• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizin tarzını olmayan marka yok mu cidden?? o zaman modaya ya da giyinmeye hevesli değilsiniz demektir.mesela bazı markalar pahalı ve kaliteli olsa da daha ağır kıyafetler satılır,içeri girip bakmam bile.her maraknın az çok tarzını bilirim,ve uygun olmadığını düşünüdklerime girmem..

Aynen.
Ben ağır kıyafetler giyen taraftanım tek farkla :) İş kıyafetlerim ipekli, şifonlu dantelli; haftasonluklar daha sade. Fark ettim ki tarzını beğendiğim yerlerden hep almışım. Kendime yakın bulduğum mağaza var, bulmadığım için kapısından girmediğim mağaza var.

Bu tercih meselesidir. Siz nereden istiyorsanız kıyafet alabilirsiniz ancak kusura bakmayın ama nişanlınızın nereden kıyafet alacağına karışamazsınız. Ayrıca çok fazla tepki vermişsiniz. Sizin paranızı harcamıyorsa eğer evli bile olsanız bunu sorgulamaya hakkınız yok.

valla ben bazı markalara takığım, tarzım ürün satsa bile gidip almam.

örneğin yaptığı reklamlarda/çalışmalarda kadınları küçümseyen, çocuk istismarı yapan, fakirleri aşağılayan tavırları olan markalardan elimi ayağımı çekerim.
sevdiğim bir üründe sorun oluşmuşsa, ürünler çok güzel ama ütüde sıkıntı çıkarıyorsa veya hizmette sıkıntı görmüşsem bir daha gitmek istemem.

beyaz eşya örneğinde ise, mağaza güvenilirliği diye bir şey vardır. teknik servis garantisi ayrıdır. özellikle elektronik eşyada çok çok ciddi bir fiyat farkı yoksa kesinlikle kendi mağazasından almayı tercih ederim.
ki saat örneği de keza aynı kapıya girer bence.

Ben anlatamıyorum.. aynı marka, aynı ürün, aynı model, aynı garanti.. yani biri daha uyguna biri daha pahalı satıyor. Neden daha fazla para vermeli. Her şeyi aynı!
Saat örneğinde de .. gidip mağazadan bakıp beğeniyoruz.. oradan alma ben sana aynısını ve aynı garantide daha uyguna getiririm diyorum yok. Kendim işin içindeyim. Sonuçta koluna taktığını getireceğim.
Mağazalar çok fazla indirim yapamıyorlar. Mesela kendi çalıştığım firma toptan fiyata alıyoruz. Uyguna alıyoruz karsız aynı ürünü alabiliyorum. Mağaza fazla kar payı koyuyor. Bunu söylemek istiyorum.

Ve sizin de dediğiniz gibi ileri de evleneceğim adamın yanlış bulduğum karakterini söylüyorum.. söyleme özgürlüğüne sahibim. Asla karakterini değiştirme gibi bir çabam yok.
Zaten insanların karakterleri değişmez.. sadece törpülenir.
ilginç o zaman.sebebi olarak ne diyor?? hani kıyafette anladım ama beyaz eşya örneği saçmaymış cidden de..marka vericem kusura bakmayın..mesela bosch alacak,bayisi yerine mediamarkattan alırsan daha ucuz.. gidip illa bayiden mi alıcam diyor?? peki sebep oalrak ne diyor yani??
bu durumda kıyafet harici sizi haklı buldum..

Ben nişanlınızda hata göremedm, kendi tercihini belirtmiş. Diğerlerini aşağılamamış, başka marka giyenler küçümsememiş, alamayacağı bir marka için borç istememiş, hediye istememiş.

Terbiyesizsin demeniz de tuz biber olmuş sanki.

Beyaz eşyaya gelince aynı marka model vile olsalar yernden alınanlar mesela almanya üretimli oluuor ve daha az hata veriyor, benim eşim de bu konuda takıntılı. Onun aldığı elektroniller bozulmadı, benim ısrarımşa aldırdığım diğer eşyalar bozuldu:)) ama allahtan başıma kakmıyor:)) biz kadınlar olsak buraya konu açardık:) beni dinlemedi boşa para gitti bil bik bik :)

Ben sizin abarttığınızı ve istemeden kavgayı körüklediğini görüyorum. Nişanlınız yerinde tepkiler vermiş, sanki diğer markalara laf etsin de üste çıkayım der gibi zorlamışsınız onu. Allah muhtaç eder, onu giyemeyenler de var vs vs..

Siz hoş bir jest yapmak istemişsiniz ama Neyi giyip giymeyeceği nişanlınızın tasarrufunda olan bir şey.

Ben olsam her zaman giyindiği markadan küçük bir şey alır gönlünü alırdım, tartışma için değil de terbiywsizsin lafı için.

"Sen kimsin?" demişsiniz ya, bir de dönün kendinize bakın derim.

Kendisine mantıklı geleni bağıra çağıra dikte etmeye çalışan birisiniz.

Benim de gezip de vakit kaybetmek istemeyeceğim mağazalar var, tercih meselesi.

Bağıra çağıra mı :)) Bizimle birlikte arabadaydınız sanırım hanımefendi. Evet sen kimsin dedim.. ama sesimin tonunu söylemedim size..!

Sürekli alışveriş yapan bir insanım ve her şeyi yakından takip ederim.
Ama asla giymem dediğim de bir marka yok. Hoşuma giderse oradan da kıyafet alırım.
almak için mağazaya girip bakmak lazım..ben onu yapmam işte..bazı markalarla vakit kaybetmek istemiyorum girmiyorum mesela..o kadar vaktim de olmuyor zaten.vakit kaybı geliyor bana..

Aynen.
Ben ağır kıyafetler giyen taraftanım tek farkla :) İş kıyafetlerim ipekli, şifonlu dantelli; haftasonluklar daha sade. Fark ettim ki tarzını beğendiğim yerlerden hep almışım. Kendime yakın bulduğum mağaza var, bulmadığım için kapısından girmediğim mağaza var.
cidden mi cherry:KK57:ben seni tam tersi hep spor giyiniyorsun sanıyordum..şaşırdımm..mühendistin değil mi?

Evet, maddi yönden çok şükür bir sıkıntımız yok.. ikimizin de geliri iyi kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz.
Ama anlayamıyorum cidden anlayamıyorum.. Ben onu giymem ne demektir.
Benim anlayamadığım nokta. Markaya bakmam.. kıyafete bakarım güzel mi ?değil mi ? tarzım mı? Kaliteli mi duruyor?
Sırf markasından dolayı bir mağazaya girmem.
Gerçekten anlayamıyorum..

Herkes farklı. Önceden ben de öyleydim marka ve couture giyerdim hatt gezmek için bile avm lerin belli mağazalarına girmezdim, tarzım deil derdim.
Şimdi hamilelik bebek kilo aldım. Duygularım değişti bedenim değişti derken lcw den giyiniyorum:))

Benim eşimin de tek bir mağazası var orda giyinir. Daha lüks pahalı ya ds ucuz fark etmz ne alsak beğenmez ama o giydiği markadan turuncu atlet alsam giyer. Herkesin yapısı farklı.

Bağıra çağıra mı :)) Bizimle birlikte arabadaydınız sanırım hanımefendi. Evet sen kimsin dedim.. ama sesimin tonunu söylemedim size..!

Hiç de sakin gelmiyorsunuz açıkçası.

O zaman...

Kendisine mantıklı geleni keskin cümlelerle dikte etmeye çalışan birisiniz.

Oldu mu?

ben de size hak veremeyeceğim. neredeyse nişanlınızın tıpkısıyım malesefki. ama diğerlerini; markaları, insanları vs asla küçümsemem. sadece imkanım varsa tercih etmem. imkanım yoksa pazardan en ucuz mağazadan da mecburen giyinirim ama imkanım varsa neden bunu değerlendirmeyeyim. marka olarak ise, neredeyse tüm markaların bir stili var. bu yüzden ürünü görmeden ben de reddedebilirdim teklifinizi. arayıp küçük bir özür dileseniz fena olmaz sanki.

abartmışsınız hemde çok fazla,çok ucuz mağazalardan aldığımda olur pahalılardan da ,ama bazı markalar var ki mağazasından bile içeri girmek istemiyorum,ucuz olupta beğenmediğimden değil,bu zamana kadar hiç bir kıyafeti bana hitap etmediğinden,ve ya mağaza içi çok karışık olduğu için alışveriş zevki bulamadığımdan,renklerini beğenmediğimden .bu marka takıntısı değil alışveriş tarzı diyelim.eşim de marka takıntısı vardır mesela ama o her mağazaya girer bakar adam gezmeyi seviyor alsın ya da almasın,ben almayacağım mağazada niye vakit kaybedeyim diye düşünüyorum,ama siz nişanlınızın bu güne kadar yaptığı alışverişlerde ki tutumunu gözlemlediğinizden ve rahatsız olduğunuzdan bu kadar tepki verdiğinizi düşünüyorum,yoksa tek bir konuda bu kadar sinirlenmezdiniz.

ilginç o zaman.sebebi olarak ne diyor?? hani kıyafette anladım ama beyaz eşya örneği saçmaymış cidden de..marka vericem kusura bakmayın..mesela bosch alacak,bayisi yerine mediamarkattan alırsan daha ucuz.. gidip illa bayiden mi alıcam diyor?? peki sebep oalrak ne diyor yani??
bu durumda kıyafet harici sizi haklı buldum..

Evet bunu söylemek istiyorum.. bakın benim ekim de düğünüm var.
Evet durumumuz çok şükür yerinde ama.. geçen gittik çamaşır makinesine 4 buçuk bin verdik.
Aynı ürünü arattırdım daha uyguna satan çok yer var. Kampanya dahilinde.
Sesimi çıkarmadım.. ve bunun gibi bir sürü şey. Eşyalarımızın fiyatını duysanız.. yazık günah dersiniz.
Tabi ki de kaliteli olacak.. ama aynı şeyi daha uyguna alabiliriz. Asla araştırmaz direk görür alır çıkar.
Böyle bir mantık mı var?
Telefon alacağız.. çalıştığım yerden daha uyguna alabiliyoruz. Marka aynı garanti aynı.. sadece karsız geliş fiyatına alıyoruz.
Kabul etmedi.. mağazasından gidip alacak şimdi boş yere o kadar para verecek..
Sebep olarak.. ben uğraşamam o kadar 100- 200 için diyor. Gidip yerinden alırız diyor.
Şimdi ben kızmayayım mı bu duruma?

almak için mağazaya girip bakmak lazım..ben onu yapmam işte..bazı markalarla vakit kaybetmek istemiyorum girmiyorum mesela..o kadar vaktim de olmuyor zaten.vakit kaybı geliyor bana..

cidden mi cherry:KK57:ben seni tam tersi hep spor giyiniyorsun sanıyordum..şaşırdımm..mühendistin değil mi?

Evet, couture severim :oops::oops: Sahada calismiyorum, ofisteyim. Muhendis herifler da kadinlar da genelde kot tisort giyer yanlarinda garip duruyorum :KK70::KK70::KK70:

son bişey daha.
ben olsam nişanlımım kardeşi için verilen %40 indirim imkanını kullanmaya çekinirim.
yani bana fırsattan yararlanıyormuşum gibi hissettirir kendimi.
kendi kardeşim olsa neyse....
o yüzden de istememiş olabilir.

Aa yok böyle bir şey düşüneceğini hiç hiç sanmıyorum.. çünkü aralarında ki samimiyet çok farklı.
Öyle takıntıları olan biri değil.. hatta nişanlım tek çocuk. Kardeşlerimi çok sahiplenir onlarda abileri gibi görürler. Aralarındaki bağ güzel yani. O konuda bir sıkıntı yok çok şükür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X