Manipüle

Söylemeyin. Benim ailem de aynısı. Çoğu seyimi bilmezler. Mesela, arkadasıma gittiysem dısarıdayım derim ya da bankadaysam birazdan evde olurum derim. Yani konuşuruz ama içeriğini öğrenemezler. Misafirim varsa mesela aksam doluyum derim😅 Hayatınızdan naklen yauın yapmayın. Ben sırf ailemle aynı sehirde olmamak için iş secimimi buna göre yaptım. Asla onlarla tatile vs gitmem.. Demem o ki düzeninizi bu sekilde kurun. Carsıydı pazardı beraber yapıp beraber oturup kalkarsanız matkap gibi oymaya devam eder.
benimki tam konum istiyor hahaha ama farklı bir yerdeyken ya başıma bir şey gelirse? adım yalancıya çıkar bana güvenleri kalmaz hiç

Selam arkadaşlar öyle doluyum ki çocukluğumdan beri sürekli eleştiren bir annem var o zamanlar asla kızmıyordum ama şuan çok yaralıyor . Evliyim bebeğim var evimiz 5 dakika falan ve hala geliyor beni giyimimi , temizligimi yemeklerimi eleştiriyor. Hiçbir şeyden memnun değil çocuğum 2 ay kuvezde yattı bu esnada sütüm kesildi emziremedim onu bile beceremedin çocuk besinsiz kaldı diye burnumdan getirdi evime gelir heryeri inceler mutlaka bir pis yer bulur balkon veya cam kenarında söylenir durur halbuki kendi hiç hiç düzenli derli toplu değildir . Bugün kendime bol.bir eşofman aldım çok uçuk bir fuşya renk aay bune böyle ne zevksinsin evde bile giyilmez balkona falan çıkayım deme gülerler sana dedi durdu beni delirtiyor yolda yürürken ya dik yürü hızlı yürü bak şu kız gibi alımlı yürü diye komut verip duruyor . Delirmek üzereyim anne hakkı diye diye susuyorum bizi çok fakirlikte ve sinir hastasi bir babanın yanında büyüttü yemedi yedirdi giymedi giydirdi diyorum ama hayat enerjimi bitirdi benim ne yapmalıyım 😔
Ya kıracaksınız yada uzak durucaksınız, benim annem de negatif enerji yüklü bir kadın ben uzak duruyorum

Anneniz bir evlat sahibi olmaya karar verdiğinde hele de babanız gibi birisinden zaten yemeyip yedireceğine, içmeyip içireceğine karar vermiş oluyor. Bu ekstra birşey değil. Bir evlat dünyaya getiriyorsak bunun bedelleri var ve getirdik diye bu bizi her hatamızı her problemimizin kabullenileceği bir statüye sokmuyor.

Anne hakkı, baba hakkı başka bir şey. Biz ya kurtarıcı rolüne bürünüyoruz ya da mağdur. Hiç ortası yok. Ondan sonra nesiller boyu problemli yaşantılar sürdürülüyor.

2 seçeneğiniz var. Ya onu olduğu gibi kabul edeceksiniz, psikolojinizi etkilemeyeceksiniz. Ya da açık açık rahatsız olduğunuzu onu sevdiğinizi ama artık tahammülünüzün kalmadığını onun istediği gibi bir insan olmak zorunda olmadığınızı güzelce anlatacaksınız. Anlamadığı durumda ilişkinizin değişeceğini de bir güzel anlatacaksınız. Artık sorumluluk onda olacak. Ve ne diyorsanız onu uygulayacaksınız. Anneniz kararlı olduğunuzu anlayacak.

Annenizin bu yapısıyla birlikte yarın öbürgün bebeğinize de böyle davranmayacağının bir garantisi yok. Şimdiden önce kendinizi sonra sevdiklerinizi korumak zorundasınız.

benimki tam konum istiyor hahaha ama farklı bir yerdeyken ya başıma bir şey gelirse? adım yalancıya çıkar bana güvenleri kalmaz hiç
Yani yasınız kac bilmiyorum ama bu anlattığınız normal seğil.

Benimkiler de hastalıklı. Ben bir gün arkadasıma gitmiştim(toplu olarak) sohbet uzadı. Gittiğim evde işyerinden hocam. Senelerdir tanısıyoruz. Orada arayıp insanların duyacagı sekilfe saydırmıştı annem. Hava daha aydınlıktı hani gec vs de kalmamıstım. Bu iş tamamen annemin terbiyesizliğiydi. Düşünün o yasa gelmişim muhit edinmişim kadın saniyede rezil etti o derece.
Şuan evliyim. Dediğim gibi yapıyorum.

eee annenizin size yaptığını siz de millete yapıyorsunuz ? Nasıl oluyormuş bakın? Burda Özgür yaşayan evlilik dışı ilişki yaşayan kadınları eleştiren sizdiniz? Hiç üzülmedim. İyi yapıyor anneniz size

Yani yasınız kac bilmiyorum ama bu anlattığınız normal seğil.

Benimkiler de hastalıklı. Ben bir gün arkadasıma gitmiştim(toplu olarak) sohbet uzadı. Gittiğim evde işyerinden hocam. Senelerdir tanısıyoruz. Orada arayıp insanların duyacagı sekilfe saydırmıştı annem. Hava daha aydınlıktı hani gec vs de kalmamıstım. Bu iş tamamen annemin terbiyesizliğiydi. Düşünün o yasa gelmişim muhit edinmişim kadın saniyede rezil etti o derece.
Şuan evliyim. Dediğim gibi yapıyorum.
annem normal biri değil zaten. bana bağımlı, iyileşmeyi reddediyor

Annelik hakkı bir yere kadar zaten anneler yemeyip yediriyor ekstra bişey değil bu anne de olsa beni eleştirip manipüle ediyorsa aynısı ona yaparım ve araya mesafe koy benim annemde boyleydi artık görüşmüyoruz

Back
X