayır 35 yaşındasın bu yaşa dek manipulasyona karşı kendini nasıl korursun öğrenmeliydin acı tecrübe olmuş sakın ama sakın geri dönme narsist önce göğe çıkarır sonra yere çakılırsın ararsa asla dönme oyuna gelme!

mutlaka döner yüzde bir milyon döner bu tür böyle bir tür numara dahil her yerden engelleyin gerekirse numara değiştirin olumsuz bir şey demek için bile olsa asla cevap vermeyin yazmayın komple o hiç olmamış veya ölmüş gibi davranın tepkisizlik en iyi çözüm emin olun
Yaşarken ölüye çevirirler seni ! Sakın 2 yılım zart zurt diye dönme ona sakın ! Eğer geri döner ve o cehennemi yaşarsan hakettin demektir enayi olma !!!!

Yaşarken ölüye çevirirler seni ! Sakın 2 yılım zart zurt diye dönme ona sakın ! Eğer geri döner ve o cehennemi yaşarsan hakettin demektir enayi olma !!!!
bütün hayat neşemi almış zaten 2 senede. kendim olamamışım hiç. son zamanlarda bişeyleri farkedip kendime vakit ayırınca da; atıyorum tiyatroya gitmeyi sevmezdi ben arkadaşlarımla gitmeye başladım, yürüyüş vs sevmez tek başıma yapmaya başladım, bunlar olunca da ben kötü oldum

evet aynen öyle ve manipülasyonu herkes konuşur da beyin kimyanızı değiştirdiğini vücudunuzda o kişiden kurtulunca çıkabilecek hastalıkların bile olduğunu kimse konuşmaz bunlar olur çünkü uzun süre stres altında yaşadınız sinir sisteböylmi kendini kapattı kendinize bakış açınız değişti suçluluk ve utanç duygusu yapıştı o yüzden internetten manipülasyon sonrası neler yapılmalı bununla ilgili konuşan uzmanlar var onları dinleyin ara sıra araştırın düşünün bu konuda günlük tutabilirsiniz neden bu durumu yaşadığınızla ilgili gölge çalışması yapabilirsiniz ve bundan sonraki dönemde suçluluk duygusunun bilincinde olun kendinize fiziksel olarak iyi bakın bu bahaneyle yapmıyorsanız spora filan başlayın beslenmenizde, banyoda vs. sağlığınız, vücudunuz için değişimler yapın kendinizi şımartın geçmiş olsun kendi payınızı da fark edin neden böyle birini hayatınıza aldınız kurbanı oldunuz bunu görün gölge çalışması faydalıdır
tam olarak böyle oldu. herkese karşı suçluluk hissediyorum. herkesi alttan alıyorum. sanki hiç benim kararlarım yokmuş ben herkese uymak zorundaymışım gibi

Sitede yeniyim mi? :)
Siz bu konuyu daha önce açtınız.

Beş para etmez bir adam için bu kadar kafa yorduğunuza değiyor mu gerçekten?
Elin adamının kişilik bozukluklarına, psikolojisine kafa yoracağınıza kendi psikolojinize kafa yorun bence artık, ben neden böyle bir tipe tutuldum kaldım, neden yoluma bakamıyorum diye.

ama nası hissedyorum biliyor musun sanki o benden kurtulmuş
hisler o kadar benzer ki.
Asla mantıklı düşünemiyoruz.

Ben de bazen sen niye üzülüyorsun , o üzülsün diyorum. Sonra kafamda başlıyorum güzellemeye.
Off cok zor

hisler o kadar benzer ki.
Asla mantıklı düşünemiyoruz.

Ben de bazen sen niye üzülüyorsun , o üzülsün diyorum. Sonra kafamda başlıyorum güzellemeye.
Off cok zor
ayyyy aynıııııyım o kadar iyi oluyorum ki bazen amaaan diyorum iki günlük dünya kendine bak yoluna bak. sonra diyorum ki ay benim için sunu yapardı sunu derdi kafayı yicek gibi oluyorum anksiyetem tutuyor

Back
X