Manuel bu kadarmi zor?

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Esim araba aldi banada kullanmayi ögretecekti. Bi aksam ciktik iste ögrenmeye 1.vitesde ögrendim. Iste yapamayinca olmuyor yapamiyosun dedi sadece 15 dakikada.
Bugunde tutmus sen suremesin, beceremesin. Cevrende kactane var suren manuel diyo. Ben otomatik alayim onu sur diyo. Buda aylar surecek tabi.
Bende suren annesinin karnindami ögrendi, nasil suruyolar dedim. Calistirmaya gocunuyor beni sanirim.
Bu arada yillar once sevgilisine ogretigini, ehliyet aldiklarini biliyorum.kendi arabasinida vermis duyduguma göre.
Masus banami böyle , yoksa gercekten suremeyecegim icin mi?

Esim araba aldi banada kullanmayi ögretecekti. Bi aksam ciktik iste ögrenmeye 1.vitesde ögrendim. Iste yapamayinca olmuyor yapamiyosun dedi sadece 15 dakikada.
Bugunde tutmus sen suremesin, beceremesin. Cevrende kactane var suren manuel diyo. Ben otomatik alayim onu sur diyo. Buda aylar surecek tabi.
Bende suren annesinin karnindami ögrendi, nasil suruyolar dedim. Calistirmaya gocunuyor beni sanirim.
Bu arada yillar once sevgilisine ogretigini, ehliyet aldiklarini biliyorum.kendi arabasinida vermis duyduguma göre.
Masus banami böyle , yoksa gercekten suremeyecegim icin mi?
1. gayet iyi sürersiniz
2. manuel zor biraz, bence otomatik vites harika birşey
3. ozel hocadan ders aldim, tam 1,5 ay haftasonlari..

Ben de manuel kullanabiliyorum. Otomatik bana zor geliyor nedense. Tuhaf değil mi?
Manueli kullanmayı öğrenmek sabır ve emek işi. Ben 18 yaşımdayken öğrendim. Uğraşmak istemiyordur eşin. Ehliyetiniz var mı?
Bir de bana babam öğretmişti. Baba candır:KK200:

Manuel candır yaa, bayılıyorum vitesle oynamaya, ilk başta öğrenirken lanet edersin ama öğrendikten sonra da çok eğlencelidir.

Kocan arabasına kıyamıyor bence de, başka öğretebilecek biri varsa (özellikle kadın) ondan ders almanı tavsiye ederim.

Manuel candır yaa, bayılıyorum vitesle oynamaya, ilk başta öğrenirken lanet edersin ama öğrendikten sonra da çok eğlencelidir.

Kocan arabasına kıyamıyor bence de, başka öğretebilecek biri varsa (özellikle kadın) ondan ders almanı tavsiye ederim.
Geri geri gelmek falanda zormu? Cok zor diyorlar manuelde park

Geri geri gelmek falanda zormu? Cok zor diyorlar manuelde park
Öğrenip pratik yaptıktan sonra zor diye birşey yok, ilk başlarda kaldırıma yaklaşamayıp nerdeyse ortada bırakan ben şimdi fite fit boşluklara bile park ediyorum çok şükür. Önemli olan pratik ve kendine güven ;) aynaları kontrol ettikten sonra geri geri gelmenin de bir numarası yok

Açık konuşayım 11-12 yaşımdan beri Babam veriyordu arabayı (tabiiki hiç kimsenin olmadığı ,trafiğe kapalı güvenli yerlerde kendisi asla sorumsuz biri değildir ve hep yanımda tetikte dururdu her ihtimale karşı) ehliyeti alana kadar. Zaten o vakte kadar beni olabildiğince ustaca yetiştirdi. Şimdi ise her türlü yolda her türlü teknikle kullanabiliyorum. Çünkü Babam bana direksiyonu tutup pedallara basmayı değil, arabayı motoru anlamayı öğretti. Çalışma tekniklerinden tutun onların üretimlerine kadar her şeyi. Ve manuel, bambaşka bir zevk... Bir kere alışırsanız emin olun otomatik oyuncak gibi gelir. Vazgeçemezsiniz manuelden.
Arabanın gücünü hissedin.
O gücün sizi cezbetmesine müsaade edin.
Kontrolün sizde ve yalnızca sizde olacağını aklınızdan çıkarmayın.
Vitesi atacağınız zaman sayısal değerlere değil ,motorun sesine bakın.
Zaten o size "2'de rahat değilim beni 3'te kullan!" diyecektir.
Ya da "bana biraz daha gaz ver ama geriye kaçmamam için freni bırakma!" diye konuşacaktır, yeter ki siz onu dinlemesini bilin.
Inanın arabanızla, motorla iletişim kurmak insanlarla iletişim kurmaktan çok daha basit ve temiz.
Asla önyargılı yaklaşmayın ona. Yapamam diye düşünmeyin, yapılmayacak bir şey yok :)
Birkaç ders alın bir kurstan. "Manuel" olarak öğrenmenizi tavsiye eder, başarılar dilerim .

Back
X