Mantıklı olan nedir?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.063
208
123
34
Ben 2 yıl tezli yüksek lisansa başladım.Medikal fizik yüksek lisansı yapacağım.Bu sürede dershanede öğretmenliğe devam edeceğim.Bu sene bölüme çok başvuru oldu.Gittikçe talep artıyor.Kpss puanları artabilir.
Size sormak istediğim şu.Ben Almanyadaki klinik ve medikal fizik derneği ile iletişime geçtim.Bana dedikleri yüksek lisans sonrası Almanyada bir klinikte ausbulding tarzı 2 sene çalışmam gerekiyor.Sonrasında dernek sınav yapacak.Almancam B2 olmalı.
Bu sene hem kpss hem Almanca hem iş bir arada gitmez.Bu sene sadece kpss seneye mi Almanca çalışayım.Atanırsam istifaya karar vermekte zor olur.Ne yapayım bana ne önerirsiniz? Küçük bir şehre atanıp ülkede mutlu yaşayabilir miyim? Yoksa gitmek için herşeyi denemeli miyim?

Bu senin hayattan beklentilerinle alakalı.
Çok uç iki örnek vermişsin.

Orada hayat kaliten nasıl olacak, KPSS kazanınca burada nasıl olacak?
En basitinden bu ikisini kıyaslayabilirsin.

Konfor çok önemli değil, daha medeni, hak hukukun olduğu bir ülkede yaşamak ve çocuk büyütmek istiyorum mu diyorsun?

Kısacası bu sorunun tek bir doğru cevabı yok.

İki seçenek arasında gerçekten uçurum var gibi...Karar vermek zor. Bence mutlu olacağın şeyi yap derim düşün ve hangi seçeneğini tercih edersen mutlu olursun ve buna göre bir karar ver derim biraz klişe olabilir ama gerçekten mantıklı olan bu gibi geldi

Aslında hukuk,güvenlik olarak daha iyi bir ülkede yaşamak istiyorum.Kendimi güvende hissetmiyorum.Ama işte garantiside yok.Eger sadece Almanca çalışırsam 2028 kpssye girebilirim.Bölüme talepte artıyor.Burada normal memur hayatım olur gibi.Yaşadigim şehre yakin illerde de kadro açıyorlar.Düzenimi bozmadan oralara atansam ayda 100 bin tl gelirimiz olur.Gelir olarak iyi durumda oluruz ama güvenlik sorunu sıkıntı.

Almanyayı çok istiyorum.Bir sürü klinikte iletişime geçtim.Hatta yazın staj için kabul aldım.Ama 2 sene yurtdisinda 1000 euroya çalışacağım.Hayata geç kalıyorum gibi hissediyorum.Yaş oldu 33

Almanyayı çok istiyorum.Bir sürü klinikte iletişime geçtim.Hatta yazın staj için kabul aldım.Ama 2 sene yurtdisinda 1000 euroya çalışacağım.Hayata geç kalıyorum gibi hissediyorum.Yaş oldu 33
2 sene 1000 euroya çalışacaksınız
ancak şöyle bir durum var - 2 sene dişinizi sıktınız erşey yolunda gitti eşiniz orada iş buldu vs. bunların hepsi pozitif gitti diyelim-

o 2 sene çalıştığınız yer size lojman filan vermeyecekse -vercek mi? bazı sağlık çalışanları lomanla gidebiliyor.
1000 euro ancak kalacağınız yer (tek oda bir yer olursa) faturalar bir de aylık bilete filan yetecek. yani cebinizde paranız olmazsa birikim olmazsa caıınız çok sıkılabilir /şu anda güzel bir birikiminz varsa burayı es geçebilirsiniz tabi.
+ süreler var. yani almanca öğrendiniz b2 aldınız başvurdunuz vizeler, belgeler...hepsi süre. ausbildunga başlatılana kadar çok bekleyebiliriniz belli olmaz.

bence
master + kpss 2026'ya kadar yeterli bir plan
puanı alın atanabilirseniz ne güzel, (zaten atanmış çalışmış olursanız almanya bunu da dikkate alıyor)

sonra çalışmaya başlayınca hala ders çalışmaya enerjim kalıyor mu diye tartma şansınız olur, zira almanyada 2 sene daha ders çalışacaksınız unutmayın

yok atanamazsanız da beklerken almanya hazırlıklarınıza yine devam edersiniz

Kpss ile atanmayı tercih ederdim. Birkaç sene çalışır duruma bakardım. Devlette memnun olursanız kalırsınız, olmazsanız tecrübenizle farklı sekilde is başvurusu yaparsınız. Belki o durumda Ausbildung ihtiyacı da kalmadan bir alanda iş bulursunuz. Açıkçası ben yüksek lisanstan sonra gidip de Ausbildung yapmazdım

Türkiyede atanan kişilerle konuştum.Çok rahatlar.Her yıl yıllık izin hariç ekstra 1 ay radyasyon izni var.Erken emeklilik hakları var.Haftalık 35 saat çalışıyorlar.Almanyada medikal fizik uzmanı olmak için ekstra 2 sene ausbulding gibi çalışıyorlar.O yüzden benimde bunu yapmam gerekiyormuş.Siz neden Ausbildung yapmam dediniz.

Ausbildingde toplu sözleşmeye göre maaş veriliyor yazıyor ama bende 1000 euro gibi birşey bekliyorum.Eşim bu süreçte Türkiyede kalacak.Ben gidişata bakacağım öncelikle.Genel olarak kalacak yer vermiyorlar.Şuan elimde birikim var ama bunu da harcama taraftarı değilim açıkçası.
Haklısınız.Önceliğim kpss olacak.Sonra Almanca ve ingilizce geliştirmeye çalışacağım.Gidişata bakarım artık.Sanırım kadrolu olursam istifa edince geri dönme hakkım oluyor.Tabi araştırmak gerek.

Ben sizden çok farklı bir alandayım öncelikle bunu söyleyeyim. Yani açıkçası Ausbildung dediğimiz şey çok ortalama ve altı bir meslek egitimidir. Yüksek lisans yapmış birisinin Ausbildung yapıp bin euro alıp da ne yapacağını kafamda oturtamadım. Bi kere bu süreçte esiniz yanınıza gelebilecek mi? Hadi geldi diyelim bankada para göstermeniz gerekecek mi? 2 sene boyunca bin euro ile nasıl geçineceksiniz? Yani ben kirama bile daha fazla ödüyordum ama hadi esiniz gelmedi wg odasında kaldınız 600 e falan hallettiniz diyelim mutfak vs yine yetmez. Kac yaşında insan öğrenci gibi mi yaşayacaksınız?
İşe türkiyede başlayıp, bu alanda ya da benzer alanda direkt maaşlı işlere başvuru şansınız olur mu ilerisi için? Böyle bir şans varsa ben bu yolu tercih ederdim. Muhtemelen atandıktan sonra rahatinizdan vazgeçip gitmeyeceksiniz bile

Ben size direk derneğin attığı mesajı Türkçeye çevirip atayim.Aslında ausbulding diye geçmiyor.Weiterbuilding diye geçiyor.Radyoloji için 6 ay, radyoterapi için 12 ay, nükleer tıp için 2 yıl deneyimli medikal fizikçi yanında çalışmam gerek.Sonra radyasyon koruma sertifikası alıcam.Biraz teferruatlı.15 yıl deneyimli medikal fizikçi ile konuştum.O da Almanyada iş buldu.Bana 40 tane sınava giriyoruz.Direk burada oku dedi.Ama C1 Almanca istiyorlar.Bankada benim icin para göstermek gerekmeyecek.Eşimde bir süre Türkiyede kalir diye düşünüyorum.İşte direk maaşlı işlere başvuramiyorum.Almanyadaki sertifika icin yuksek lisans sonrası 2 sene çalışmam sonra sınava gerek.Dernegin attığı mesajı bu şekilde

Eklentiler

• 1000507024.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 12
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…