Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esya konusunda haklisin. Mantikli. Ama su da var, o esyalar alinirken ordasin. Alma olsun bitsin zorla camasir mk alacak degil ya.
Neyse... kiyafet konusunda haklj değilsin.
Ortada benetton vs lcw gibi bir durum var gibi dusunuyorum. Ya da olmasa bile sen kimsin laflari hos olmamis.

Esya konusunda haklisin. Mantikli. Ama su da var, o esyalar alinirken ordasin. Alma olsun bitsin zorla camasir mk alacak degil ya.
Neyse... kiyafet konusunda haklj değilsin.
Ortada benetton vs lcw gibi bir durum var gibi dusunuyorum. Ya da olmasa bile sen kimsin laflari hos olmamis.

Kıyafet konusunda söylediğim marka gerçekten dandik bir marka değil.. o söyledikleriniz değil.
Öyle olsa bile.. ülke de bu kadar yoksul varken.. ben oradan giyinmem kelimesi yanlış geldi. Giyinen insanlardan bizim neyimiz fazla.
Yok ben anlayamayacağım bu durumu sanırım.

Bence sen cidden abartmissin konuyu baska yone cekmissin gibi olmus.Bende asla marka takintisi yoktur mesela 1 tane saglam alirim 3 4 yil belki daha fazla giyerim.Ama nisanliniz size ayy ne kalitesiz bir marka falan dememis ki.Diyebilirde yani begenmeyebilirde.Sadece benim zevkime hitap etmiyor demis ben ordan almam demis gayet normal.Bence yanlis anladiginizi soyleyip ozur dilemelisiniz

ben de size hak veremeyeceğim. neredeyse nişanlınızın tıpkısıyım malesefki. ama diğerlerini; markaları, insanları vs asla küçümsemem. sadece imkanım varsa tercih etmem. imkanım yoksa pazardan en ucuz mağazadan da mecburen giyinirim ama imkanım varsa neden bunu değerlendirmeyeyim. marka olarak ise, neredeyse tüm markaların bir stili var. bu yüzden ürünü görmeden ben de reddedebilirdim teklifinizi. arayıp küçük bir özür dileseniz fena olmaz sanki.

Şunu anlayabiliyorum.. bir tarzınız vardır. Oradan giyinmeyi çok seversiniz ve giyinirsiniz.
Ama diğer mazağalar için de asla giyinmem denmemeli.. belki hoşunuza gidecek bir şey vardır.
Ben eğer çok hoşuma giderse butikten bile kıyafet alan bir insanım.. yani param var diye sürekli bir markaya takılamam.
Bilmiyorum hala kendimi haklı görüyorum.. şu anda arayamam.. belki biraz ağır konuştum bu yüzden öğleden sonra arayabilirim :)

Evet, couture severim :oops::oops: Sahada calismiyorum, ofisteyim. Muhendis herifler da kadinlar da genelde kot tisort giyer yanlarinda garip duruyorum :KK70::KK70::KK70:

ha ha, valla mühendisliğin güzel yanı işte.
Ablamın markete giderken yaptığı makyajı yapıp işe gidince, vaaay bugün çok şıksınız lafını duyuyorum :)

ama geçen bir okula gitmem gerekti, öğretmen arkadaşların yanında paspal hissettim kendimi, ki klasik giyim tercih etmiştim, ama makyaj yapmaya fırsatım olmamıştı.

Şunu anlayabiliyorum.. bir tarzınız vardır. Oradan giyinmeyi çok seversiniz ve giyinirsiniz.
Ama diğer mazağalar için de asla giyinmem denmemeli.. belki hoşunuza gidecek bir şey vardır.
Ben eğer çok hoşuma giderse butikten bile kıyafet alan bir insanım.. yani param var diye sürekli bir markaya takılamam.
Bilmiyorum hala kendimi haklı görüyorum.. şu anda arayamam.. belki biraz ağır konuştum bu yüzden öğleden sonra arayabilirim :)

Ama bu sizin fikriniz. Nisanliniz boyle bir insan degil diye, sizin yaptiginiz dogru onunki yanlis diyemezsiniz ki. Size gore sizinki dogru, ona gore onunki dogru. Siz ona yapmak istemedigi bir sey icin baski yapiyorsunuz, ustune kendinizinkini dogru olarak kabul ettirmeye calisiyorsunuz. Bu kendini savunma degil, baski kurma bence.

beyaz eşya konusunda bende aynıyım..
mesela telefon alacağım.. eşim 200 tl uyguna buldu bir yerden ama ben güvenip alamadım..
garantisi vs herşeyi var sürekli satış yapan bir yer ama benim içime sinmedi.
gidip illa bildiğim güvendiğim yerden alacağım..
kıyafet konusuna gelincede haksız bulamadım..
sonuçta bilindik bir marka ise üretttiği kıyafetler bellidir..
tarzına uyup uymadığını bilir.
biraz abartmısın gibime geldi..

Haklı da olsan tepkinden dolayı haksız duruma düşmüşsün.Bazıları markaya para verince aldığı malın değil kendisinin kaliteli olduğunu sanıyor,kendi egosunu tatmin ediyor(sözüm meclisten dışarı):KK48:

Genel olarak bakarsak bende agresif ve cabuk parlayan biriyimdir sakin biri değilim ama 1,5 sene oldu evleneli sadece para konusunda eşimle hiç kavga etmemisimdir.Ona cok para verdin buna cok verdin surada ucuzu vardi bilmem ne diye..Kavgaların en çirkini para kavgasıdır.
Paramız yetiyorsa rahat rahat canımız nereden isterse oradan alırız.
Ha ! "Birikim yapmak lazımsa veya kemer sıkmak lazımsa" sen kimsinde bilmem ne diye değişik hareketlerede girmezdim.

Belki tutumlu olmak istiyor olabilirsin ama durumu varken adamın istedigi gibi alisveris yapmasinda bir sakinca göremedim ben.
Özellikle kıyafet konusunda benimde belli kemik markalarım vardır.
Ordan giyinmem dedi diye sen kim oluyorsunda oradan giyinmiyorsun demek çok gereksiz olmuş

Ama bu sizin fikriniz. Nisanliniz boyle bir insan degil diye, sizin yaptiginiz dogru onunki yanlis diyemezsiniz ki. Size gore sizinki dogru, ona gore onunki dogru. Siz ona yapmak istemedigi bir sey icin baski yapiyorsunuz, ustune kendinizinkini dogru olarak kabul ettirmeye calisiyorsunuz. Bu kendini savunma degil, baski kurma bence.

Hayır alsa.. böyle böyle olacaksın diye bir şey söylemem! Sadece yanlış bulduğumu dile getirdim.. ben bunu ego olarak nitelendirdim.. ve gerçekten böyle düşünmesine üzüldüm ben

valla bir zahmet 30 yaşına gelen adam da nereden giyineceğine kendi karar versin değil mi.
ay 2,5 yaşındaki oğlumun bir tarzı var neredeyse, sizin nişanlınızın neden olmasın.
ben bile diyorum, şu marka çok kaliteli ama oğlumun tarzına uygun değil diye.
tarzı dediğim de pantalon kazak ama işte renk tonudur, kumaş kalınlıklarıdır vs

Allah elinde avcunda olmayıp o güzel elbiseleri giyemeyenlerin halinden anlayan insanlar yapsın herbirimizi ondan sonra istediğini giy al...

Fotoğrafta gördüğünüz muhteşem (!) t-shirt tam 895 Tl.

sırf marka diye bunu alanlar var ya.

Eklentiler

• 0709001254_IMG_01_2110060244615_900_1254.webp
    0709001254_IMG_01_2110060244615_900_1254.webp
    7 KB · Görüntüleme: 139
Merhaba bayanlar..
Çok büyük bir dert değil sadece ne yapacağıma karar veremedim ondan paylaşayım dedim.
Nişanlımın çok iyi bir insan, çok merhametli ve 5 yıldır birlikteyim bir hatasını görmediğim için düzgün karakterli bir insan olarak nitelendirebilirim.
Fakat marka takıntısı var ve beni rahatsız ediyor.
Kız kardeşim herkesin bildiği bir markanın genel merkezinde işe başladı.. stilist departmanında (Kıyafet üzerine bir marka).
O marka her ay çalışanlarına özel mağazalarından %40 a varan indirim imkanı sağlıyor. Tabi aylık bir limiti var bu durumun.
Buraya kadar bir sıkıntı yok. Kardeşim bu hakkını kullanmayacağı için bana söyledi.. Dün bunu nişanlıma söyledim.. gideriz biraz alışveriş yaparız dedim.
"Ben oradan almam istiyorsan senin için gidelim" dedi.
Benim şalteller attı! ( Normalde tartışmalarımız sakin ve saygıyı aşmayacak şekilde olur.)
Sen kimsin ya dedim ? Sen kimsin kim! Oradan giyinmem diyorsun.. Bu nasıl bir egodur dedim!
"Abartıyorsun şuanda bana hitap etmiyor" dedi.. "ne demek sen kimsin" dedi bana..
Ben de "bir kıyafeti görürsün sana hitap etmez bunu giymem dersin" dedim.. "ama sen hiç görmediğin bir kıyafeti sırf markasından dolayı nasıl almazsın." dedim.
"Resmen oradan giyinen insanları aşağlıyorsun" dedim.
Bana tartışmak için zemin hazırladığımı.. hala çok abarttığımı olayı farklı boyutlara taşıdığımı söyledi..
Ben de ona insanlar giyecek kıyafet bulamıyorlar, sen marka seçiyorsun.. hayat bu kadar adil işte dedim!
Bana ikimiz de çalışıyoruz ve istediğimiz yerden giyinme özgürlüğüne sahibiz dedi..!
Ben de ona senin bu egoların yüzünden ileride inşallah tepetaklak olmayız dedim.!
Olayları saptırdığımı ve çok başka boyutlara taşıdığımı.. hatta ve hatta tartışmak istediğim için böyle söylediğimi.. sakinleştiğimde konuşacağını söyledi.. ve sustu!
Ne söylesem cevap vermedi.. ben de arabadan inerken " Gerçekten çok terbiyesizsin dedim." çok sinirlendim çünkü.
Her şeyi söyleyen sensin terbiyesiz olan benim dedi. Umarım bu söylediğin için bir gün utanırsın dedi.

Şimdi ikimiz de konuşmuyoruz.
Arasam konuşuruz ama aramakta istemiyorum. Genel de tartıştığımız da o hep arardı, o da aramadı. Haklı olduğunu düşünüyor.
Ben ne yapayım sizce..

Bir de şöyle bir takıntısı var ( Örneğin bir şey alacak.. Beyaz eşya mesela. Kazıklanacağımızı bile bile gidip o markanın kendi yerinden alıyor. Aynı ürünü araştırıyorum başka bir yerde daha uyguna buluyorum bu sefer deliriyorum. Anlatıyorum bak garantileri de aynı.. ne gerek var fazla para vermeye.)
benim eşim de aynen bu anlattıkların durumların hepsi var tabi evlendikten sonra biraz azaldı nadir de olsa etiketine bakar ama o durum düzelmiyor mesela iki tane aynı üründen var birisi naylon poşette ekonomik boy diğeri aynı ürün ama şık kutulu arada 2 katı fiyat farkı var gider o pahalı olanı alır. onun önüne geçemezsin ben bıraktım artık ipin ucunu çok kez kavga ettik bu konudan düzelmiyor ama çokta büyütmeyin tercih meselesi

Genel olarak bakarsak bende agresif ve cabuk parlayan biriyimdir sakin biri değilim ama 1,5 sene oldu evleneli sadece para konusunda eşimle hiç kavga etmemisimdir.Ona cok para verdin buna cok verdin surada ucuzu vardi bilmem ne diye..Kavgaların en çirkini para kavgasıdır.
Paramız yetiyorsa rahat rahat canımız nereden isterse oradan alırız.
Ha ! "Birikim yapmak lazımsa veya kemer sıkmak lazımsa" sen kimsinde bilmem ne diye değişik hareketlerede girmezdim.

Belki tutumlu olmak istiyor olabilirsin ama durumu varken adamın istedigi gibi alisveris yapmasinda bir sakinca göremedim ben.
Özellikle kıyafet konusunda benimde belli kemik markalarım vardır.
Ordan giyinmem dedi diye sen kim oluyorsunda oradan giyinmiyorsun demek çok gereksiz olmuş

Asla para konusunu yapmam.. evet çok çirkin bir konu. Fakat benim derdim gerçekten çok başka..
Bir şeye ihtiyacımız varsa tabi ki de alınacak!
Hatta gitsin en kaliteli yerlerden giyinsin.. ama başka insanların aldıkları yerlere de böyle ön yargılı olması beni üzen.
Evet ikimiz de iyi kazanıyoruz.. çok şükür ailelerimizin de durumu yerinde. Ama hayatta nelerle karşılaşacağımız belli değil.
Nişanlım para konusunda hesabını hiç bilmeyen biri.. hem kendine hem çevresine karşı ve bu beni rahatsız ediyor.
Ben cimri veya pinti değilim.
Örneğin; toplu paramız var ben yatırım yapalım derim.. o gezelim der. Bunun gibi şeyler.

:) o da birşeydir. ama işte şunu anlamalısınız ki hayata farklı pencerelerden bakabiliyoruz. ben böyle olmak istemezdim açıkçası. ama elimde değil. burnu havada gibi olacak ama sadece gerçekten sevgilinizi anlamanız için anlatacağım. LCW den asla giyinmem ben mesela. sizin bahsettiğiniz marka çok daha büyüktür büyüklük küçüklük kıyası değil yalnız örnek olsun diye anlatıyorum. çünkü kumaş kalitesini biliyorum. stilistlerinin benim zevkime uygun olmayan şeyler yaptıklarını biliyorum. belki bu yıl düzgün birşeyler çizmişlerdir deyip kapısından girme gereği duymam. çünkü yanında hem cebime uyan hem zevkime uyan YARGICI vardır mesela. -sallıyorum zira yargıcı beni aşar :)- yani bu size göre küstahlık oalbilir ama bana göre bu bir hayat görüşü. ve sizinki nasıl size göre doğruysa benimkide bana doğru.

ortada kulplu bir bardak var farz edin. karşı karşıya oturmuşuz. siz diyorsunuzki bardak kulpu sağda. ben diyorumki solda. hangimiz haksızız? ikimizde haklıyız. tek yapmamız gereken diğerimizin yerine geçip bardağı öyle seyretmek. öğleden sonra iyidir ;)

Fotoğrafta gördüğünüz muhteşem (!) t-shirt tam 895 Tl.

sırf marka diye bunu alanlar var ya.

ya oldu mu şimdi ama.

ama vakit kısıtlı, cepteki para miktarının gideri olan markalar belli.

ne yapalım daha ucuz almak için mağaza mağaza gezelim mi.

bir tişörte o kadar para verilmez elbette. ama veren kişiye de ay bizi aşağılıyor mu diyeceğiz. demeyelim bence. veren kişi de bir zahmet parasını daha faydalı bişlerde de değerlendirsin :)

Asla para konusunu yapmam.. evet çok çirkin bir konu. Fakat benim derdim gerçekten çok başka..
Bir şeye ihtiyacımız varsa tabi ki de alınacak!
Hatta gitsin en kaliteli yerlerden giyinsin.. ama başka insanların aldıkları yerlere de böyle ön yargılı olması beni üzen.
Evet ikimiz de iyi kazanıyoruz.. çok şükür ailelerimizin de durumu yerinde. Ama hayatta nelerle karşılaşacağımız belli değil.
Nişanlım para konusunda hesabını hiç bilmeyen biri.. hem kendine hem çevresine karşı ve bu beni rahatsız ediyor.
Ben cimri veya pinti değilim.
Örneğin; toplu paramız var ben yatırım yapalım derim.. o gezelim der. Bunun gibi şeyler.

valla hiç bir yorumunuz nişanlınıza söylediğiniz "sen kimsin" sözüne uygun gelmiyor.
bir de adam o markayı aşağılamamış.
aşağılasa size de derdi sen de alma diye. ama ne demiş, "sana istersen bakalım, ben oradan almam."
tüm muhabbetin geldiği noktada sizin abartılı bir nişanlınıza giydirmeniz var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X