Mantı yapmak istiyorumm

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Merhaba ben mantı yapmak istiyorum ama hamur açma tecrübem yok yani açarımda büyük değil küçük. hatta yemekte yapamıyorum desem yeridir ama hamur işi poğaça filan çok güzel yaparm. Şimdi internnetteki tariflere bakıyorum kocaman hamur ve birsürü mantı çıkıyor biz iki kişiyiz. Ben az hamur yoğurup küçük şekilde açsam olmaz Mi acaba(tatlı tabağı büyüklüğünde) Tecrübeli arkadaşlardan ölçü ve öneri bekliyorum konum yanlış yerdeyse kızmayın lutfen :)

Olur tabiki neden olmasin.ayrica oyle minik minik yapmanada gerek yok.buyuk buyuk daha lezzetli oluyo.tek başına yapacak olmasan ugrasirsin minik minik.ben oyle yapiorum iri iri cokta guzel oluyo

Ölçüyü yanlış yapmayım tutmazsa dersen , çıkan bezeyi birdaha küçült iki beze haline getirip açmayı dene.
Övünmek gibi olmasın Kayseri liyim iyi yaparım... ;) :hamarat::KK24:

Olur.Başlarda bende öyle açıyordum.Küçük küçük açıp zamanla alışırsın.Büyük açınca da aynı hamur küçük açınca da.Nasıl rahat edersen öyle yap.

Canm bizde iki kişiyiz ben kişi basına 1 su bardağı olacak kadar un koyuyorum bir yumurta biraz tuz ve su hamuru yoğur tamam dir :) ama ben genelde 4 kişilik ölçü olarak yapıyorum digerini dondurucuya alıyorum

Merhaba ben mantı yapmak istiyorum ama hamur açma tecrübem yok yani açarımda büyük değil küçük. hatta yemekte yapamıyorum desem yeridir ama hamur işi poğaça filan çok güzel yaparm. Şimdi internnetteki tariflere bakıyorum kocaman hamur ve birsürü mantı çıkıyor biz iki kişiyiz. Ben az hamur yoğurup küçük şekilde açsam olmaz Mi acaba(tatlı tabağı büyüklüğünde) Tecrübeli arkadaşlardan ölçü ve öneri bekliyorum konum yanlış yerdeyse kızmayın lutfen :)
http://www.nefisyemektarifleri.com/kolay-manti-tarifi/
Bunu dene bende yapamazdim bu tarif cok kolay yapip yapip buzluga atiyorum harika oluyor tadi ayni sadece sekli degisik

Az açarsanız da olur o sıkıntı değil ama hızlı açıp kapatmak lazım kuruyunca iyi kapanmıyor

Bir de küçük üçgen şeklinde kapatmak daha kolay hatta babaannemler büyük üçgen yaparlardı kaşığa bir tanesi zor sığardı

Miktara gelince hamuru az yap iç artarsa da koyarsın dolaba

İnternette heeeeeeer bişey var şu elinizin altındaki teknolojiyle dünyanın öbür ucunu görüyoruz ama mantı acamıyok.

Ölçüyü yanlış yapmayım tutmazsa dersen , çıkan bezeyi birdaha küçült iki beze haline getirip açmayı dene.
Övünmek gibi olmasın Kayseri liyim iyi yaparım... :KK66: :hamarat::KK24:
Bulmuşken gayseriliyi sorayım :hamarat:
Bizim kayserili bi teyzenin yaptığı mantının hamuru çok güzel oluyordu baya da şişiyordu mantı, öyle hazır mantılar gibi 10 dkda falan da pişmiyordu sert bi hamurdu. Sırrı nedir bunun unu mu yumurtayı mı çok koyacağız? Arz ederim:KK52:

Şu an aydınlandım, yeminle aklıma gelmemişti hiç hamurun küçük açılabileceği.

Back
X