Çorbalar Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.351
614.420
1.098
Malatya
21.webp

Çorba Yapmanın Püf Noktaları

Çorba tuzlu olursa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler yumuşayınca yemeğin tuzunu çekecektir. Ya da içine az miktarda şeker atılabilir.

Sebze corbası yaparken, sebzenin renginin kararmaması için biraz sirke koyabilirsiniz.

Kıvamı çok sulu olursa, ayrı bir yerde yağ ve un kavurup ekleyebilirsiniz.

Terbiyesi için yumurtanın ve kremanın kesilmesini önlemek için corbanın ılınmasını bekleyin. Terbiye malzemesini çorbaya azar azar katarak karıştırın. Bir daha kaynatmayın.

Corbanın daha lezzetli olması için, belirli miktarda et suyu veya tavuk suyu kullanın.

Corba yaparken soğan, havuç, domates, kereviz gibi sebzeler kullanılırsa daha lezzetli olur.

Corbanın daha lezzetli olması için, üzerine (pek sağlıklı bir işlem olmasa da) yağda kızarmış kırmızı biber, maydonoz nane ekleyebilirsiniz.

Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtırlaştırarak, daha sonra corbalarınızda, içine atmak suretiyle, kıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz.

Domates çorbası gibi bazı corbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya ayrı bir lezzet katacaktır.

Mantı Çorbası

Malzemeler

Kaç kişilik:8 kişilik
Hazırlama süresi :1.5 saat
Pişme süresi :1 saat

Mantı için

4 çay bardağı un
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Mantı İç Harcı:

1 su bardağı yağsız kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
Karabiber
Tuz
Pulbiber
*Mantıyı Açmak ve unlamak için 1 küçük kase un

Çorba için
:
200 gr az yağlı kuşbaşı et
1 kase haşlanmış nohut(Buzlukta tek kullanımlık haşlanmış nohut bulunduruyorum)
2 litre su

Terbiyesi için:

5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı Tuz

Üzeri için:

Tereyağı
Toz kırmızı biber
Nane

YAPILIŞI

Öncelikle Kuşbaşı etlermizi i düdüklü tencereye koyup üzerine su ekliyoruz ve pişiriyoruz..
Haşlanmış nohutunuz yoksa etlerle birlikte nohutuda ekleyin birlikte pişsinler.

Daha sonra Mantımızı yapmaya başlıyoruz.
Bir büyük kaseye su,tuz ve yumurtayı ekliyoruz daha sonra içine un ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz..
Kıyma,soğan,karabiber ,tuz ve pul biberle iç harcımızı hazırlayalım..

4.webp

Yaptığımız bezeyi merdane ve oklava yardımıyla un serpiştirerek istenilen şekilde açıp inceltiyoruz.Daha sonra küçük karelere bölüp üzerine iç harcı koyuyoruz..

5i.webp

Harç koyduğumuz mantıları 4 ucunu birleştirerek bohça şeklinde katlıyoruz..

6.webp

Mantıları yapışmaması için iyice unluyoruz..

7a.webp

Daha sonra pişen etlerin üzerine önce nohutları daha sonra mantıları atıp sürekli karıştırıyoruz.

8.webp

Mantılar tencerenin üzerine doğru çıkar o zaman yoğurt,un ve sarımsağı karıştırıp pişen çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz..Bu arada karıştırmak gerekiyor..

12.webp

Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi koyuyoruz..

14.webp

Nane ve biberler yanınca altını kapatıp pişen çorbamıza ekliyoruz.Bir kısmını çorba kaselerinin üzerine süsleme yapmak için ayırabilirsiniz..

15.webp

Çorbamız sunuma hazırdır!!!!!!!!!!

18.webp

Not:İsterseniz hazır mantı kullanabilirsniz.Bu ölçü 8 ile 10 kişi arası içindir.Ölçü fazla olursa yaptığınız mantıları 2 'ye bölüp 1 kısmını pişirip diğer kısmını saklama poşetine veya saklama kabına koyarak buzlukta saklayabilirsiniz..

Son düzenleme:
Nefisssss ellerine saglik ben bi mersinli olarak bu corbanin yogurtsuz sekline alısıgiz ve yüksük corbasi deriz ama bu da cok farkli ve lezzetli görünüyor

Offf Nevoş yenmez mi bu.:kk77::kk77::kk77: Mantıyı çok severim.Hele bir de böylesi olursa bayılırım.Tam benim damak tadıma göre.:KK53:Yarışmaya katılsaydın önde götürürdün diyim.:cool:Ellerine sağlık canım.

Offf Nevoş yenmez mi bu.:kk77::kk77::kk77: Mantıyı çok severim.Hele bir de böylesi olursa bayılırım.Tam benim damak tadıma göre.:KK53:Yarışmaya katılsaydın önde götürürdün diyim.:cool:Ellerine sağlık canım.
Teşekkür ederim canım:oops::KK60:
Tarifi hiç denemediyseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor:kk77:Beğenmene ayrıca çok sevindim:KK52:

Teşekkür ederim canım:oops::KK60:
Tarifi hiç denemediyseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor:kk77:Beğenmene ayrıca çok sevindim:KK52:
Hiç denemedim.Buna çorba demek ayıp olur.Ana yemek bu resmen.Beğenmem mi?:kk77:Yutkunuyorum şu an.:rolleyes:

Back
X