Mantığım sevgimden ağır basıyor dedi

ama gerekçeler sizce çözülemeyecek şeyler mi bana çok çocukça gelmişti böyle bir sebepten ayrılmak da kötü hissettirdi

İnat büyük bir olaydır, başta tatlı çekişmeler sonra kavgalara döner, aynı evin içinde tribe döner. Bir taraf huzursuzluk olmasın diye sürekli alttan almak zorunda kalır ama sonra zamanla birikir ve patlar.
İnsanların belirli konularda aynı fikirde olmaması da büyük etkendir, ev işi konusunda tartışırken şunu düşünmeliyizdiniz bugün ev işinin benim görevim olduğunu düşünen adamın zihniyeti hayatın farklı alanlarında başka mı olacak. Maalesef ki hayır, adam ataerkilim diye bağırıyor siz diyorsunuz ki çocukça asla değil adam ben buyum ve değişmeyeceğim diyor. Kendi ataerkil fikirlerine uygun bir kadın arıyor bunun anlaşılmayacak bir yanı yok ki

her
Birinden ayrilmak için gecerli bir neden olmasina gerek yok. Zaten sevmiyor adam yani bu gecerli degil mi?

Uzaktan uzaga goruculu tanisip 3-4 gun gecirdiginiz birinin sizi sevdigini dusunmeniz bu olanlardan daha garip bilmenizi isterim.
her gün 3-4 saat görüntülü konuşurduk. Yani uzaktaydık ama bu yakında gibi hissettirirdi. Belki de yan yana olanlardan bile daha fazla iletişe geçtik. Ondan böyle üzgünüm biraz da...

Uzak mesafe, görücü usulü .....adam olursa olur olmazsa olmaz modundaymis.Sizin bağlandığınız gibi bağlanmamış.Biz kadınların en büyük kusuru fazla duygusal ve romantik olmak, önümüzde gördüğümüz engelleri polyana mantığıyla hafife almak.İliski sadece bizimmiş gibi alttan almak, aman canı sıkılmasın huzursuz bir olmasın diye sessiz kalmak ve sonuç g..... tü kalkmış bir adam , yıkılmış bir kadın.

Merhabalar. Bu siteyi küçük yaştan beri takip ederim ama yeni üye olup konu açıyorum. 26 yaşındayım ve modern görücü usulü şeklinde tanışıp sonrasında çok secip değer verdiğim Aralık ayında tanışıp 6. ayına girdiğim bir ilişkim vardı. Kendisi görevi gereği 1400 km uzaklıkta yaşıyor. Şu zamana kadar bir kere geldi o gelişinde de 4-5 gün buluştuk birbirimizin evlerine gittik ailelerle tanıştık. Her şeyin bu kadar hızlı olmasının sebebi ailelerin birbirini yakından tanıyor olmasıydı. İlk başlarda her şey çok güzel gidiyordu kalben de ısınmıştım. Uzak mesafeyken her gün sabahtan sesli akşam da görüntülü konuşurduk. Muhabbetimiz hiç bitmezdi iyi anlaşırdık. Sonrasında sevgi sözcükleri kullanmayı bıraktı. Yine konuşmamız aynı rutininde devam ederdi gelecek hakkında çocuklarımıza koymayı istediğimiz isimleri bile konuşurduk. Konu ev işlerine geldiğinde elimi sürmem sen yapacaksın evin içindeki işleri falan dedi. Ben de dedim ben hizmetçi miyim iş bölümü yapacağız demiştim.
Öncesinde de başka konularda hiç tartışmıyoruz diyemem. Arkadaş çevresi çoktu. Ortamda çok kız olan yerlerde olmasını istemezdim. Kendi erkek arkadaşlarıyla giderdi ama erkek arkadaşlarını yanında hep sevgilileri olurdu. Bir tek benimkinin yalnız olması benim içimi rahat ettirmezdi. Çünkü ortama sonradan dahil olan kızlar gelebilir falan derdi. Ama başka konuda hiçbir kısıtlamam olmadı. Güvenirdim ama karşı tarafın bir şeyler hissetme düşüncesi beni senir ederdi. Bir de ben orada olamadığım daha da kötü hissederdim.
Son zamanlarda yine gelecek hakkında konuşurduk ama o samimi cevaplar vermezdi. Hep suratsızdı. Nasılsın diye sorduğum zaman hep kötü cevabını verirdi. Hep bir depresif modlardaydı.
Geçen hafta da bu ev işi yapmam mevzusuna geldi konu. Ben de bu konuda taviz vermem demiştim sonra konu bir an ayrılık konuşmasına dönüyor gibi oldu. İkimiz de gülüyorduk diye ben ciddiye almamıştı. Ondan sonra 1 hafta yazmadı annesine biz ayrıldık demiş. ben şaşırdım çünkü şaka yaptığımızı düşünmüştüm. Sonra belki hakkımda hayırlı bir kişidir beni çok ciddiye almıştır kafamda soru işareti kalmasın içimde kalmasın diye 1 hafta sonra aradım. Benim ciddi olduğumu düşünmüş vs. dedi. Sonrasında anlaşamadığımız bazı konular hakkında konuştuk. İkimiz da inatçıyız ve bu iş nasıl olacak falan demeye başladı. Ben de karşılıklı taviz verilirse olur dedim. Ama o hep olumsuz konuşuyordu. Dedim bahane mi aruyorsun kendine evet bahane arıyorum dedi. Ben sinirden ve üzüntüden ağlamaya başladım. O da tamam ağlama 1-2 gün düşünelim dedi. Ben de dedim şimdi çözüyorsak çözelim. Sonra telefonu kapattık akşam konuştuk. İkimizin ilerde anlaşamayacağını düşünüyormuş. Kız arkadaşlarıyla benim yüzümden buluşamıyormuş. Kendini kasılmış hissediyormuş. Başka hangi konularda anlaşamıyoruz dedim. Anlaşamıyoruz işte dedi. Biraz da sesini yükseltti. Ben de dedim bunlar hep bahane sevsen böyle düşünmezdin oldurmaya çalışırsın dedim. Mantığım sevgimin önüne geçiyor dedi. Hiç pişmanlık duymayacak mısın peki dedim belki telefonu kapattıktan sonra olacağım belki de hiç olmayacağım dedi. Ben pişman olamayacağım sen de olma dedim. Normalde o 1 hafta da aramazdım da içimde acaba diye düşünmemek için yazdım dedim. Ben anlaşayamacağımızı mayıs başından beri süzgeçten geçiriyorum falan dedi. Öyle ayrıldık galiba o ayrılmış oldu. Şimdi düşünüyorum da o ilgisizliğe rağmen niye sabrettim önce ben deseydim Bir de benim ilk sevgilim. Öyle yani kızlar biraz uzun oldu kusura bakmayın 5-6 aylık bir şeydi ama benim ilk defa konuştuğum biriydi çözülebilecek sebeplerden dolayı ayrılmak ve onun ayrılması biraz koydu ego da yaptım sanırım. Bir daha yazar mı sizce genelde can çekişsem bile birine yazmam falan diyen biriydi. Yazsa da araya ayrılık girdikten sonra sonuç yine nasıl olur bilmiyorum. İlk ayrılığım olduğu için acı çekiyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim :)
Daha yeni tanışıp konuştuğunuz İçin sizi sevmiyor ama ilerde evlenirim diye cepte tutmak istiyor gibi geldi bana. Uzaktan uzağa anlaşıp konuşmak güç, hele bide doğru düzgün tanımadan. Kız arkadaşlarıyla takılmak istiyorsa bırakın takılsın, bence sevgi dilenir gibi davranmayın. Salın ipini gitsin, siz de hayatınıza bakın. Daha gençsiniz, hayat yeni başlıyor öyle düşünün.
Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸💐

Sizi sevmeyen birisi sizi bir şekilde kabul etsin diye bu kadar çaba göstermeyin lütfen. Biraz değeriniz olsun. Hadi zorla konuşa konuşa bir şekilde evlendiniz, 5 sene 10 sene sonra sizle çok da bayilmadan evlenmiş birisiyle aynı evde olmak ister misiniz? Tercih edilmemiş biri olmak istemezsiniz bence uzun vadede. Anası danasi arkadaşı herkes daha önemli olur sizden. Kolay vazgeçilir olursunuz. Bence iyi olmuş. Size de bir hayat tecrübesi olsun, size değer vermeyen biriyle beraber olmazsiniz artık.

Sana iyice umut verip uzun zaman geçtikten sonra ayrılması yada aldatması daha kötü olurdu. En azından en başında anlamiş 6 ay kaybedilen bir zaman değil sizin için bir tecrübe olmuş. Size değer vermeyip, sizi sevmeyecek biriyle bir ömür harcamaktansa 6 ay kaybetmek çok birşey değil

Morden görücü usulü nasıl oluyor ki ?
Adam icin uygun değilmişsin,işin özü bu.
O, eve girince hemen sıcak leğeni koyup ayaklarını yıkayacak,terliklerini önüne uzatacak,ayranini hopurdetip sarmalarini lupletirken karsindakinden tambur taksimi bekleyecek bir adam vs.
Bunları beklerken evde olmadığı saatlerde de gezip tozmak isteyen bir adam.
Sen ümidi kes şimdiden,boşuna da iletişime geçme.
evet bence de öyle. Ben de bunu dedim sen her dediğine he diyecek birini arıyorsun galiba diye. İlk zamanlar ben hanımcı olurum falan deyince bir anda böyle değişmez diye düşündüm etkileyene kadarmış

İlk buluşmada falan birilerinden hoşlanmayınca ben de böyle yapıyordum eskiden. Ben ev işi yapmam, yemek de yapmam falan diyordum adam hangi partiliyse tam tersini savunuyordum :D Avrupa yakasında kendisini istemeye gelen Tacettin’e Aslı’nın tavırları gibi düşünün :D kısacası adam zaten ayrılmak istiyormuş o yüzden de ters hareketler yapmış

ama gerekçeler sizce çözülemeyecek şeyler mi bana çok çocukça gelmişti böyle bir sebepten ayrılmak da kötü hissettirdi
çocukça mı?

yahu adam net şekilde ev işlerini sen yapacaksın benim de dışarıdaki hayatıma karışmayacaksın ben ilişkim de olsa kafama göre takılcam (ha bence bir sakıncası yok mesela ben kimsenin buluşmasına etmesine karışmam ama sizin karıştığınız sorun yaptığınız ortada) demiş. ha bu model belki evlense de arkadaşlarıyla tatile/gezmeye gitmek, sizi de tatil/gezme diye anca memlekete götürmek, belki gece yarısına kadar dışarıda Okeydi biraydı -artık meşrebine göre- takılmak eve gelip yatıp zıbarmak sabah kalkıp ütülü gömleğini giyip çıkmak isteyen modeldi...öyle bir ihtimal de var.

bunlar çocukçaysa ülkedeki kadınların yarısı boşuna harap oluyor bir kısmı boşuna boşanıyor demek...

bu sebeplerle sizin kaçmanız lazım adamdan...çocukça olur mu Allah aşkına?

tamam illa kadın tarafı olarak naza çekin, şımarın vs demiyorum ama bir ağırlığınız olsun yahu.

adamın görücü usulü istemesi bunları kabul edecek kız aramasından...yine de iyi bak sizin dediklerinize "ha ha tamam hııı", diyip nişanı düğünü bir aceleyle yapıp -ki yok demezdiniz gibi duruyor- bildiğini okuyabilirdi. aynı eve girince "ama içinden öküz çıktı" konularından birini açabilirdiniz ki biz o konulara hiç inanmıyoruz burada, biliyorsunuz.

çocukça mı?

yahu adam net şekilde ev işlerini sen yapacaksın benim de dışarıdaki hayatıma karışmayacaksın ben ilişkim de olsa kafama göre takılcam (ha bence bir sakıncası yok mesela ben kimsenin buluşmasına etmesine karışmam ama sizin karıştığınız sorun yaptığınız ortada) demiş. ha bu model belki evlense de arkadaşlarıyla tatile/gezmeye gitmek, sizi de tatil/gezme diye anca memlekete götürmek, belki gece yarısına kadar dışarıda Okeydi biraydı -artık meşrebine göre- takılmak eve gelip yatıp zıbarmak sabah kalkıp ütülü gömleğini giyip çıkmak isteyen modeldi...öyle bir ihtimal de var.

bunlar çocukçaysa ülkedeki kadınların yarısı boşuna harap oluyor bir kısmı boşuna boşanıyor demek...

bu sebeplerle sizin kaçmanız lazım adamdan...çocukça olur mu Allah aşkına?

tamam illa kadın tarafı olarak naza çekin, şımarın vs demiyorum ama bir ağırlığınız olsun yahu.

adamın görücü usulü istemesi bunları kabul edecek kız aramasından...yine de iyi bak sizin dediklerinize "ha ha tamam hııı", diyip nişanı düğünü bir aceleyle yapıp -ki yok demezdiniz gibi duruyor- bildiğini okuyabilirdi. aynı eve girince "ama içinden öküz çıktı" konularından birini açabilirdiniz ki biz o konulara hiç inanmıyoruz burada, biliyorsunuz.
Aile olarak da tam öyle bir aile. Annesi memlekete gider her yaz ben de onlarla falan giderdim kesin. Mesela şimdi aklıma geldi bizim eve geldikleri zaman ben annesinin paltosunu neden getirmemişim bana bunun şaka yollu konuşmasını yapmıştı. Ev işleri konusuna gelince de biraz bu konuda alttan almıştım çünkü senelerdir ailesiyle yaşamıyor 10 yılı geçmiştir. Bana hep şu zamana kadar yeterince yaptım sen yaparsın artık derdi. Ama bir yerden duymuştum erkekler evlenmeden önce böyle şeyleri yapmam falan diye söyleyip yine de yaparmış vs. onlara kandım biraz da

Modern gorucu usulu nasil oluyor?

Bahsettiginiz profil hic evlenecek erkek olgunluguna sahip gorunmuyor. Sizi de belki evlenince 'durulur' diye kurban secmisler, ucuz kurtulmussunuz
yani modern görücü usulü derken önce aileler sayesinde tanıştık ama sonrasında aileler bir işe karışmadı kendimiz iletişim halindeydik
evet sanırım ucuz kurtuldum ama yine de pişman olup yazmasını istiyorum

Sevgi mi ahahahah ne sevgisi ayol görücü usulü dün bir bugün iki. İşine gelmemiş uzuyor işte.
Yanlış düşünüyorsunuz sevgililiği de görücü usulü tanışmayı da yaşadım. Görücü usulü zannettiğiniz gibi olmuyor her zaman. Eşimle tanıştığımızda ikimiz de çok hoşlanmıştık birbirimizden sanki arkadaş ortamında tanışmış gibi olmuştuk çok rahattık çünkü iki taraftan da hiç bir baskı yoktu. Nişanlılığımızda çok fazla gezdik ve her gün bana aşık olduğunu değer verdiğini hissettirdi. 4yıldır evliyiz. Allaha şükür bir gün aşkından şüphe etmedim. Görücü usulü diye aşk olmayacak diye bir kaide mi var?

Yanlış düşünüyorsunuz sevgililiği de görücü usulü tanışmayı da yaşadım. Görücü usulü zannettiğiniz gibi olmuyor her zaman. Eşimle tanıştığımızda ikimiz de çok hoşlanmıştık birbirimizden sanki arkadaş ortamında tanışmış gibi olmuştuk çok rahattık çünkü iki taraftan da hiç bir baskı yoktu. Nişanlılığımızda çok fazla gezdik ve her gün bana aşık olduğunu değer verdiğini hissettirdi. 4yıldır evliyiz. Allaha şükür bir gün aşkından şüphe etmedim. Görücü usulü diye aşk olmayacak diye bir kaide mi var?
E bu konuda olmamış? Olmayınca olmuyor işte.

Back
X