Bisküvi - Kurabiye Tarifi Mantar kurabiye....(resimli.)

hxuxrrem 2000

SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
5.323
31
156
İstanbul
UN KURABİYESİ TADINDA...leziz ve kolay...

margarin oda sıcaklığında olmalı ...

9 kahve fincanı un
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket margarin(250 gr)
1paket vanilya
2 silme yemek kaşığı kakao
üzeri içinde yarım yemek kaşığı kakao

kakao hariç tüm malzeme yavaş yavaş yoğurulur.. kulak memesi kıvamına gelene kadar... ölçüler tamdır..toplanmayacak gibi görünsede yoğurdukça kıvamı geliyor...
bu hamurdan ufak bir parça koparılır.. kakao eklenir ve hamur yoğurulur.. iki ayrı hamur elde edilir...
beyaz hamurdan bir parça koparılır yoğurulur ve ortası açılır,kakaolu hamurdanda çok küçük bir parşa koparılıp yoğrulur.. beyaz hamurun ortasına konur ve ortası kakaolu biscrem bisküi yada tutku bisküi gini dışı beyaz ortası kakaolu olacak şekilde yuvarlanır.... tepsiye dizilir.. yaklaşık 40 adet oluyor...
daha sonra bir kaba kakao az miktarda bir kabada su konur...bir kapak (mesela su şişesi yada herhangi bir pet şişe kapağı) alınır önce suya sonra kakaoya batırılıp kurabiyelerin üzerine bastırılıp şekil yapılır ....

fotoraf0132.jpg

fotoraf0133.jpg

fotoraf0134g.jpg

fotoraf0135w.jpg

fotoraf0136.jpg

fotoraf0137.jpg

AFıYET olsun....cokacimcoook..opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
gercekten nefis görünüyorcokacimcoook
gel beni ye diyor bunu mutlaka deniycemvereliniortak
ellerine emegine saglikopuyorumnanaktan

Hürremim ellerine sağlık..Becerikli hatunumopuyorumnanaktan..

Ben çook severim mantar kurabiye. Ama benim yediğim mantar kurabiyelerde nişastada vardı, ağızda dağılması için bunda yok galiba.

Buda değişikmiş, bide bunu deneyelim..Tucemin tariflerinden sonra bunuda deneyeyimzemuszemus

Hürremim ellerine sağlık..Becerikli hatunumopuyorumnanaktan..

Ben çook severim mantar kurabiye. Ama benim yediğim mantar kurabiyelerde nişastada vardı, ağızda dağılması için bunda yok galiba.

Buda değişikmiş, bide bunu deneyelim..Tucemin tariflerinden sonra bunuda deneyeyimzemuszemus

nehirim canımsın..
ewet nişasta ilede yapılıyor. ama bu un kurabiyesi tadında içindede kakaolu süpriz..
bir kez de bu kurabiyeyi dene tatlım....bakalım beyenecekmisin?opuyorumnanaktan

Bunu benim bir arkadaşım yapmıştı piknikte. Çok güzel oluyor yaa . ben de yapmak istiyorum.Bir şey soracağım, bunu içine arkadaşım karbonat ta koymuştu. Hangisi daha güzel?CADIARZU.............................. tarif için teşekkürler Şeniz

Bunu benim bir arkadaşım yapmıştı piknikte. Çok güzel oluyor yaa . ben de yapmak istiyorum.Bir şey soracağım, bunu içine arkadaşım karbonat ta koymuştu. Hangisi daha güzel?CADIARZU.............................. tarif için teşekkürler Şeniz

tatlım biz karbonat veya kabartma tozu gibi bişi hiç koymuyoruz bu fazla kabarıp çatlamasına neden oluyor...
ve un kurabiyelerinin hiç birine bunlar konmaz.. normal kurabiyelere konur....a.s

yaptım çok şeker oldular üstlerine düğme şekli verdim ama annem daha güzel olur diye sıcakken üstüne pudra şekeri dökmüş şekilleri görünmüyor :D

Back
X