Manuel bu kadarmi zor?

Esim araba aldi banada kullanmayi ögretecekti. Bi aksam ciktik iste ögrenmeye 1.vitesde ögrendim. Iste yapamayinca olmuyor yapamiyosun dedi sadece 15 dakikada.
Bugunde tutmus sen suremesin, beceremesin. Cevrende kactane var suren manuel diyo. Ben otomatik alayim onu sur diyo. Buda aylar surecek tabi.
Bende suren annesinin karnindami ögrendi, nasil suruyolar dedim. Calistirmaya gocunuyor beni sanirim.
Bu arada yillar once sevgilisine ogretigini, ehliyet aldiklarini biliyorum.kendi arabasinida vermis duyduguma göre.
Masus banami böyle , yoksa gercekten suremeyecegim icin mi?
Canım araba sürmeyi ogrenmek istiyorsan eşinden öğrenme git direksiyon hocasindan öğren.ben buna karar verdim kac kez tartistik ogretmeye calisirken :) anlatamiyor ve sabir göstermiyorlar yoksa basittir tabiki sürenler nasil sürüyor.kucumsemek icin demiyorum okuma yazma bilmeyenler öğreniyor.ogretende suc bence baskasindan öğren ))

Esim araba aldi banada kullanmayi ögretecekti. Bi aksam ciktik iste ögrenmeye 1.vitesde ögrendim. Iste yapamayinca olmuyor yapamiyosun dedi sadece 15 dakikada.
Bugunde tutmus sen suremesin, beceremesin. Cevrende kactane var suren manuel diyo. Ben otomatik alayim onu sur diyo. Buda aylar surecek tabi.
Bende suren annesinin karnindami ögrendi, nasil suruyolar dedim. Calistirmaya gocunuyor beni sanirim.
Bu arada yillar once sevgilisine ogretigini, ehliyet aldiklarini biliyorum.kendi arabasinida vermis duyduguma göre.
Eş ve baba ile araba öğrenilmez bilmiyor musunuz? Ehliyetiniz var mı? Düzgün bir direksiyon hocasından ders alın. Mümkünse erkek olsun.

Herkesin söylediği bir şey var ve yüzde bin beş yüz katılıyorum:
"Kocadan hoca olmaaaz"
1 buçuk yıldır araç kullanıyorum. Tek sorunumun da bilmediğim:bicak: yollar ve park yeri meselesi olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte sıkışık trafiğe de girmemeye çalışırım çünkü diğer arabalarla aramda mesafe olması gerektiğini düşünürüm önümdeki araba çok yakınsa ne yapacağını kestiremem tedirgin olurum zira buralarda pek sinyal kullanan yok.
Geçenlerde 15-20 km uzakta oturan görümceme giderken ben kullanayım dedim aldım arabayı. Eşim sürekli hızlan yavaşla soldan git sağdan git muhabbeti yapıyor atıversem arabadan iyi olacaktı. :duduk:
Sonra arabadan inince kadından soför olmaz, korkudan betim benzim attı muhabbetleri. Hiçbir tehlikeli hareket yapmamıştım, yol boyu kafamı şişirdi ama hatam da olmamıştı. Oysa o kullanırken ben bir ton hatasını bulurum,en fecisi uçar gider ama kendi hatalarını asla görmez.
Sanırım kadınların pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da kendilerinden öne geçmesini istemiyorlar. Biraz hazımsızlık ve bilerek küçük görme diyelim biz buna.
Sorsanıza eşinize size 15 dakikada mükemmel sürücü olmayı öğretmeye çalışırken kendisi 3 dakikada mı mükemmel olmuş?
Ve ayrıca araç kullanmada önemli olan manuel ya da otomatik olması değil hepsine bir şekilde alışılır bilgisayar oyunlarına benzetiyorum araç kullanmayı. Önemli olan trafiğe alışmak. Asla vazgeçmeyin eşiniz ne derse desin kulağınızın üstüne yatın :ıslık:

Ben sıkışınca baktım araba stop edecek hemen debriyaja basıyordum, öyle öyle öğrendim. Benim eşim öğretti, tabi o zaman nişanlıydık. Nişanlı olmanın tüm nimetlerinden faydalandım. :KK45:

Geri geri gelmek falanda zormu? Cok zor diyorlar manuelde park
Hiçde değil. İşin mantığını kapman yeterli. Sonra arabayı tanıycaksın heryere sokarsın. Bütün eşler aynı merak etme. Benim eşimde bana senelerce öğretmemek için emek sarfetti. 10 senelik ehliyetim vardı ama süremiyordum.Sonra patronum araba verdi. 1 haftada 4 kilo verdim ama kendi kendime öğrendim. Hiç büyütme gözünde yani.

Manuel cidden zor. Benim babamda esin gibi insanin tum hevesini kacirir. Ona kalsa 1.5 yildir hala kapali pazar yerinde dolanip duruyordum. Gozumu karartip yavas yavas cikmaya basladim da oyle ogrendim tek basima. Ama benim otomatikti. Manuel icin ozel bir hoca sart. Simdilik bir hoca tutup o sekilde dene.

14 yıldır manuel araç kullanıyorum.Eşimin aracı otomatik benimki manuel.İstanbul trafiğinde .Trafikte yandaki araçlardaki şöförler eğer durursak tebrik bile ediyorlar. Ama ben eşim yanımdayken yine de tedirgin oluyorum

Valla zor değil aslında alışana bende arabam manuel diyince uzaylı görmüş gibi bakıyorlar . Bekarlığında öğrensen iyiymiş arabaya kıyamıyordur şimdi cart curt sesler geldikçe içi gider :)) hiç kasma ablamda kullanmıyor araba onada dedim çocuk var iş var kafan bi dünya otomatik al hiç kasma die :))

Dediğin gibi kimse anasının karnında öğrenmiyor bı kere olmaz iki kere olmaz

Müsait bı alanda o olmadan sur mümkünse erkekler sürüş teknikleri çok çabuk sıkılıyor söz konusu eşleri olunca resmen naza biniyor iş

Yaparsın yaparsın ben bir e takip yokuşta kaldıramadığım gün hüngür hüngür agladigimi biliyorum

Ve o halinde beni balkondan dizi seyreder gibi seyreden amcayi unutmuyorum

Şuan kendimi getir götür yapacak kadar çok yoğun trafik olmasa da şehir içi falan çıktım ama uzun yola cesaretin yok toplasam oda olur

Kısacası yaparsın ne uyuzlar ne miymiy insanlar yapıyor yaparsın devam et derslere :))

Manuel gibisi var mı ya
İnsan arabayla bütünleştiğini hissediyor :)
Hani şu ikiden bir e dusmen gerektiğinde durmak için daha doğrusu duracağını anladığında bir e takmakta ki çabayla birlikte dişlilerin sesi :duduk::deli:

Hani şu ikiden bir e dusmen gerektiğinde durmak için daha doğrusu duracağını anladığında bir e takmakta ki çabayla birlikte dişlilerin sesi :duduk::deli:
Ya da trafik açılcak gibi olmadığında sinirli sinirli vitesi boşa atıp bütün öfkeni el freninden çıkarır gibi el frenini çekmek:)

Manuel araç çok güvenlidir. Haberlerde dukkanlara girdiğini gördüğünüz araçlar otomatiktir. Kimseye itimat etmeden, gözünüzü karartip çikin. Yakın olsanız ücretsiz ders veririm. park konusunda hiç kasnağın. İlle yer bulunuyor. Benim sorunum valelerle. Aman valelerle Aras itimat etmeyiniz. Adını vermediğim bir hastaneye ne zaman gittimse, arabamı vurdular. Otoparki yapılıyordu, mazaret bu. Kamera bozuk. Kimseye emanet etmeyin, biraz pratikle hepsini çözersiniz. Yalnizken kendinizi zorlayın. Bayırda park etmek, bayirda arabayı kaldırmak gibi.

Back
X