Makarnalar MANTI MAKARNA (resimli) çok kolay ve çok leziz

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

- 1 paket mantı makarna
- 250 gr. kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve mantı içi hazırlanır. Bu iç makarnaların içlerine doldurulur. Doldurulan makarnalar kaynayan tuzlu suya atılır ve 15-20 dk. kadar kıyma ve makarna pişene kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurtla iyice dövülmüş sarımsak karıştırılır. Bir kapta kızdırılan yağa salça ve kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılıp, sos hazırlanır. Süzülen makarna servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt , onun üzerine salça sosu ve en üstüne de kuru nane serpilerek servis yapılır.

Eklentiler

• $mantimakarna.webp
    $mantimakarna.webp
    12 KB · Görüntüleme: 209
evet aynı mantıdan ara sıra bizde yaparız..belki 1 2 tanesinin içi çıkıyordur ama ....çoğunluğu içi dolu kalıyor

suda kaynadıkça haşlandıkça makarnalar şişip hamurlaşınca kıymalar sıkışıyor heee heps,ne garanti veremem
illaki dökülenler oluyor ama çok fazla ve sert karıştırmazsanız pişme sırasında çoğunluk içinde kalıyor.

biz bunu tepside pişiriyoruz daha bi lezzetli oluyo denemelisiniz.en sevdigim yemektirr :56::56::56:

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve mantı içi hazırlanır. Bu iç makarnaların içlerine doldurulur. Doldurulan makarnalar kaynayan tuzlu suya atılır ve 15-20 dk. kadar kıyma ve makarna pişene kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurtla iyice dövülmüş sarımsak karıştırılır. Bir kapta kızdırılan yağa salça ve kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılıp, sos hazırlanır. Süzülen makarna servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt , onun üzerine salça sosu ve en üstüne de kuru nane serpilerek servis yapılır.

ayy nefis gorunuyor bacım ya :D :6:

ellerinize sağlık....bende bu makarnaları doldurduktan sonra tepsiye koyup,fırında hafif pembeleşene kadar kızartıyorum.sonrasında haşlıyorum,bir de o şekilde deneyin derim :))

ellerinize sağlık....bende bu makarnaları doldurduktan sonra tepsiye koyup,fırında hafif pembeleşene kadar kızartıyorum.sonrasında haşlıyorum,bir de o şekilde deneyin derim :))

hmmmm bundan aklıma hemen bir fikir geldi... fırınlanmış mantı makarnaları soğuduktan sonra buzdolabı poşetine
koyup buzluğa atabiliriz.acilde hemen pişirmek için.

eğer kıymali harcın içine biraz köftelik bulgur koyarsanız iç harcı da makarnalarla şişeceği için dışarı çıkmaz. hem makarnanın besleyiciliği artar. azıcık bulgur tadını değiştirmiyor üstelik.babaannem hep öyle apardı. kıymadan tasarruf da ederdi böylece belki. :)

bende salçayla yağı kavurup kaynamış suyu ekliyorum daha sonra mantı makarnaları ekleyip pişiyorum çok lezetli oluyo tavsiye ederim bizim burada hep böyle pişiriliyor birde yerken yanına bol yoğurt çok lezzet katıyo :56:

bayılırım cokta yaparıız

çıkmaması için cok fazla doldurmayın biraz ağzı acık kalsın suyunada et bulyon süper tat katıyor

Back
X