Manisa'da arabada yaşayan 19 yaşındaki kızın dramı

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.253
398
İddiaya göre, Denizli’de anne ve babasının boşanmasının ardından annesiyle yaşamaya başlayan M.T., 14 yaşındayken annesinin sevgilisi tarafından cinsel tacize maruz kaldı. O yaşlarda psikolojisinin bozulması sebebiyle ortaya çıkan olay sonrası annesinin sevgilisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA GÖNDERİLDİ
Adli makamlar yaşanan olayın ardından genç kızı annesinin yanından alarak Denizli’de Çocuk Esirgeme Kurumu olmadığı için Isparta Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirdi.

REŞİT OLUNCA KADIN ESİRGEME KURUMUNA ALINMAK İSTENDİ
Burada 1 yıl kalan, psikolojik sorunları nedeniyle 2010 yılında Manisa’ya gönderilen M.T. bir yıl önce reşit olunca çocuk esirgeme kurumundan kadın sığınma evine gönderilmek istendi.
7 AYDIR OTOMOBİL İÇİNDE YAŞIYOR
Kadın sığınma evinde kalmayı kabul etmeyen 19 yaşındaki M.T., arkadaşı S.Y.’e ait bir otomobil içinde 7 aydır yaşam savaşı veriyor.

POLİS İKNA EDEMEDİ
Manisa’nın Yunusemre İlçesi Yarhasanlar Mahallesinde park etmiş bir araç içinde 7 aydır yaşayan M.T.’nin durumuna kayıtsız kalmayan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, M.T.’i kaldığı aracın içerisinden çıkarmaya bir türlü ikna edemedi.

MAHALLELİ İSTEMEDİ
Polis ekiplerinin uzun uğraşı sonucunda, 7 aydır bir arkadaşının aracında yaşamını sürdüren M.T. vatandaşların şikayetleri üzerine, mahalleden uzaklaştırıldı.
Devletin tüm imkanlarını elinin tersi ile iten M.T., “Ben bu arabadan başka bir yerde kalmam” dedi. Arabanın sahibi S.Y. ise vatandaşların şikayeti üzerine aracını evinin önünden başka bir yere götürmekte buldu.

SIĞINMA EVİ İÇİN İKNA EDİLDİ
Durumun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine devreye giren Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan’ın kızla görüştüğü, kızı kadın sığınma evine gitmeye ikna ettiği öğrenildi.
http://www.karadenizinsesi.com.tr/manisada-arabada-yasayan-19-yasindaki-kizin-drami-28338h.htm

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir benzeri İzmirde var.
Kadına ne teklif ettilerse çıkartamadılar kamyonun arkasından
İnatla, çocuklarıyla beraber orada yaşıyor

Demek çocuk esirgemedeyken çok ezilmiş de bu tür kurumlarda kalmaktansa dışarıda kalmayı tercih ediyor.
Şansız bir hayatın faturasını ödüyor işte. Yazık bu hale düşürenlere.

korkuyor zaten o yüzden
o kamyonu güvenli yer bellemiş
devlet kurumlarına güvenmemekten kaynaklı
kurumlar çok önemli ama emin ol hata bizlerde de var
sivil toplum çok yetersiz..
Ben çocuk esirgeme kurumunda bir kaç ay gönüllü oldum ve inan bana çocuklar bizi görünce üstümüze atlıyordu.
Vicdan çok önemli çok..
Orada çalışan insanların kesinlikle psikoloji dersleri vs almaları gerek ama nerede?
mesela sen psikologsun gönüllü olarak böyle bir projeye neden dahil olmuyorsun?
Hem daha iyi bir gelecek diyoruz hemde hiç bir şey yapmıyoruz , sence de acı değil mi?

kurumlar çok önemli ama emin ol hata bizlerde de var
sivil toplum çok yetersiz..
Ben çocuk esirgeme kurumunda bir kaç ay gönüllü oldum ve inan bana çocuklar bizi görünce üstümüze atlıyordu.
Vicdan çok önemli çok..
Orada çalışan insanların kesinlikle psikoloji dersleri vs almaları gerek ama nerede?
mesela sen psikologsun gönüllü olarak böyle bir projeye neden dahil olmuyorsun?
Hem daha iyi bir gelecek diyoruz hemde hiç bir şey yapmıyoruz , sence de acı değil mi?

ben iki farklı çocuk esirgeme kurumunda çalıştım zaten
hatta isimleri değiştirildi artık çocuk esirgeme kurumu da denmiyor onlara
devlet kendilerini ev ortamında hissetsinler diye farklı bir proje geliştirdi
sevgi evleri adı da
çocuklar daha az sayıda ve bir evde yaşıyorlar
koğuş sisteminden daha iyi
biz buna benzer bir şeyi kurumda yapmaya çalıştık ancak izin verirken bile öyle mıymıylanıyorlar ki görmen lazım
sanki işinin bitir de çabuk git der gibiler
bir de genel olarak zorunlu yapılırsa daha iyi sonuç alınır
başlarına "anne" diye konulan kadınların çok da şefkatli olduğunudüşünmüyorum ben...

ben iki farklı çocuk esirgeme kurumunda çalıştım zaten
hatta isimleri değiştirildi artık çocuk esirgeme kurumu da denmiyor onlara
devlet kendilerini ev ortamında hissetsinler diye farklı bir proje geliştirdi
sevgi evleri adı da
çocuklar daha az sayıda ve bir evde yaşıyorlar
koğuş sisteminden daha iyi
biz buna benzer bir şeyi kurumda yapmaya çalıştık ancak izin verirken bile öyle mıymıylanıyorlar ki görmen lazım
sanki işinin bitir de çabuk git der gibiler
bir de genel olarak zorunlu yapılırsa daha iyi sonuç alınır
başlarına "anne" diye konulan kadınların çok da şefkatli olduğunudüşünmüyorum ben...
sevgi evlerini biliyorum.
Çok güzel bir proje , ev ortamında çocukların yetişmesi..
Ama kesinlikle o evlerde psikoloji mezunu yada çocuk gelişimci olmak zorunda
Ve bununla ilgilide bir şeyler yapmak zorundayız bence
herşeyi devletten beklemek saçma.

çok üzücü allah sabır versin çok zor sokaklarda yaşamak bu kış vakti kadın başına.

devlet kurumuna gitmeyip öyle yaşadığına göre bayağı düşündürücü bir konu:KK43:

Boşanmış ve ergen kız çocuğuna sahip kadınların evlenmelerine hiç sıcak bakmayacağım bu kadınlar erkeksiz yaşayamıyor bir kısmı çocuğunu kurban ediyor yazıklar olsun

çok üzücü allah sabır versin çok zor sokaklarda yaşamak bu kış vakti kadın başına.

devlet kurumuna gitmeyip öyle yaşadığına göre bayağı düşündürücü bir konu:KK43:

benimde ilk aklıma gelen bu oldu canım..
düşün orada nasıl bir muamele gördüyse kız arabada yaşamak istiyor..

Boşanmış ve ergen kız çocuğuna sahip kadınların evlenmelerine hiç sıcak bakmayacağım bu kadınlar erkeksiz yaşayamıyor bir kısmı çocuğunu kurban ediyor yazıklar olsun

büyük konuşmak asla istemiyorum ama nolur özellikle kız çocuğu olan anneler evlenmesin ya..
ortalık pislik dolu

Back
X