mantıklı mı?

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
31
Hanımlar aranıza bugün katıldım ama sizi uzun süredir uzaktan takip edenlerdenim bende. Çok akıl aldım burdan. Çok yanlıs bakış açılarımı düzelttim. Bu güne kısmetmiş sizlerin arasına katılmam.

Görüşlerinize çok ihtiyacım var. Ben 1 yıldır nişanlıyım hanımlar. Nişanlımı da ailesini de çok seviyorum.
şurda 1 ay sonra düğünümüz var. Ailesi ile hiç bir sıkıntım yok.

Tayin durumundan dolayı çok sıkıştık. Tayinimiz çıkar da gideriz diye bekledik ama tayinimiz çıkmadı.1 ayda ev tutacağız alışveris yapacağız ama kesinlikle istanbulda yaşamayacağız seneye de nişanlım tayinini isteyecek bu sefer yüzde doksan çıkma ihtimalı var. Maddi yönden aileye bağlıyız malesef. Sağlık sorunumdan dolayı nişanlımın isteği ile işimden ayrıldım.Tek maaşlıyız.

Nişanlımın ailesi sakın babana yüklenme kızım herşeyini halledeceğiz dediler bir sürü meselenin altına elini koydular Allah razı olsun. Ama bugun mobilya alışverişine nişanlımla çıktığımda nişanlım''zeholl babamın çok farklı bi fikri var 3bin tllik düğün paketinden alalım tayinimiz çıktığında bi bavulla gider yeni düzen kurarız'' dedi. Nişanlım da çok gergin ev meselesinden dolayı '' zaten bende öyle düşünüyordum bitanem'' diye geçiştirdim ama moralim çok bozuk kızlar. mobilyacıya gittik eşyalara baktık nişanlımın bile morali bozuldu. Kaldı ki beyaz eşyası var tenceresi tavası tabagı çanağı halısı perdesi var bu işin nasıl bi bavulla giderim.Çeyizlerimi bavulda mı taşıyacağım? Nasıl bi maaşla yeniden yeniden düzen kurarız 2-3 milyarlık nakliyat parası için. Beyaz eşyaları da ikinci el alacakmışız. Bi daha bi daha düzen anlayacağınız. 3 milyar vermemiz için yine 5-6 bini çope atıyoruz. Takı mevzusu hiçbirşey belli değil.Hiç birşey demedik siz halledin dedik.Annem düğün öncesi alışverisi ne yapacaksınız dedi kıyafet alışverisi anladılar. Böyle olacağını hiç tahmin etmiyordum. Çok moralim bozuk. Nişanlıma da anlattım durumu hakverdi asli düzenimizi burda kuralım taşınacaksak da taşınırız dedi. Bu tayin mevzusu beni öldürdü bu belirsizlik bunalttı artık. Bizi o üç milyar etkilemez ama tekrar tekrar nasıl destek versinler bize. Nişanlım uzun vadede düşünemiyor.

Takı mevsuzunu da yarın annemi arttıracağım konuşsunlar. Önceki gelinize ne yaptıysanız yapsın desinler.Biraz ses çıkarmak istiyorum.Bi mesaj gitsin istiyorum bu ikinci el eşyalara. Önceki gelinleri herşeyini yaptırdı ev verdiler dört dörtlük. Bense ikinci el beyaz eşya 3.bin tl lik eriyip gidecek düğün paketi. Bu iş oldu bittiye mi gidecek? Biraz ses çıkarmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım hanımlar? Antipatik davranmak da istemiyorum?Nişanlımı üzmek hiç hiç istemiyorum.Maddi durumları olmasa hiç dert etmeyeceğim ama maddi durumları da var.

Uzun oldu şimdiden herkese teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun şöyle söyleyeyim ki cimri mi falan diye yanlış anlamayın şahsen cimri insandan koşa koşa kaçarım ve çok müsrif bir kişiyim öncelikle
1.ben kendi açımdan söylüyorum düğün paketi tercih ederim ki planlarım o yönde güzel parçalar var neden tercih ederim çünkü ben mobilya beyaz eşya işini şansa bağlarım kumar gibi çizilir kırılır taşınırken bir şey olur ya da ben çabuk sıkılan biriyim şöyle 1-2 yıl sonra değiştirdiğimde en azından verdiğim paraya yanmam ki siz tayinci olacaksınız tam sizlik bence

2. eğer gideceksek bende beyaz eşyada 2. el tercih ederim 1 yıla kadar da birikim yapar gittiğim sabit yerimde en iyisini alırım şimdilik beni idare etsin yeter derim siz 2-3 bin nakliye falan diyorsunuz ama ben pimpirikliyim adamlara güvenemem hem seneye kadar elim daha rahat eder daha rahat alırım ki öğrenciyken ben çamaşır mka. bulaşık mak ve dolabı 500 tl aldığımı bilirim yani

3.takı mevzusu belli değil demişsiniz ama bence elini her şeyin altına koymuşlarsa onu düzgün bir şekilde yaparsınız çok mobilya alıp çok borçla evlenmediğiniz için seneye mobilyalar içinde o takılar bir nevi garanti olur

4.tekrar diyorum tayin meselesi canımı sıktı diyorsunuz ama çok kaliteli şeyler alıp birden borca sıkışıp ya da onlara zarar geldiğinde üzülmek yerine 1 yıl birikim yapıp gittiğiniz yerde almak daha mantıklı

5.önceki geline her şey yapılmış ama belki o zamanla şimdiki zaman bir değil ya da belki o gelinin ailesi de elini taş altına koydu ya da o gelin tayinci miydi yoksa kalıcı düzen mi???
bence kendi kendinizi aileye karşı doldurmayın stresli zamanlar bunlar sıkmayın canınızı

Ya ev bile kuramiyosaniz evlenmeyin yani. Ana babaya guvenip evlenirsen oyle olur. 1 sene gec evlen kendi paranla evlen o ne oyle hicbi seye karisamiyosunuz. Baskalarina minnet etmenin sonu iste
Bu kadar sert ifadeler kullanmaniz beni fazlasiyla uzdu. Saglik sorunlarimdan dolayi isimden ayrildim. Dediginiz gibi gonul farkli ister. Burda da bi simarik cocuk edasiyla anlatmadim aslinda durumlari olmasa seve seve kabul ederim. Ama durum baska cocuklari icin cok farkliyken bu problemleri yasamanin uzuntusunu paylastim sizle
herneyse yorumunuz icin tesekkur ederim

her şeyi erkeğin babası mı üstlendi zira öyleyse çok yanlış.sizin durumda kız tarafı bunu alır erkek tarafı bunu alır gibi bir konu yok sonuçta.ortak alınır her şey.evliliği yüretecek düğün yapacak durumunu yok niye evlenirsiniz?ayrıca tamam herkesin hayali olabilir iyi düğün iyi eşyalar vs.ama esas olan o kişiyle evlenip ömrünü geçirmekse yahu ben düğünsüzde bir nikahımı kıyar geçerim yine benim sevdiğim adam o,yine eşim.eşyaların güzelliğinden ziyade huzuru paylaşabilmektir önemli olan.ya vazgeçin evlenmekten kendi ayaklarınız üstünde durup istediklerini alabileceğiniz zamana kadar ya da kabullenip nasılsa o yanımda deyip mutlu olun.

Öncelikle hayırlı olsun şöyle söyleyeyim ki cimri mi falan diye yanlış anlamayın şahsen cimri insandan koşa koşa kaçarım ve çok müsrif bir kişiyim öncelikle
1.ben kendi açımdan söylüyorum düğün paketi tercih ederim ki planlarım o yönde güzel parçalar var neden tercih ederim çünkü ben mobilya beyaz eşya işini şansa bağlarım kumar gibi çizilir kırılır taşınırken bir şey olur ya da ben çabuk sıkılan biriyim şöyle 1-2 yıl sonra değiştirdiğimde en azından verdiğim paraya yanmam ki siz tayinci olacaksınız tam sizlik bence

2. eğer gideceksek bende beyaz eşyada 2. el tercih ederim 1 yıla kadar da birikim yapar gittiğim sabit yerimde en iyisini alırım şimdilik beni idare etsin yeter derim siz 2-3 bin nakliye falan diyorsunuz ama ben pimpirikliyim adamlara güvenemem hem seneye kadar elim daha rahat eder daha rahat alırım ki öğrenciyken ben çamaşır mka. bulaşık mak ve dolabı 500 tl aldığımı bilirim yani

3.takı mevzusu belli değil demişsiniz ama bence elini her şeyin altına koymuşlarsa onu düzgün bir şekilde yaparsınız çok mobilya alıp çok borçla evlenmediğiniz için seneye mobilyalar içinde o takılar bir nevi garanti olur

4.tekrar diyorum tayin meselesi canımı sıktı diyorsunuz ama çok kaliteli şeyler alıp birden borca sıkışıp ya da onlara zarar geldiğinde üzülmek yerine 1 yıl birikim yapıp gittiğiniz yerde almak daha mantıklı

5.önceki geline her şey yapılmış ama belki o zamanla şimdiki zaman bir değil ya da belki o gelinin ailesi de elini taş altına koydu ya da o gelin tayinci miydi yoksa kalıcı düzen mi???
bence kendi kendinizi aileye karşı doldurmayın stresli zamanlar bunlar sıkmayın canınızı
Oncelikle yorumunuz uslubunuz icin tesekkur ederim. Birikim yapma gibi bi sansimiz yok malesef. Tek maasiz ve kiradayiz.
Ailemden tek teyzeme durumu acikladim ama ailem sag duyulu yine pisman oldum tabi. Bilmiyorum karismayacagim galiba. Ne olacaksa olsun. Hicbir hevesim kalmadi zaten. Keske ne olursa olsun isimden ayrilmasaydim.

Bence sizin şu an evlenmeniz bile hata. Kendi kendinize bile yetemiyor, bahsettiğiniz çatal kaşık için bile birine muhtaçsanız niçin evleniyorsunuz? Evlilik nedir, neden yapılır? Evlenen birey ilk başta kendi yuvasını kurabileceğini, kendi eşiyle hayatını idame ettirebileceğini bildirmiş olur.

Hem a'dan z'ye masrafınızı onlardan beklemek, hem de arayıp takı için şart koşmak artık görgüsüzlük olur. Ne demek "önceki gelininize ne yaptıysanı aynısını yapın"? Zorla mı bu işler? Tamamen onlara gebe kalarak evlenip ev kuran size öyle bir cevap verirler ki bir daha karşılarına çıkamazsınız utancınızdan. Öyle söyleyeyim size. Kusura bakma hoşunuza gitmez cevabım ama, doğruya doğru. Çalışın, kazanın, başınız dik evlenin, kimseden de böyle beklentilere girmeyin. Taşıma suyla değirmen dönmez, böyle evlilik olmaz.

Ya ev bile kuramiyosaniz evlenmeyin yani. Ana babaya guvenip evlenirsen oyle olur. 1 sene gec evlen kendi paranla evlen o ne oyle hicbi seye karisamiyosunuz. Baskalarina minnet etmenin sonu iste

arkadasa sonuna kadar katiliyorum... eger cok ciddi saglik sorunun yoksa keske isinden ayrilmasaydin kimseye minnet etmeden evlenirdin....bence mumkunse calisma yeriniz yani tayininiz belli olana kadar bekleyin derim....

Oncelikle yorumunuz uslubunuz icin tesekkur ederim. Birikim yapma gibi bi sansimiz yok malesef. Tek maasiz ve kiradayiz.
Ailemden tek teyzeme durumu acikladim ama ailem sag duyulu yine pisman oldum tabi. Bilmiyorum karismayacagim galiba. Ne olacaksa olsun. Hicbir hevesim kalmadi zaten. Keske ne olursa olsun isimden ayrilmasaydim.
rahatsızlığınız sadece işinizde mi çalışmaya engel yoksa başka bir iş yapabilir misiniz

Herkesin bir huyu var, ben de asla "idareten, geçici" eşyalarla mutlu olamam. 1500 km uzağa tayinim çıktı, bana dediler ki git orada ucuz paketlerden al, sonra bırak gel. Hayır dedim, ben bütün eşyalarımı severek almışım, burada bırakamam. Hepsini taşıdım. 2 sene sonra 1000 km tayinim çıktı yine taşıdım. Sonra ev aldım, yine taşıdım.

İyi eşyalar taşınırken zarar görmüyor arkadaşlar. Taşınma=Mutlaka zarar görecek değil. Kafanızdan çıkarın bunu.
Ayrıca iyi bir nakliye firması bulmak her zaman kolay olmuyor evet, özellikle doğuda. Ama ben hemen herşeyimi kendim paketlemeye özen gösterdim, evet 3 tane tabakla 1'bardak kırılmıştı sadece.

Bu arada eşya denen şeyler zamanla eskir, aşınır. İlk günkü gibi kalacak değil. Bunları normal karşılayalım. Tamir edilebilecekse edilir, edilemeyecekse yenisi alınır. Evin komple bütün eşyası zarar görecek değil herhalde.

Ayrıca başka bir konu, tayin çıkınca km başına verilen bir harcırah var, nakliye ücreti oradan karşılanabilir. Ya da yeni eşya almada. Sizin tercihiniz.

Doğuda yaşarken çok sıcaktı, klima alayım dedim. Herkes dedi ki, deli misin, gittiğin yerde alırsın, al şimdi vantilatör tarzı bişey. Neden idare edeyim, burası şu an benim evim diye cevap verdim, kargoyla klima getirttim en iyi markadan. Taşınırken de söküp getirdim, şu an bu sıcak günlerde serinletiyor beni mis gibi.

Özetle, ailesinin ucuz paketler dışında başka eşya almaya maddi olarak güçleri var mı? Varsa alsınlar.
Senin ailen elini ne kadar taşın altına sokuyor? Onlar ne alıyor?

Eşinin birikimi var mı?

Maaşı sizi geçindirmeye yetecek mi?

Bana öyle geliyor ki sizin tayinci olmanız bahane, siz şu an olduğunuz yere kazık da çakmış olsanız ailenin durumu yok, size yine o paketlerden almak istecekler.

Not: Takı meselesine bir şey diyemeyeceğim, ama bir kadının kocasından bağımsız bir malı olması grektiğine inanıyorum.

Not2. Sizin çalışmanıza engel sağlık sorununuz neydi? Nişanlınızla şimdiden konuşup gittiğimiz yerde çalışmak istiyorum diye anlaşma yoluna gidebilirsiniz. O zaman istediğiniz eşyaların taksidine girebilirsiniz belki, içinize sinen şeyler alırsınız.

benım kuzenım assubayla evlı sureklı tayınlerı cıkıyordu
ılk evlenırlerken esyalı bı ev tuttular hıcbısey almadılar
sonra nerde yasayacakları kesınlestıgınde esya aldılar
cokta mutlular

valla kardeş durumunuzu tam anlayamadım eğer uzak bi yerden istanbula taşınacaksanız ben de olsam öyle yapardım ki yaptım da
2 bin tl miz vardı evlenirken Gittik spotçuya evi 2. el eşyalarla doldurduk :)
sonra 1 sene sonra 1200 km uzağa gelirken evi eşyalarıyla beraber bıraktık. eşyaları yeni kiracı bizden satın aldı
sonra yeni geldiğimiz şehirde gidip daha iyi eşyalar aldık
ama bu durum bizim borca girmemize sebep oldu
yine de kimseden 1 kuruş almadığım için yine olsa yine böyle yaparım, biz de tek maaştık eşim çalışmıyordu.

Bence sizin şu an evlenmeniz bile hata. Kendi kendinize bile yetemiyor, bahsettiğiniz çatal kaşık için bile birine muhtaçsanız niçin evleniyorsunuz? Evlilik nedir, neden yapılır? Evlenen birey ilk başta kendi yuvasını kurabileceğini, kendi eşiyle hayatını idame ettirebileceğini bildirmiş olur.

Hem a'dan z'ye masrafınızı onlardan beklemek, hem de arayıp takı için şart koşmak artık görgüsüzlük olur. Ne demek "önceki gelininize ne yaptıysanı aynısını yapın"? Zorla mı bu işler? Tamamen onlara gebe kalarak evlenip ev kuran size öyle bir cevap verirler ki bir daha karşılarına çıkamazsınız utancınızdan. Öyle söyleyeyim size. Kusura bakma hoşunuza gitmez cevabım ama, doğruya doğru. Çalışın, kazanın, başınız dik evlenin, kimseden de böyle beklentilere girmeyin. Taşıma suyla değirmen dönmez, böyle evlilik olmaz.
aynen öyle. birde erkeğin tarafına bu kadar yüklenmek haksızlık.
herşey tam olsun istiyorsanız ya evlenmeyin bekleyin yada ailenizden yardım alın biraz da..

X