Mantikli aciklamasi var mi?

oansorma

sorma ne haldeyim
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
80
23
Benim bu hissettiklerimin mantikli aciklamasi var mi ve ne yapabilirim yardimci olurmusunuz arkadaslar

Sozluyum, sozlumun abisi var ve nisanlisi. Onlar 5 biz 3 yildir beraberiz.
Biz sozlenecegimiz zaman, abin sozlenmedi ve abim sozlenmedi diye bize izin vermediler, sozlum istemedi.
Abi soz nisan yapti sira bize geldi biz soz yaptik.
Biz kasimda nisan dusunuyorduk ama kaynim ve eltim o tarihte dugun yapicaz oyle karar verdik dediler. Abim evlenecek, abi once evlenmeli dediler bizim nisan yine ertelendi.

Bu ne? Hep ikinci planda olmak zorundamiyim ben.. Kiskaniyorum evet kiskaniyorumda hep ilgi ozen onlarda olmasi, hep ilk onlarin gelmesi.. keske benim sozlum abi olsaymis diyorum.. En kotusude sozlum bunun farkinda degil abisine canini verecek o derece... ben tek cocugum belkide kardesim olmadigi icin onlari anlayamiyorum ama bu benim kotu hissetmemi, kiskanmami ve tartismamizi engellemiyor

Benim her guzel gunumun degersiz hissettirilmesi, hep arka plana atilmami engellemiyor bunlari bilmem

Allah askina sizce ben suclumuyum? Eltime ve kaynima asla birsey belli etmedim bugune kadar kv kpede birsey belli etmedim tek sinirimi cikardigim kizdigim tartistigim kisi sozlum, sadece o biliyor bu hissettiklerimi

Sonuc olarak aralarind sadece eltimi seviyorum, canim benim cok iyi biri.. hem seviyorum hem kiskaniyorum o nasil bir durum bilmem :)
Sozlumun abisinden ve ailesinden nefret edyorum hep bizi ikinci plana attiklari icin
Teklif edebilirler madem cakisti tarihler sizin nisani erken yapalim ama nerdeeee biz kimiz ki dimi :KK43:

Cok kizginim siz olsaniz nasil hissedersiniz?

ben tek cocugum belkide kardesim olmadigi icin onlari anlayamiyorum
valla ben tek çocuk değilim bu durumları ben de anlayamıyorum. evliliğin sırası mı olurmuş. kim hazır hissederse kariyerini oturtursa o evlenir. yani atıyorum abi birini bulamadı kardeş ömür boyu sevgili mi kalacak? ben ablamdan erken evlendim mesela. çevremde böyle örnek çok düşününce..

Sıra beklemek saçma ama bu nasıl tüm özel günlerinizde tadınızı kaçırabiliyor?
Durduk yerde kinlenmeyin. Geç olsun güç olmasın.

Sıra beklemek saçma ama bu nasıl tüm özel günlerinizde tadınızı kaçırabiliyor?
Durduk yerde kinlenmeyin. Geç olsun güç olmasın.
sozde heves merak heyecan hep kacti, benim istedigim zaman degil onlarn keyfine gore oldugu icin
simdi yine planladigimiz tarih degil, onlarin istedigi zaman yani abiden sonra oluyor
ben degersiz hissediyorum, o gunun hevesi heyecani kaciyor bu yuzden

Benim nişanlım da ortanci. Abisi var. Ama biz önce evleniyoruz.
Ne bileyim bana da sacma geliyor bu durumlar.
Büyük nisan mi düşünüyorsunuz ki ertelendi?
Yani aile arasında bir sey olacaksa dugunden bir veya iki hafta önce olabilir.

Büyük nisanlar bana hep sacma gelmistir. Dugunun bir at modeli gibi. Aile arasinda yapin ve onlarin düğününden önce olsun sizinki.

Bi kere bu olayların sırayla olması çok saçma.
Ben olsam alınırdım herhalde ama kıskançlıktan değil benim için özel olacak günler hakkında başkalarının karar vermesine alınırdım ( benzer durumdayız )

Bi kere bu olayların sırayla olması çok saçma.
Ben olsam alınırdım herhalde ama kıskançlıktan değil benim için özel olacak günler hakkında başkalarının karar vermesine alınırdım ( benzer durumdayız )

eski insanlar gibi dusunuyolar canim sirayla olacak diye
ben hep onlari beklemek zorundayim
Allah bilir evlenince cocuk bile dogurtmazlar bana once abi ve yenge diye, ciddi ciddi bunu bile dusunuyorum artik

eski insanlar gibi dusunuyolar canim sirayla olacak diye
ben hep onlari beklemek zorundayim
Allah bilir evlenince cocuk bile dogurtmazlar bana once abi ve yenge diye, ciddi ciddi bunu bile dusunuyorum artik
Yok artık :) güler misin ağlar mısın bilemedim :)

Benim bu hissettiklerimin mantikli aciklamasi var mi ve ne yapabilirim yardimci olurmusunuz arkadaslar

Biz sozlenecegimiz zaman, abin sozlenmedi ve abim sozlenmedi diye bize izin vermediler, sozlum istemedi.
Biz kasimda nisan dusunuyorduk ama kaynim ve eltim o tarihte dugun yapicaz oyle karar verdik dediler. Abim evlenecek, abi once evlenmeli dediler bizim nisan yine ertelendi.

Bu ne? Hep ikinci planda olmak zorundamiyim ben.. Kiskaniyorum evet kiskaniyorumda hep ilgi ozen onlarda olmasi, hep ilk onlarin gelmesi.. keske benim sozlum abi olsaymis diyorum.. En kotusude sozlum bunun farkinda degil abisine canini verecek o derece... ben tek cocugum belkide kardesim olmadigi icin onlari anlayamiyorum ama bu benim kotu hissetmemi, kiskanmami ve tartismamizi engellemiyor

Benim her guzel gunumun degersiz hissettirilmesi, hep arka plana atilmami engellemiyor bunlari bilmem

Allah askina sizce ben suclumuyum? Eltime ve kaynima asla birsey belli etmedim bugune kadar kv kpede birsey belli etmedim tek sinirimi cikardigim kizdigim tartistigim kisi sozlum, sadece o biliyor bu hissettiklerimi

Sonuc olarak aralarind sadece eltimi seviyorum, canim benim cok iyi biri.. hem seviyorum hem kiskaniyorum o nasil bir durum bilmem :)
Sozlumun abisinden ve ailesinden nefret edyorum hep bizi ikinci plana attiklari icin
Teklif edebilirler madem cakisti tarihler sizin nisani erken yapalim ama nerdeeee biz kimiz ki dimi :KK43:

Onlar 5 yıldır birliktelermiş.. öyle düşünmeleri normal karşılanabilir. Siz eğer çok yakın zamanda söz nişan yaparsanız yine o dediğin durumu yaşayabilirsin. Biraz bekleyin demek ne kadar doğru bilmem ama arada biraz zaman olsa siz de benzer özeni yaşayabilirsiniz..

maddi açıdan sıkışabiliyor aileler benm kardeşimde sorunca seni bekliyorum der çocuk isteyelim deyince hazır değilim der ben izin verdim ama beklemese keşke çünkü seneye yazın ikimiz beraber evlenicez ailemiz yalnız kalıcak ve maadı açıdan sıkısıcak. bence nişanlınızın ailesiyle iyi geçinin derim onlara ne yapıyorsa size de maddi olarak o kadarın yapmalı

Son olan daha güzeldir, boşverin.
Onların nişan ve düğün tecrübelerinden faydalanıp, çok daha güzel ve sorunsuz bir şekilde hayatınızı birleştirebilirsiniz.
Ayrıca eltiniz daha yeni gelinken, size kaymış olacak tüm ilgi.
O açıdan düşünün derim.

Şu sıra meselesi kadar saçma bir şey görmedim ben. Ağabeyi hiç evlenmeyecek olsa sonsuza kadar onu mu bekleyecektiniz yani.

sıra beklemek çok saçma...ama acaba maddi açıdan mı böyle yapıyorlar?kolay deil 2 tane erkek çocuk evlendirmek..

valla ataerkıl aıle yapııs olanlarda once buyukler sonra kucukler olayı oluyor, helekı de evlenen evın erkek evladı ıse sız haklısınız aslında ıkı ayrı evlat, ıkı ayrı evlılık planı , hadı dugun ustu nısan olmaz bunu anlarım da dugunu beklemeyın sızde dugun oncesı yapın mesela, kımse kımsenın keyfını beklemek zorunda degıl kı sartlar maddı durumlar,zaman acısından herkesın planı programı farklı oluyor..
sız haklısınız ama elden pek bısı gelmıyor sanırım..
ben sızın yerınızde olsam sozlum haberdar madem bu hıslerımden ona bazı seylerı one alması ıcın aılesıyle konusmasını soylerdım hatta ona bırakmaz dırek kendım soylerdım , ben aılelerle fazla muhattap olmayı sevmem bu konularda ben evlenıyorsam secımler-tercıhler-zaman benım etrafımda donmelı, evlenırken esım bıle mudahıl olmadı herseyı ıstedıgım gıbı duzenledım kımsede bısı dıyemedı hele bı desınler alırlardı agızlarının payını :KK66:)))

Ne kadar kolay geliyor di mi? Bir aile peşpeşe iki evladını evlendirsin.Maddi yönünü bi kenara bırak,yorgunluk telaş,davetli hısım akrabaya bile külfet.Bu nasıl bir bakış açısı.İlk olmak.Allah aşkına bırakın şu toz pembe hayalleri.Mutlu evlilikten daha önemli ne var şu dünyada.

Bence siz abartmışsınız biraz. Biz şimdi erkek kardeşimin düğün dernek işleriyle uğraşıyoruz. Bunlar erkek tarafından bayağı maddiyat ve emek gerektiriyor. İkisini birden evlendirmek daha güç çifte düğün olmayacaksa :) ki o da saçmalik, herkes özel olmak ister. Bunun için de biraz Sabır gerekir. Bizim küçük olanı önce evlendiriyoruz. Sırasıyla demedik. Çünkü büyük olanının daha bir eş namzedi yok, ama küçük olan nişanlısını kendi buldu. Biz de daha belli olmayan bir durum için onu bekletmiyoruz. Ama büyüğün nişanlısı olsaydı önce onu evlendirir, diğer kardeşime biraz bekle derdik. Ayrıca az daha beklemek sizin için daha güzel olur diye düşünüyorum. 1. Si kendi ailenizin yanında geçireceğiniz biraz daha zaman. Yani evlenmeden önce sabırsızlık oluyor ama evlenince az daha doysaydım diyorsun. 2. Si tecrübeden faydalanacaksınız. Ben şimdi kardeşimin nişanına hazırlanırken çok tecrübe biriktirdim. Diğer kardeşimde inşallah çok daha rahat olacağız. Evlenmeyi, eşine kavuşmayı istemek çok güzel bir şey ama biraz da anlayışlı olmak gerekir nişanlın ve ailesine. İki erkek evlat evlendirmek kolay değil, evinden eşyasına düğününe kadar.

soyle soyleyeyim
ev esya dugun masraflarini cocuklar kendileri karsilayacak, anne baba oyle demis

kv kp sadece taki konusunda kendini yoracak banada nisan 1 bilezik takacaklarmis sadece o'da yillar once alinmis oyle dedi nisanlim
eltimede nisaninda 1 takmislardi zaten ve baska hicbirsey

nisan kiz tarafina ait zaten, enayi bir aileyiz ve sadece salonu degil kuafor fotograf ivir zivir herseyi biz odemeyi kabul ettik yoksa nisanada pek yanasmiyolardi ben hevesliyim diye ailem icinde kalmasin kizim, bir kez oluyor sonucta dedi sagolsunlar

kisacasi ve ozetle tek nedeni, ABI buyuktur, ezilmesin, ayip olmasin bilmem neysi bilmem neysi
e bende insanim be kardesim, benimde duygularim var, insaf insaf, benim fikrimi sormadan kizim kusura bakma boyle denk geliyor hep ama napalim diye dogru durust bir aciklama yapmadan olmaz deyip kesip atmak

tek sorun ailede degil ki
sozlum olacak olan insan'da boyle dusunuyor, aman abisi evlensin aman bize ne b.k olursa olsun cunku benim canim yok, benim hevesim hayalim yok dimi, su an nefret ediyorum hepsinden