Manyak mıyız biz??

Merhaba, kahvenin yanında sigara içenler
Merhaba, yemekten sonra tatlı niyetine sigara gömenler
Merhaba, ah biri sigara mı dedi yakayım bir tane diyenler

Yakmayın diyemiyorum, çünkü bunu bende kullanıyorum.. Ne ara düştüm bu tuzağın içine valla hatırlamıyorum.. Ama gel gelelim kii, ciğerlerimin nikotinden çürüdüğünü, dişlerimin de oluşan o lanet lekeleri, bu soğukta titreyerek sigara içmeye dışarı çıktığımı, ona verilen parayla profiterol yapabildiğimi, bir hafta içmezsem bir kazak alabildiğimi, bir ay içmezsem doğalgaz faturası ödeyebildiğimi... daha nicelerini biliyorum...

Sigara benim gözümde yasal uyuşturucu... Öyle bir uyuşturucu ki hemde çok kolay başlayıp vazgeçene kadar senden her şeyini alıyor. Kendine olan saygını, sağlığını, paranı...

Peki nasıl kurtulunur bu uyuşturucudan... Kafa da bitiyor yeaaa.. gibi yorumları şimdiden cevabım.. kafanızı tanımak istiyorum..

Sevgiler..
bu satırlarınızı okurken eti susamlı çubuk kraker yiyorum...bende sigara içiyorum...bir gün öleceğim diyorum atın ölümü arpadan olsun diyorum...ne yalan söyleyeyim evet zararlı lakin keyif veriyor işte...

Sigarayı ağzına sürmemiş biri olarak bu konudan çok ciddi muzdaribim......

Ailemde neredeyse hiçkimse sigara kullanmıyor ben de bu meretle iç içe olmaya lise yıllarımda başladım. Özenti ergen arkadaşlarımın hepsi birden lisede sigara içmeye başladılar. Her ortamda sürekli biri söndürüp biri yakılırdı. Benim o gün bu gündür sigaradan felaket başım ağrır, psikolojik mi bilmiyorum ya da onların kendilerine bunu nasıl yaptığını düşünüp üzülüyorum direkt başıma vuruyor. Tabi o zamanlar şimdi sevgilim olan insan da sigaraya başlamıştı tek tük içerdi arkadaş ortamında ve kendisi annesi ve babası sigara içen, bu hayatta sigara içecek en son kişiyim diyen birisiydi... Eskiden daha çok başının etini yerdim bırakacaksın vs o da içmezdi. Ama şimdi erkek arkadaşım şehir dışında okuyor ve öğrenci evinde günde kaç paket içiyor tahmin edemiyorum. Benim kendi okulum da %80 sigara kullanan insanlardan oluşuyor. Rihtima çıkıldığı an bir duman kaplıyor direkt her yeri. Pasif içicilikten ölüp gidicem diye korkmuyor değilim :(((

Erkek arkadaşımla ciddiyiz ve sigarayı bırakmazsa birlikte bir gelecek düşünmemesini söylüyorum. Bana sürekli zamanı var zamanı var diyip duruyor istediğimde bırakırım şimdi istemiyorum diyor. Anlayacağınız işim çok zor

Konuyu takipteyim.......

kuvvetli bir motivasyon bulmak lazım.
annem 30 senedir içiyordu. torunu "sana sarılmak istemiyorum, kokuyorsun" dediği gün sigarayı bıraktı. 15 yıldır içmiyor.
siz de böyle güçlü bir neden bulmalısınız.

Eskıden tamamen sıkıntıdan ıcıyordum , sigara içince hersey gececekmıs gıbı gelıyordu .. Sonra mide amelıyatı gecırdım bu yaz aslnda sıgara ıcmem yasak mıdemde kacak olabılır , daha cok yenı amelıyatlıyken kokusu cok kotu gelıyordu falan yok bır daha ıcemem heralde dıyordum suan 4 aylıgım yıne ıcıyorum bı cozum bulursanız bana da soyleyıverın :KK43:

Back
X